5 adembenemende natuurlijke bezienswaardigheden in Cananea die je niet mag missen

Als je aan een vakantie naar Mexico denkt, is de kans groot dat je aan de drukke stranden van Cancún denkt, maar er is zoveel meer te zien in dit prachtige land. Cananea is een stad in het noorden van Mexico, omringd door bergen en woestijnlandschappen. Hier zijn vijf natuurlijke bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Cananea.

1. De Monte de la Virgen

Monte de la Virgen is een heilige berg die bijna 1700 meter boven de zeespiegel uitsteekt en een prachtig uitzicht over de omgeving biedt. Deze berg is belangrijk voor de lokale bevolking vanwege de kapel die bovenop de berg gelegen is. Het beklimmen van de berg is een uitdaging, maar het uitzicht vanaf de top is adembenemend.

2. De Rio Sonora

De Rio Sonora is een rivier die ongeveer 400 kilometer lang is en door het noorden van Mexico stroomt. De rivier wordt geflankeerd door prachtige bergen en woestijnlandschappen. Als je van avontuur houdt, dan kun je een kajaktocht maken over de Rio Sonora. Vergeet niet om te stoppen bij de waterval Cascada de Cocospera voor een verfrissende duik.

2.1 Cascada de Cocospera

Cascada de Cocospera ligt op ongeveer 40 km ten noordoosten van de stad Cananea. Deze waterval is ongeveer 30 meter hoog en biedt een verfrissende duik in natuurlijk zwembad onderaan de waterval.

3. De Cueva de las Varillas

De Cueva de las Varillas is een grot die zich over een gebied van ongeveer 4000 vierkante meter uitstrekt. Het is de thuisbasis van duizenden vleermuizen en biedt onderdak aan oude rotstekeningen. De grot is opengesteld voor toeristen en is een unieke kans om een ondergrondse wereld te verkennen.

4. De Cerro El Tigre

De Cerro El Tigre is de thuisbasis van enkele van de meest spectaculaire uitzichten van Cananea en wordt beschermd als natuurreservaat. De berg heeft paden en routes die de lokale bevolking en toeristen kunnen verkennen. Beklim de top van de berg voor een onvergetelijk uitzicht over de stad en omgeving.

5. De La Bufa

La Bufa is een berg die zich ongeveer 8 km ten noorden van de stad Cananea bevindt. Het is een populaire plek voor wandelaars en biedt een adembenemend uitzicht over de omliggende bergen en valleien. Het is ook de thuisbasis van enkele ongewone, rotsformaties die bekend staan als “paddenstoelenrotsen”.

Cananea heeft veel te bieden voor iedereen die houdt van het verkennen van de natuurlijke schoonheid van Mexico. Van bergen en woestijnlandschappen tot rivieren en grotten, hier vind je het allemaal. Zorg ervoor dat je op je volgende reis naar Mexico deze vijf bezienswaardigheden niet mist.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste tijd van het jaar om Cananea te bezoeken?

De beste tijd om Cananea te bezoeken is van oktober tot april. De temperaturen zijn aangenaam en er is minder kans op regen.

Hoe kom ik bij de Cerro El Tigre?

Je kunt de Cerro El Tigre bereiken met de auto of te voet. Er zijn verschillende paden beschikbaar voor wandelaars.

Is de Cueva de las Varillas veilig om te verkennen?

De Cueva de las Varillas is opengesteld voor toeristen, maar het is belangrijk om de veiligheidsinstructies van de gids op te volgen.

Waar kan ik een kajaktocht boeken op de Rio Sonora?

Er zijn verschillende bedrijven in Cananea die kajaktochten aanbieden op de Rio Sonora.

Is La Bufa geschikt voor beginners om te wandelen?

La Bufa is een geschikte plek voor wandelaars van elk niveau, maar het is belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen en voldoende water mee te nemen.

Share the Post:

Related Posts