Vakantie Aruba

Vakantie Aruba

Aruba is een zonnige bestemming die bij de welbekende ABC-eilanden hoort. Het is deel van de kleine Antillen. De bevolking is redelijk klein. In 2012 woonden er 108.000 mensen op het eiland wat ongeveer net zo groot is als Texel. Aruba doet vrij droog aan. Qua tropische begroeiing vind je helaas erg weinig op dit prachtige Caribische eiland.

De talen die op Aruba officieel worden gesproken zijn het Nederlands en het Papiaments. Deze taal is een Creoolse welke is gebaseerd op het Portugees met onder andere invloeden uit het Spaans, Engels, Nederlands en Afrikaans.

De onbetwiste hoofdstad van Aruba is het prachtige Oranjestad waar ruim 35.000 mensen permanent wonen.

Bezienswaardigheden op Aruba

Op Aruba zijn voldoende prachtige bezienswaardigheden te vinden. Je vindt op het eiland bijvoorbeeld meerdere door water en wind gevormde natuurlijke bruggen. De grootste natuurlijke brug is in 2005 helaas ingestort. Ook vind je op het eiland een prachtige door de natuur ontstane Natural Pool. Natuurlijk is Oranjestad een mooie trekpleister en zeker de moeite waard om te bezoeken.

Stranden Aruba

Natuurlijk ga je naar Aruba voor de heerlijke stranden. De twee bekendste stranden zijn Palm Beach en Eagle Beach. Aan het Palm Beach vind je zeer grote en luxe hotels die zich voornamelijk richten op de Amerikaanse bezoekers van het eiland. Richting Oranjestad, op kleine afstand van Palm Beach, ligt Eagle Beach. Hier vind je ook hotels, maar op een ietwat kleinere schaal. Op het eiland staan beide gebieden bekend als High-Rise (Palm Beach) en Low-Rise (Eagle Beach) vanwege de hoog- en laagbouw.

Stranden Aruba

Een prachtig strand op Aruba is het welbekende Baby Beach. Tot voor kort kwam het voor dat je doordeweeks helemaal alleen lag op dit prachtige strand. Echter, toeristen hebben dit mooie strand ook weten te vinden. Je vindt nu ook bij dit strand horeca en verhuur van bijvoorbeeld ligbedjes.

Rodgers Beach ligt op een aantal honderd meter vanaf Baby Beach. Het strand heeft minder allure dan het soms overvolle Baby Beach, wat je ook terugziet in de voorzieningen.

Bachelor’s Beach ligt in het oosten van Aruba. Dit deel van Aruba is een stuk minder toeristisch. Je komt er vrijwel niemand tegen en de kans dat je het strand voor jezelf alleen hebt is erg groot. Wat jammer is, is dat je er geen voorzieningen vindt.

Boca Grandi ligt ten noorden van Bachelor’s Beach. De harde wind en hoge golven maken dit een geliefde plek voor kite surfers. De kans is daarom ook groot dat je deze aantreft in het felblauwe water.

Vakantie Deals

€1734,-

RIU Palace Antillas

9-daagse Zonvakantie naar Aruba bij RIU Palace Antillas... Bekijk deze vakantie
€990,-

Hacienda Wayaca

9-daagse Zonvakantie naar Aruba bij Hacienda Wayaca... Bekijk deze vakantie
€901,-

Aruba Blue Village

9-daagse Zonvakantie naar Aruba bij Aruba Blue Village... Bekijk deze vakantie
€1104,-

Caribbean Palm Village Resort

9-daagse Zonvakantie naar Aruba bij Caribbean Palm Village Resort... Bekijk deze vakantie
€1654,-

Renaissance Wind Creek Aruba Resort

9-daagse Zonvakantie naar Aruba bij Renaissance Wind Creek Aruba Resort... Bekijk deze vakantie

Beste reistijd Aruba

Er zijn officieel twee seizoenen voor Aruba. Het hoogseizoen loopt van half december tot half april. Dit seizoen is ontstaan door het vakantiepatroon van de Amerikanen. Prijzen van hotels zijn in deze tijden flink hoger.

Het laagseizoen loopt van half april tot half december met een ‘mid-season’ piek in juli en augustus veroorzaakt door Nederlandse reizigers.

Qua temperatuur en weer is het af te raden naar Aruba te gaan in september tot half december. De rest van de periode is de kans op perfect weer een stuk groter. Vanaf half april tot in de zomervakantie kan je op Aruba vaak profiteren van de laagseizoen prijzen. Vliegmaatschappijen maken goed gebruik van de toename van Nederlandse toeristen naar het eiland. De prijs van een ticket is in juli en augustus dan ook een stuk hoger. Als je geen rekening hoeft te houden met schoolvakanties dan is het zeker aan te raden om in juni te gaan vliegen aangezien dit enkele honderden euro’s kan schelen qua ticket prijs.

Vakantie Bali boeken lezen, of meer over Aruba