Vakantie Caldas Novas

Caldas Novas, gelegen in de Braziliaanse stad Goiás, is een geweldige bestemming om te ontspannen en te genieten van het warme weer en bronwateren. Het is een plaats die bekend staat om zijn thermale bronnen, die rijk zijn aan mineralen en heilzaam zijn voor de gezondheid. In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over deze prachtige bestemming, inclusief de beste tijd om te bezoeken, waar te verblijven en wat er te zien en te doen is.

Waarom Caldas Novas bezoeken?

Caldas Novas is een populaire bestemming omdat het bekend staat om zijn natuurlijke warmwaterbronnen. De temperatuur van deze bronnen varieert van 34°C tot 57°C en ze bevatten minerale zouten die bijdragen aan de behandeling van verschillende ziekten, zoals reumatoïde artritis en huidaandoeningen. Verder is de stad omringd door de prachtige natuur van de cerrado, de Braziliaanse savanne.

Beste tijd om te bezoeken

Caldas Novas heeft een tropisch savanneklimaat met een gemiddelde temperatuur van 25°C, wat het hele jaar door zorgt voor een aangename vakantie-ervaring. Er zijn echter twee seizoenen: het regenseizoen en het droge seizoen. Het droge seizoen, van mei tot september, is de beste tijd om de stad te bezoeken omdat de kans op regen minimaal is. Het is ook de periode waarin de prijzen voor accommodatie en andere diensten iets lager zijn.

Accommodaties in Caldas Novas

Caldas Novas biedt een breed scala aan accommodaties voor alle soorten bezoekers. Er zijn verschillende resorts, hotels en guesthouses van verschillende prijsklassen, van basis- tot luxe niveaus. De meeste resorts bieden gasten volledige pakketten aan met inclusieve maaltijden en activiteiten. Het is belangrijk om accommodatie te boeken die dicht bij de warmwaterbronnen ligt, zodat je gemakkelijk toegang hebt tot de thermale baden.

Wat te zien en te doen in Caldas Novas

Naast het genieten van het thermale water kan je in Caldas Novas genieten van verschillende activiteiten en toeristische plekken. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het lokale waterpark, het Acqua Park da Lagoa. Hier kan je allerlei waterglijbanen uitproberen, zwemmen en ontspannen in een van de vele zwembaden. Het Park van de diersoorten is een geweldige plek om de Braziliaanse fauna en flora te ontdekken. Je kan hier verschillende soorten dieren zien die in het wild voorkomen in de regio, zoals apen, neushoorns, luiaards en vogels.

Een andere must-visit plaats is de heuvel van Christus de Verlosser. Dit is een monument van Christus dat op een hoogte van 12 meter boven het landschap uitsteekt en een panoramisch uitzicht over de stad biedt. Er zijn ook verschillende musea en historische bezienswaardigheden, zoals de Kerk van de Onbevlekte Ontvangenis en het thermale museum.

Wat zijn de meest opwindende activiteiten in Caldas Novas?

Er zijn tal van activiteiten die je kan ondernemen in Caldas Novas, afgezien van het bezoeken van de thermale baden. Hier zijn enkele van de meest opwindende activiteiten die je zeker moet proberen:

Watersporten

Je zal een breed scala aan watersporten vinden in Caldas Novas, zoals jetskiën, kajakken en parasailing. Het is een geweldige manier om de prachtige landschappen en het heldere water van de meren en rivieren te verkennen.

Wandelen en trektochten

De omgeving van Caldas Novas biedt verschillende wandel- en trektochten, waarbij je kan genieten van de prachtige natuur en de dieren die in het wild leven kan spotten.

Paragliding

Paragliding is een spannende manier om de regio vanuit de lucht te verkennen. Je zal genieten van een adembenemend uitzicht op de stad, warmwaterbronnen en de omliggende bergen.

Hoe bereikt u Caldas Novas?

Caldas Novas is gelegen op ongeveer 145 km ten zuidwesten van Goiânia, de hoofdstad van Goiás. De gemakkelijkste manier om er te komen, is per vliegtuig. De luchthaven van Goiânia heeft verschillende rechtstreekse vluchten vanuit andere grote steden in Brazilië, zoals Rio de Janeiro en São Paulo. Vanuit Goiânia kan je gebruik maken van de busdiensten naar Caldas Novas.

Conclusie

Caldas Novas is een populaire vakantiebestemming in Brazilië, die beroemd is om zijn thermale bronnen en prachtige natuurschoon. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke warmwaterbronnen en tal van andere activiteiten. Bezoekers kunnen hier genieten van watersporten, wandelen en trektochten en zelfs paragliding. Het is een bestemming die perfect is voor mensen die op zoek zijn naar een rustgevende vakantie of een wild avontuur. De beste tijd om te bezoeken is tijdens het droge seizoen en er zijn verschillende accommodaties van basis- tot luxe niveau.

Veelgestelde vragen

1. Wat zijn de openingstijden van de thermische baden?

Over het algemeen zijn de thermale baden geopend van 08:00 tot 22:00 uur.

2. Is paragliding veilig?

Ja, paragliding is veilig zolang het door getraind personeel wordt uitgevoerd.

3. Kan ik buiten het waterpark nog andere waterattracties vinden?

Ja, enkele van de hotels en resorts op loopafstand van het park hebben ook waterattracties.

4. Wat is de gebruikelijke valuta in Caldas Novas?

De Braziliaanse Real is de gebruikelijke valuta in Caldas Novas.

5. Wat is de beste manier om accommodatie in Caldas Novas te boeken?

Je kunt accommodatie boeken via websites voor reisreserveringen of rechtstreeks via de websites van resorts en hotels in Caldas Novas.