Kaapverdië

Kaapverdië is een groep van negen eilanden gelegen voor de kust van West-Afrika. Vaak wordt Kaapverdië ook wel de Kaapverdische eilanden genoemd. Op deze zonnige eilandengroep wonen meer dan 500.000 mensen.

Men spreekt Portugees op eigenlijk alle eilanden. Het land is dan ook lid van de Gemeenschap van Portugeessprekend landen. Ook wordt er Crioulo gesproken wat een Creoolse mengtaal is van Portugees en verschillende Afrikaanse talen.

De hoofdstad van de Kaapverdische eilanden is Praia. Deze stad ligt op het eiland Santiago. Er wonen bijna 128.000 mensen in Praia.

Bezienswaardigheden Kaapverdië

De hoofdstad is meteen een belangrijke bezienswaardigheid. Het is een redelijk moderne stad, maar je vindt er ook veel historische gebouwen en andere cultuur. Praia heeft daarnaast een spetterend uitgaansleven. Als je een echte vulkaan wilt bezoeken dan moet je zeker naar Pico de Fogo gaan. Pico de Fogo ligt in het Nationale Park van Kaapverdië. Je kunt er dus een hele dag goed vertoeven. Als je houdt van zwemmen, snorkelen of duiken dan is Kaapverdië een plek die bij uitstek geschikt is voor jou. Er zijn een groot aantal mooie locaties om te duiken zoals Champignon, Dunas en Bera d’coral.

Stranden Kaapverdië

Kaapverdië heeft eigenlijk 3 grote eilanden waar ongeveer 95% van de toeristen naartoe gaat. Op Sal vind je een 8 kilometer lang zandstrand. Twee bekende stranden zijn Ponta Preta en Ponta de Pareda. Het bijzondere aan deze stranden is dat je er tevens een aantal door de natuur gevormde rots zwembaden vindt.

Op Boavista vindt je onder andere het Verandinha Beach. Dit strand ligt in een heuvel/berg-achtige omgeving. Er zijn dan ook diverse grotten rondom dit strand. Andere stranden die de moeite waard zijn om te bezoeken zijn Praia de Curral Velho en Praia de Santa Mónica.

Op het grootste eiland Santiago vindt je het strand Tarrafal. Een prachtig zandstrand met uitzicht op een aantal prachtige bergen. Het strand ligt helemaal in het noord-westen van het eiland. Met de auto rij je vanuit Praia in een uurtje hier naartoe.

Beste reistijd Kaapverdië

Beste reistijd Kaapverdië is van oktober t/m juni kan je prima verblijven op het eiland. De temperatuur ligt in deze periode rond de 27 graden. In december en maart kan het wel voorkomen dat de stofwolken als resultaat van de Harmattanwind de zon blokkeren. De weersomstandigheden kunnen verschillen per eiland, maar van oktober t./m juni is een garantie voor veel zon en weinig regen.

Vakantie Malediven boeken lezen