Op zoek naar de beste Ierse pubs in Belfast: een avond vol live muziek en bier

Belfast is de trotse thuisbasis van een aantal van de meest geweldige Ierse pubs in Noord-Ierland. Een avondje uit naar een van deze pubs is een ervaring op zich, met live Ierse muziek en bier dat rijkelijk stroomt. Hier vind je een selectie van de beste Ierse pubs in Belfast voor een onvergetelijke avond uit.

The Crown Liquor Saloon

De Crown Liquor Saloon is een 19e-eeuws monument uit de Victoriaanse tijd en het meest iconische gebouw van Belfast. Het interieur is gevuld met glas-in-loodramen, kleurrijke tegens en een prachtige grote bar. Geniet hier van een pint bier terwijl je ontspant en naar de live Ierse muziek luistert.

The Duke of York

The Duke of York is een andere must-see pub in Belfast. Het staat bekend om zijn gezelligheid en de grote selectie van whiskey die er wordt geschonken. De muren zijn gevuld met kunstwerken en foto’s uit de jaren tachtig en negentig en er wordt regelmatig live muziek gespeeld.

Kelly’s Cellars

Kelly’s Cellars op Bank Street is een authentieke Ierse pub met een rijke geschiedenis. Het is een van de oudste pubs van Belfast en staat bekend om zijn traditionele Ierse muziekavonden en geroosterde corned beef sandwiches. Geniet hier van een pint Guinness terwijl je luistert naar de live muziek en de sfeer van Belfast in je opneemt.

Fibber Magee’s

Fibber Magee’s is een grote Ierse pub met comfortabele zitjes en live bands. Hier kun je genieten van traditionele Ierse folk songs en een groot assortiment aan bieren en whisky’s. Er worden ook regelmatig open-mic avonden gehouden, waardoor het de perfecte plek is om nieuwe artiesten te ontdekken.

Lavery’s

Lavery’s is de grootste pub in Belfast en bestaat uit drie verdiepingen. Het heeft een ontspannen sfeer en biedt een breed scala aan bieren en whisky’s. Het is ook bekend om zijn regelmatige live bands en quizavonden. Een avondje uit in Lavery’s is gegarandeerd een avond vol plezier en entertainment.

The Dirty Onion

The Dirty Onion is een authentieke Ierse pub met strobalen en houten biervaten. Het staat bekend om zijn livemuziekavonden en gezellige sfeer. Je kunt hier genieten van een grote selectie aan bieren en whisky’s en de avond doorbrengen met luisteren naar traditionele Ierse muziek.

Maddens Bar

Maddens Bar is een charmante Ierse pub in het hart van Cathedral Quarter. Het is een populaire plek voor toeristen vanwege de authentieke sfeer en traditionele Ierse muziek. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam en er is een grote selectie aan drankjes om uit te kiezen.

The Garrick Bar

The Garrick Bar is een echte Belfastse pub met een rijke geschiedenis en een geweldige sfeer. Deze pub is populair bij zowel de lokale bevolking als toeristen vanwege de live muziek, het vriendelijke personeel en de grote selectie aan bieren en whisky’s. Het is een geweldige plek om de avond door te brengen met vrienden en te genieten van de sfeer van Belfast.

The John Hewitt

The John Hewitt is een levendige pub met een focus op ambachtelijke bieren en lokale muziek. Het heeft een warme en gezellige sfeer en is een populaire plek voor jongeren. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam en er zijn vaak open-mic avonden waar jonge artiesten hun kunst kunnen vertonen.

Sunflower Public House

De Sunflower Public House is een gerestaureerde traditionele pub in het centrum van Belfast. Het is een favoriete plek voor de lokale bewoners vanwege de geweldige sfeer en de regelmatige live muziekavonden. De pub heeft ook een groot buitenterras waar je op een zomeravond van een pint kunt genieten.

The Spaniard

The Spaniard is een pub met een twist. Het heeft een fascinerend interieur met een Oost-Indische inrichting en een scala aan ambachtelijke bieren. Het biedt regelmatig livemuziek en er zijn open-mic-avonden waar je je eigen stem kunt laten horen.

The Albany

The Albany is een stijlvolle en gezellige pub met een industriële uitstraling. Het biedt regelmatig livemuziek en open-mic-avonden, en er is een grote selectie aan ambachtelijke bieren, whisky’s en wijnen. Het is een populaire plek voor de lokale bevolking en toeristen om de avond door te brengen.

The Perch

The Perch is een unieke pub in het hart van Belfast. Het heeft een dakbar met een prachtig uitzicht over de stad. Het biedt een scala aan ambachtelijke bieren en wijnen en er worden regelmatig live bands en dj’s gehouden. Een avondje uit in The Perch is een onvergetelijke ervaring.

The Four Winds

The Four Winds in Belfast is een pub met een gezellige sfeer en een groot buitenterras. Het staat bekend om zijn live muziekavonden en grote selectie aan bieren en whisky’s. Het is een geweldige plek om de avond door te brengen en te ontspannen met vrienden.

Conclusion

Een avondje uit naar een Ierse pub in Belfast is een ervaring op zich. Het kan een ontspannende avond zijn of een wilde nacht, afhankelijk van waar je naartoe gaat. Of je nu op zoek bent naar traditionele Ierse muziek of indie-rockbands, Belfast heeft voor elk wat wils. Ga erop uit en ontdek de beste Ierse pubs in Belfast voor een onvergetelijke avond uit.

Veelgestelde Vragen

1. Moet ik reserveren bij een Ierse pub in Belfast?
– Het is niet noodzakelijk om te reserveren bij een Ierse pub in Belfast, maar het is misschien een goed idee om vooraf te informeren, vooral als je van plan bent om met een grote groep te gaan.

2. Wanneer zijn de beste tijden om naar een Ierse pub in Belfast te gaan?
– Populaire pubs kunnen op elk moment van de dag en nacht druk zijn, maar de beste tijd om te gaan is rond 20.00 uur. Dit is wanneer de meeste livemuziekavonden beginnen.

3. Moet ik me zorgen maken over de prijzen van drankjes in Ierse pubs in Belfast?
– Over het algemeen zijn de prijzen van drankjes in Ierse pubs in Belfast redelijk. De prijzen variëren van pub tot pub en van drankje tot drankje, maar in het algemeen zijn de prijzen van bier en whisky vergelijkbaar met die in andere steden in het Verenigd Koninkrijk.

4. Moet ik me zorgen maken over het vinden van een zitplaats in een Ierse pub in Belfast?
– Het hangt ervan af. Populaire pubs kunnen behoorlijk druk zijn, vooral in het weekend. Het kan zijn dat je niet altijd een zitplaats kunt vinden, maar dat is niet altijd het geval.

5. Zijn er speciale evenementen in Ierse pubs in Belfast?
– Ja, sommige pubs organiseren regelmatig speciale evenementen, zoals quizavonden en open-mic-avonden. Het is een goed idee om van tevoren te informeren wat er op het programma staat.

Share the Post:

Related Posts