Bezoek de prachtige kerken en kloosters van Puebla

Puebla, de op drie na grootste stad van Mexico, is een prachtige bestemming voor vakantiegangers die geïnteresseerd zijn in kunst, cultuur en geschiedenis. De stad heeft een rijke koloniale geschiedenis en is gevuld met charmante kerken, kloosters, pleinen en paleizen die dateren uit de 16e eeuw. Hier zijn enkele van de must-see kerken en kloosters in de stad.

Kathedraal van Puebla (La Catedral)

De Kathedraal van Puebla is een prachtige barokke kerk die werd voltooid in 1649. Het is niet alleen de grootste kerk van de stad, maar ook de belangrijkste, omdat het de zetel is van het Aartsbisdom van Puebla. De kathedraal heeft prachtige binnenplaatsen en kapellen die een mix zijn van barokke, gotische en renaissancestijlen.

Tempel van Santo Domingo

De Tempel van Santo Domingo is de meest majestueuze kerk van Puebla. De kerk werd gebouwd in de 16e eeuw en heeft spectaculaire decoraties in de barokke stijl. Binnenin vindt u grote altaarstukken, prachtige kapellen en een museum met een buitengewone verzameling van prachtige kunstvoorwerpen.

Klooster van Santa Monica

Het Klooster van Santa Monica is een prachtig barok klooster dat opgenomen is in de UNESCO Werelderfgoedlijst. De wanddecoraties in het klooster zijn ongelooflijk goed bewaard gebleven en exemplarisch voor de barokstijl van de 17e en 18e eeuw. Het klooster is ook de thuisbasis van een museum gewijd aan de geschiedenis van de monastieke orde.

Kerk van San Francisco

De Kerk van San Francisco is een andere prachtige kerk in Puebla, gelegen in het hart van de stad. De kerk heeft een mix van Europese en Amerikaanse rococo- en barokstijlen en is overladen met goud, zilver en prachtige fresco’s. Dit was ook de plek waar zich de eerste universiteit van Puebla bevond, gesticht in 1587.

Klooster van Santa Rosa

Het Klooster van Santa Rosa, nu een museum, was ooit een franciscaans klooster in de 17e eeuw. Het klooster staat bekend om zijn prachtige architectuur en het feit dat het op de top van een klif in de wijk Xochimilco ligt. Het museum is gevuld met kunstvoorwerpen en gebruiksvoorwerpen uit de koloniale tijd.

Tempel van San Juan de Dios

De Tempel van San Juan de Dios is een andere mooie kerk in Puebla. Het is een van de oudste kerken van de stad en een voorbeeld van de barokke architectuur van Mexico. De kerk heeft prachtige fresco’s, een prachtig altaar en een indrukwekkende collectie schilderijen en beelden.

Kerk van San Cristobal

De Kerk van San Cristobal is een van de meest bijzondere kerken in Puebla vanwege de gele en blauwe tegels die de onderscheidende klokkentoren bekleden. De kerk is een voorbeeld van de mix van Europese en inheemse kunst in Mexico. Binnenin de kerk vindt u prachtige fresco’s en talrijke kapellen.

Capilla del Rosario

De Capilla del Rosario is een van de meest iconische kerken van Puebla en wordt beschouwd als een van de meest prachtige voorbeelden van barokke architectuur ter wereld. De kerk werd voltooid in de 17e eeuw en is een meesterwerk van talrijke inheemse en Franse kunstenaars. Het hoogtepunt van de kerk is het altaar, bedekt met goud en zilver en bijna volledig bedekt met roze, groene en blauwe edelstenen.

Klooster van San Gabriel

Het Klooster van San Gabriel werd gesticht in de late 16e eeuw en is nog steeds een boeiende plek om te bezoeken voor kunst- en architectuurliefhebbers. Het klooster is gevuld met talloze fresco’s, beeldhouwwerken en schilderijen die een mix zijn van barokke en inheemse stijlen.

Kerk van San Juan de Dios

De Kerk van San Juan de Dios, located next to the Hospital of the same name, is one of the oldest churches in Puebla and an example of the Baroque architecture of Mexico. It has beautiful frescoes, a magnificent altar, and an impressive collection of paintings and sculptures.

Klooster van San Francisco Acatepec

Het Klooster van San Francisco Acatepec is een minder bekende kerk in Puebla, maar toch een bezoek waard. Het klooster dateert uit de 16e eeuw en heeft een mix van platereske en barokke architectuur. Het altaar van de kerk is versierd met een prachtig beeld van de patroonheilige van de parochie.

Tempel van San Francisco

De Tempel van San Francisco is een van de grootste kerken in Puebla en is gebouwd in de 16e eeuw. Het interieur van de kerk heeft talrijke chapels en beelden van heiligen die de Barokke periode van Mexico vertegenwoordigt.

Klooster en kerk van La Merced

Het Klooster en de kerk van La Merced werd gesticht in de 16e eeuw en is een prachtig voorbeeld van barokke architectuur in Mexico. De kloostergang heeft indrukwekkende fresco’s die de geschiedenis van de Mercedariërs vertellen, terwijl de kerk een indrukwekkend altaar heeft dat barokke en inheemse details combineert.

Ex-convento de Santa Catalina de Siena

Het Ex-Convento de Santa Catalina de Siena is een 17e-eeuws franciscaans klooster dat ooit de thuisbasis was van nonnen. Het klooster ligt in de buurt van de kathedraal van Puebla en heeft uitgestrekte tuinen en prachtige fresco’s en schilderijen van de franciscaanse orde.

Klooster van San Francisco Ocotlan

Het Klooster van San Francisco Ocotlan werd gebouwd in de 16e eeuw en was ooit een belangrijk franciscaans klooster in de regio. Het klooster heeft een prachtige kerk, een museum, een bibliotheek en een indrukwekkend altaar dat versierd is met talloze edelstenen en goud.

Conclusie

Een bezoek aan Puebla is niet compleet zonder een rondleiding door de prachtige kerken en kloosters die de stad rijk is. Deze architectonische hoogtepunten zijn niet alleen prachtig om naar te kijken, maar vertellen ook het verhaal van een rijke en unieke geschiedenis van deze stad. Of je nu geïnteresseerd bent in religieuze kunst, architectuur of gewoon nieuwsgierig bent naar de culturele schatten van Puebla, een tour door de kerken en kloosters zal een onvergetelijke ervaring zijn.

Veelgestelde vragen

1. Welke kerken en kloosters zijn het populairst om te bezoeken in Puebla?
2. Hoeveel kost het om de kerken en kloosters in Puebla te bezoeken?
3. Hoe kom je het beste bij de kerken en kloosters in Puebla?
4. Hoe lang duurt het om een ​​kerk of klooster in Puebla te bezoeken?
5. Wat zijn enkele andere topattracties in Puebla naast de kerken en kloosters?

Antwoorden op veelgestelde vragen

1. De Kathedraal van Puebla, de Tempel van Santo Domingo en de Capilla del Rosario zijn enkele van de populairste kerken om te bezoeken in Puebla.
2. De kosten variëren per kerk en klooster, maar de prijs is meestal laag en soms gratis.
3. De beste manier om de kerken en kloosters in Puebla te bereiken is te voet, omdat veel van deze kerken zich in het centrum van de stad bevinden. Je kunt ook een taxi of een Uber nemen.
4. Het hangt af van de kerk of het klooster, maar het duurt meestal ongeveer een uur om een ​​kerk of klooster te bezoeken.
5. Andere topattracties in Puebla zijn het Amparo Museum, de Zocalo, het Palafoxiana Library en de Mercado de los Sabores.

Share the Post:

Related Posts