Caldas Novas voor natuurliefhebbers: wandelen, vogels spotten en meer

Caldas Novas, gelegen in de Braziliaanse deelstaat Goiás, is al lang een populaire bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar warmwaterbronnen en thermale baden. Maar wist je dat deze regio ook een levendige natuur heeft te bieden? Als je van de natuur houdt, is Caldas Novas de perfecte bestemming voor jou. In dit artikel leer je meer over de verschillende activiteiten die je in deze stad kunt doen, zoals wandelen, vogels spotten en meer.

Het natuurgebied Lagoa Quente

Een van de hoogtepunten van Caldas Novas is het natuurgebied Lagoa Quente. Dit gebied heeft verschillende zwavelhoudende bronnen waarin je kunt zwemmen. Er zijn ook verschillende wandelroutes in het gebied die je langs de mooiste plekjes van het park voeren.

Het Parque Estadual da Serra de Caldas Novas

Het Parque Estadual da Serra de Caldas Novas ligt op ongeveer 6 km van het stadscentrum. Je kunt hier verschillende wandelingen maken en genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Het park heeft ook verschillende meren en watervallen waar je kunt zwemmen.

De waterval Cascata Eco Parque

Een van de mooiste plekken in het Parque Estadual da Serra de Caldas Novas is de waterval Cascata Eco Parque. Deze waterval heeft verschillende natuurlijke zwembaden waar je in kunt zwemmen. Er zijn ook verschillende wandelpaden die je naar de top van de waterval leiden.

Vogels spotten in Caldas Novas

Caldas Novas heeft ook een gevarieerde vogelpopulatie. In het natuurgebied Lagoa Quente komen onder andere de Tuiuiú, de Jaburu en de Socó voor. Het Parque Estadual da Serra de Caldas Novas herbergt ook verschillende soorten vogels zoals de Tangará en de Saíra.

Wandelen door de straten van Caldas Novas

Naast de verschillende natuurparken heeft Caldas Novas ook een levendig centrum. In het centrum zijn er verschillende straten waar je doorheen kunt wandelen en genieten van de lokale cultuur. Er zijn ook verschillende kerken en musea die je kunt bezoeken.

Conclusie

Caldas Novas heeft meer te bieden dan alleen warmwaterbronnen, zoals prachtige natuurparken en culturele hoogtepunten. Als je van de natuur houdt, moet je deze bestemming zeker op je lijstje zetten.

Veelgestelde vragen

1. Wat is de beste tijd om Caldas Novas te bezoeken?
– De beste tijd om Caldas Novas te bezoeken is tussen juni en september, wanneer de regenval minimaal is.
2. Wat zijn de beste activiteiten in Caldas Novas voor gezinnen met kinderen?
– Er zijn verschillende activiteiten, zoals zwemmen in de warmwaterbronnen, wandelen en vogels spotten die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen.
3. Welke vogels kan ik in Caldas Novas spotten?
– In Caldas Novas kun je verschillende vogels spotten, waaronder de Tuiuiú, de Jaburu en de Socó en de Tangará en de Saíra.
4. Is er een toegangsprijs voor het Parque Estadual da Serra de Caldas Novas?
– Ja, er is een toegangsprijs van ongeveer R$ 15.
5. Zijn er professionele gidsen beschikbaar voor wandelingen in Caldas Novas?
– Ja, er zijn verschillende professionele gidsen beschikbaar die je kunnen begeleiden tijdens wandelingen en andere activiteiten in Caldas Novas.

Share the Post:

Related Posts