Vakantie Bonaire

Bonaire is de B uit het ABC-eilanden rijtje en net als Aruba en Curaçao ook een heerlijk zonnige vakantiebestemming. Hoewel het eiland flink groter is dan Aruba wonen er een stuk minder mensen. Er wonen het gehele jaar door 15.700 vaste inwoners op het eiland.

Op Bonaire worden twee talen gesproken. Het Nederlands en het Papiaments. Het Papiaments is een mix van Portugees, Spaans, Engels, Nederlands en Afrikaans. Deze taal wordt ook gesproken op de andere ABC-eilanden maar op Bonaire worden veel afkortingen gebruikt in de taal. Bij de buren Aruba en Curaçao staat dit bekend als ‘korta palabra’, oftewel woorden afkorten.

Op Bonaire is de grootste stad Kralendijk. Dit is dan ook direct de hoofdstad van Bonaire. Deze naam komt voort uit de naam koralendijk, oftewel een dijk van koraal. In Kralendijk woont het grootste gedeelte van de bevolking van Bonaire; bijna 13.000 mensen.

Bezienswaardigheden Bonaire

De Washington Slagbaai is een natuurreservaat op Bonaire wat je kan verkennen op de fiets, te voet of met de auto. Er zijn een aantal zeer unieke natuurlijke kenmerken te vinden zoals gekoelde lavastromen en krijtruggen. Voor de kust van Bonaire ligt een klein eilandje, klein bonaire, van ongeveer 6 vierkante kilometer. Het eilandje is begroeit met lichte vegetatie en is beschermd gebied. Je kunt hier prima snorkelen en wellicht een zeepaardje of zeeschildpad spotten. Als je nog meer van het prachtige natuurleven van Bonaire wilt zien dan is Lac een echte aanrader. In deze ondiepe laguna van ongeveer 8 vierkante kilometer vind je onder andere zeeschildpadden, karko’s en andere dieren.

Stranden Bonaire

Lac Bay is een baai met een prachtig strand. Deze plek staat ook bekend als één van de mooiste surflocaties ter wereld. Dit feit wordt nog eens bekrachtigd door de twee surfscholen die je op het strand vindt.

BonaireEen strand waar je wel kunt zonnen maar niet zwemmen is Playa Chikutu. Dit strand vind je in het Washington Slagbaai natuurreservaat. Zwemmen is levensgevaarlijk door de hoge golven en sterke stromingen.

In de meest westelijke punt van Bonaire vind je het strand Playa Funchi. Hier vind je onder andere iguana’s en hagedissen. Voor fanatieke snorkelaars is deze plek zeker de moeite waard om te bezoeken.

Boka Slagbaai is een mooi strand, maar er liggen helaas wel wat meer stenen. Minder plek om lekker languit in de zon te liggen op een handdoek. Tevens staan er zeer oude gebouwen rondom het strand.

Vakantie Deals

€976,-

Wanapa Lodge

Een eitje tikken op de Sabal Palm veranda van Landhuis Wanapa, hoe fijn is dat! Aan de rand van Bonaires mangrovebossen pronkt dit gele resort. De gastvrouw verwelkomt je met open armen. Met het natuu... Bekijk deze vakantie
€1135,-

Sorobon Appartementen Bonaire

Ervaar de ongerepte natuur van Bonaire in combinatie met de beste uitzichten op de lagune. De Sorobon Appartementen liggen aan het unieke Lac Bay, te midden van rust en ruimte. Vanaf hier heb je uitzi... Bekijk deze vakantie
€1335,-

Sorobon Beach & Wellness Resort

Warm door ons aanbevolen: Sorobon Beach & Wellness Resort op Bonaire, te midden van rust en ruimte. En dat heeft alles te maken met het tropische plaatje waar je hier in terecht komt. Vanuit je eenvou... Bekijk deze vakantie
€1154,-

Buddy Dive Resort

Bida ta dushi; Het leven is goed! En in het Buddy Dive Resort vlak bij Kralendijk zijn alle duikers het daarmee eens. Met een prachtig huisrif voor de deur en zes dobberende boten wil iedereen hier zo... Bekijk deze vakantie
€1024,-

Resort Bonaire

Bon Bini bij Resort Bonaire. En dat is het zeker, want hier verveel je je geen moment. Neem een verfrissende duik in een van de zwembaden. Drink een cocktail aan de poolbar en stuur jaloersmakende fot... Bekijk deze vakantie

Beste reistijd Bonaire

Gedurende het hele jaar is het ongeveer 27 graden op Bonaire. De nachttemperatuur komt slechts zelden onder de 18 graden. Wil je zoveel mogelijk zonuren pakken en zo min mogelijk regen meemaken dan is de periode maart t/m augustus dé periode om op vakantie te gaan naar Bonaire.

Vakantie Curacao boeken lezen, of meer over Bonaire