Rondreizen door Bulgarije: een onontdekte parel in Europa

Als je op zoek bent naar een Europese bestemming die nog niet overspoeld wordt door toeristen, dan is Bulgarije dé plek om te ontdekken. Dit land biedt een rijke geschiedenis, prachtige natuur, lekkere lokale gerechten en vriendelijke mensen. Maak een rondreis door Bulgarije en ontdek deze parel in Europa.

Waarom een rondreis door Bulgarije?

Bulgarije is een land met een rijke geschiedenis en cultuur. Je vindt er talloze Romeinse ruïnes en Thracische graftombes. Ook de middeleeuwse kerken, kloosters en burchten zijn prachtige getuigen van het verleden van het land. Daarnaast heeft Bulgarije ook een schitterende natuur met bergen, bossen, meren, rivieren en zee.

De ideale rondreis route

Een rondreis door Bulgarije kan je best plannen in een tijdsbestek van 10 dagen tot 2 weken, afhankelijk van je interesse en budget. Hier is een voorbeeld route die je kan volgen:

Dag 1-3: Sofia

De hoofdstad van Bulgarije, Sofia, is een moderne stad met een rijk verleden. Bezoek de Alexander Nevski-kathedraal, de St. George Rotunda en neem de tijd om te wandelen in het grote park Borisova Gradina.

Dag 4-5: Plovdiv

Plovdiv is de op een na grootste stad van Bulgarije en heeft een rijk historisch en cultureel erfgoed. Bezoek de oude stad met zijn Romeinse amfitheater en amfitheater.

Dag 6-7: Veliko Turnovo en Arbanassi

Veliko Turnovo was de middeleeuwse hoofdstad van Bulgarije. Bezoek het fort Tsarevets en maak een wandeling door de schilderachtige straatjes. Aan de rand van Veliko Turnovo ligt het dorpje Arbanassi, bekend om zijn prachtige huizen uit de 17e en 18e eeuw.

Dag 8-9: Koprivshtitsa en Bansko

Koprivshtitsa is een klein stadje dat bekend staat om zijn architectuur uit de 19e eeuw en de bijdrage die het heeft geleverd tijdens de strijd voor onafhankelijkheid. Bansko is een populaire plaats in de bergen, bekend als een skigebied.

Dag 10: Rila-klooster

Tot slot verlaat je Bansko en Ga je naar het Rila-klooster, een van de meest bezochte plaatsen in Bulgarije. Dit klooster ligt hoog in de bergen en heeft prachtige fresco’s en iconen.

Lekker eten in Bulgarije

Bulgarije biedt een aantal culinaire specialiteiten die je zeker moet proeven tijdens je rondreis. De keuken bestaat uit eenvoudige, smaakvolle gerechten met veel groenten en kruiden. Probeer zeker de Shopska-salade, Banitsa, Moussaka, Kavarma en Rakia.

Praktische tips voor je rondreis

– Taal: Het Bulgaars is de officiële taal, maar in de toeristische sector spreekt men vaak Engels.
– Valuta: De Bulgaarse lev is de munteenheid.
– Beste reistijd: De beste tijd om Bulgarije te bezoeken is tussen mei en september.
– Vervoer: Je kan een auto huren, maar ook het openbaar vervoer is goedkoop en efficiënt.
– Accommodatie: Er zijn tal van accommodatie opties in Bulgarije, van budget hostels tot luxe hotels.

Conclusie

Een rondreis door Bulgarije biedt je alles wat je wilt tijdens een vakantie: geschiedenis, natuur, lekker eten en gastvrijheid. Het land is nog niet overspoeld door toeristen en je kan echt genieten van rust en authenticiteit. Maak een reis door Bulgarije en ontdek deze parel in Europa.

Veelgestelde vragen

1. Is Bulgarije een veilig land om te bezoeken?
– Ja, Bulgarije is over het algemeen een veilig land voor toeristen.

2. Kan ik in Bulgarije met mijn Europese bankkaart betalen?
– Ja, je kan in Bulgarije overal terecht met je bankkaart.

3. Heb ik een visa nodig om Bulgarije te bezoeken?
– Als je de nationaliteit hebt van een EU-land, heb je geen visa nodig om Bulgarije te bezoeken.

4. Welke valuta wordt er gehanteerd in Bulgarije?
– De valuta van Bulgarije is de Bulgaarse lev.

5. Wat zijn de meest populaire bezienswaardigheden in Bulgarije?
– Enkele van de meest populaire bezienswaardigheden in Bulgarije zijn: het Rila-klooster, de Alexander Nevski-kathedraal, het fort Tsarevets en het oude Romeinse amfitheater in Plovdiv.

Share the Post:

Related Posts