Chattanooga’s opmerkelijke architectuur: 5 must-see gebouwen om te bezoeken op je vakantie

Wil je graag op vakantie naar de Verenigde Staten, maar ben je het beu om altijd naar de bekende toeristische attracties te gaan? Dan is Chattanooga de stad voor jou! Chattanooga ligt in het zuidoosten van de staat Tennessee en biedt een breed scala aan bezienswaardigheden. De stad staat vooral bekend om haar opmerkelijke architectuur. Lees verder om meer te ontdekken over de 5 must-see gebouwen in Chattanooga.

1. Tennessee Aquarium

Het Tennessee Aquarium werd geopend in 1992 en is sindsdien een van de populairste bezienswaardigheden van de stad. Het aquarium bestaat uit twee gebouwen, waarvan een de Ocean Journey en de ander de River Journey is. Bezoekers kunnen meer dan 12.000 verschillende dieren bekijken, zoals haaien, otters, pinguïns en kwallen.

2. Hunter Museum of American Art

Het Hunter Museum of American Art is een van de grootste en meest uitgebreide musea van Chattanooga. Het museum beschikt over een indrukwekkende collectie van Amerikaanse kunst, waaronder schilderijen, beeldhouwwerken en fotogalerijen. Gasten kunnen ook genieten van het spectaculaire uitzicht over de rivier de Tennessee vanaf het museumterrein.

3. Chattanooga Choo Choo Hotel

Het Chattanooga Choo Choo Hotel is een van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad. Het hotel is gebouwd op het terrein van een voormalig treinstation en beschikt over kamers die zijn omgebouwd tot treinwagons. Het hotel heeft ook een museum dat de geschiedenis van de treinen in Chattanooga belicht.

4. Centennial Olympic Park

Centennial Olympic Park werd gebouwd ter ere van de Olympische Zomerspelen van 1996 die in Atlanta werden gehouden. Het park biedt een scala aan activiteiten, zoals concerten en festivals, en beschikt over een groot fonteinencomplex waar bezoekers van alle leeftijden kunnen afkoelen op hete zomerdagen.

5. Walnut Street Bridge

De Walnut Street Bridge werd gebouwd in 1891 en staat bekend als een van de meest indrukwekkende voetgangersbruggen van Amerika. De brug biedt een prachtig uitzicht op de rivier en de stad. De brug is ook een van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden van Chattanooga.

Conclusie

Chattanooga is een geweldige stad om te bezoeken als je geïnteresseerd bent in opmerkelijke architectuur en prachtige bezienswaardigheden. Van het Tennessee Aquarium tot de Walnut Street Bridge, er is voor elk wat wils. Mis deze geweldige bezienswaardigheden niet en boek je reis vandaag nog naar Chattanooga!

Veelgestelde vragen

1. Wat zijn de openingstijden van het Tennessee Aquarium?
– Het Tennessee Aquarium is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur.
2. Kan ik het Hunter Museum of American Art online reserveren?
– Ja, je kunt het Hunter Museum of American Art online reserveren via de website van het museum.
3. Kan ik in het Chattanooga Choo Choo Hotel ook overnachten in echte treinwagons?
– Ja, het Chattanooga Choo Choo Hotel heeft verschillende kamers die zijn omgebouwd tot treinwagons.
4. Is er een toegangsprijs voor Centennial Olympic Park?
– Nee, Centennial Olympic Park is gratis toegankelijk voor het publiek.
5. Heeft de Walnut Street Bridge ook ’s avonds verlichting?
– Ja, de Walnut Street Bridge beschikt over verlichting die ’s avonds laat worden aangezet en zorgt voor een een prachtig uitzicht over de rivier en de stad.

Share the Post:

Related Posts