Vakantie Malediven

Vakantie Malediven

De Maldiven (Malediven) zijn een republiek die bestaat uit 1190 eilanden bestaand uit koraal. Deze eilanden zijn verdeeld over 26 verschillende groepen, ook wel atollen. De Malediven liggen ten zuidwesten van India in de Indische oceaan. Hoewel de eilanden verspreid een behoorlijke oppervlakte van 90.000 vierkante kilometer beslaan is het werkelijk aanwezige land nog geen 300 vierkante kilometer. Ongeveer twee keer zo groot als Texel in totaal. Verspreid over deze 1190 eilanden wonen meer dan 394.000 mensen. Tijdens een Malediven vakantie kom je dus niet heel veel mensen tegen!

Op de Maldiven wordt een unieke taal gesproken, het Divehi. De taal wordt (bijna) nergens anders ter wereld gesproken en is een Indo-Arische taal die enigszins verwant is aan de taal die op Sri Lanka wordt gesproken.

De hoofdstad van de Malediven is Malé. Hoewel het eilandje waar de stad op is gebouwd slechts 1 bij 1,7 kilometer meet, is het eiland geheel volgebouwd. Dat moet ook wel, er wonen meer dan 104.000 mensen in Malé.

Bezienswaardigheden Malediven

Duiken & Snorkelen is fantastisch op de Maldiven. De ruim 1100 koraaleilanden zijn gewoonweg fantastisch om onder water te ontdekken. Het water is extreem helder rondom de eilanden. Het is dan ook mogelijk om een nachtelijke duikexcursie te boeken. Het eiland Thoddoo is zeker de moeite waard om te bezoeken. Op dit eiland zijn diverse Boeddhistische overblijfselen gevonden, waaronder een groot hoofd van een Boeddhabeeld. Een zeer bijzondere stad is Malé. Het totaal volgebouwde eilandje bevat een aantal mooie bezienswaardigheden zoals de Vrijdagmoskee. Tevens zijn er twee grote shoppingmalls te vinden.

Vliegtijd Malediven

De hoofdstad van de Malediven, Malé, ligt op een afstand van 8200 kilometer vanaf Amsterdam. Vanaf Malé wordt je nog naar je resort gevlogen met een klein watervliegtuig. Er zijn geen (of nauwelijks) directe vluchten van Malé naar Amsterdam. Je zal bijna altijd moeten overstappen in Colombo, Sri Lanka. Eigenlijk moet je sowieso één keer overstappen voordat je daadwerkelijk op de Malediven bent. De kortste vluchttijd met strakke aansluitingen bedraagt 14 uur in totaal. Er zijn ook vluchten met een vliegtijd van 18 uur, 24 uur en 30 uur. De dertig urige vlucht brengt je onder andere in Kuala Lumpur waar je een enorm lange reistijd hebt. Wil je een zo kort mogelijke vliegtijd naar de Malediven? Kies voor een zo direct mogelijke vlucht van 14 uur. Op deze manier vermijd je ellendig lang wachten op een vliegveld.

Eenmaal in Malé aangekomen duurt het vaak een kwartier tot een half uur voordat je op je eiland van bestemming bent. (en kunt bijkomen van de bijzonder lange reistijd)

Stranden Maldiven

Vakantie naar de Malediven betekent een fantastische strandvakantie. Het lijkt misschien cliché, maar het maakt werkelijk niets uit op welk eiland je verblijft de stranden zijn eigenlijk overal net zo geweldig. Er zijn wel een aantal eilanden in combinatie met resort die er beslist uitspringen.

Kanuhura is een vlekkeloos strand met een fantastisch luxe resort. Heerlijk eten en voldoende te doen voor de kinderen.

Angsana Ihuru is een eenvoudig en luxe resort op een prachtig eiland. Het is gewoon gezellig aan dit strand.

Reethi Beach is een prachtig natuurlijk eiland waar je fantastisch kun snorkelen of duiken. Heerlijk eten in combinatie met de mooie natuur maken dit toch wel de placet o be.

Zoals eerder al gemeld, eigenlijk zijn alle resorts voorzien van fantastische stranden. Je kunt geen verkeerde keuze maken door te reizen naar de Maldiven.

Vakantie Deals

€2465,-

Sun Island Resort

9-daagse Zonvakantie naar Malediven bij Sun Island Resort... Bekijk deze vakantie
€2855,-

RIU Palace Maldivas

9-daagse Zonvakantie naar Malediven bij RIU Palace Maldivas... Bekijk deze vakantie
€1929,-

Embudu Village

9-daagse Zonvakantie naar Malediven bij Embudu Village... Bekijk deze vakantie
€3121,-

Makunudu Island

9-daagse Zonvakantie naar Malediven bij Makunudu Island... Bekijk deze vakantie
€2220,-

Meeru Island Resort & Spa

9-daagse Zonvakantie naar Malediven bij Meeru Island Resort & Spa... Bekijk deze vakantie

Beste reistijd Malediven

De beste tijd om te reizen naar de Malediven is van december t/m februari. De temperatuur is een constante 30 graden. Je kunt het gehele jaar prima vertoeven in dit paradijs. Van mei tot november valt er wat meer regen dan in de rest van het jaar. In februari valt er het minste regen.

Huwelijksreis Malediven

De Malediven worden ook wel de Maldiven of Maldives genoemd. Dit is een eilandengroep in de Indische Oceaan, met in totaal wel 1200 verschillende, kleine eilanden. Slechts 200 van de 1200 eilanden van de Malediven zijn bewoond, maar deze eilanden zijn bij uitstek stuk voor stuk geschikt voor de meest romantische huwelijksreizen. Meer over een huwelijksreis op de Malediven, lees je op deze pagina.

De hoofdstad van de Malediven
De hoofdstad van de Malediven is de stad Male. Je kunt ervoor kiezen om deze bijzondere, authentieke en romantische stad te bezoeken voor je huwelijksreis, maar dit is niet de enige mogelijkheid die je hebt tijdens jouw huwelijksreis naar de Malediven. Vanuit de hoofdstad Male kun je er namelijk ook voor kiezen om met de boot of het watervliegtuig naar één of meerdere van de andere eilanden van de Malediven te gaan, om hier een onvergetelijke huwelijksreis te beleven met jouw partner. Omdat de bereikbaarheid van de eilanden van de Malediven erg goed is, is reizen van eiland naar eiland namelijk erg gemakkelijk en ben je nooit gebonden aan één eiland.

De Malediven: luxe of eenvoud
Als je kiest voor een huwelijksreis op de Malediven, kun je zelf kiezen wat voor vakantie je hier wil beleven. Bij het uitstippelen van een huwelijksreis naar de Malediven kun je namelijk helemaal zelf bepalen waar jouw huwelijksreis aan moet voldoen, waar je wil slapen tijdens jouw huwelijksreis en wat je tijdens je huwelijksreis allemaal wil doen. Je geeft jouw eisen simpelweg door aan het reisbureau dat jouw huwelijksreis moet regelen, je bekijkt de opties die je aangeboden krijgt en boekt de reis die het best aansluit bij jouw wensen, behoeften en budget. Een huwelijksreis naar de Malediven is beschikbaar voor ieder reisbudget, dus ieder pasgetrouwd stel kan naar de Malediven afreizen voor een geweldige huwelijksreis.