Top 5 bezienswaardigheden in Angoulême voor liefhebbers van stripboeken

Ben jij een fervent stripboekliefhebber en ben je van plan om naar Angoulême te gaan? Dan heb ik hier de top 5 bezienswaardigheden voor jou op een rijtje gezet. Angoulême staat bekend als de stripboekhoofdstad van Europa, dus je zult hier als stripboekliefhebber zeker je hart kunnen ophalen.

1. Cité internationale de la bande dessinée et de l’image

De Cité internationale de la bande dessinée et de l’image is een paradijs voor stripboekliefhebbers. Het is een museum, bibliotheek en onderzoekscentrum in één en heeft een uitgebreide collectie van meer dan 10.000 stripboeken. Hier vind je ook tentoonstellingen en workshops over strips en animatie.

2. Circuit des Remparts

De Circuit des Remparts is een racecircuit dat zich afspeelt binnen de middeleeuwse stadsmuren van Angoulême. Het evenement vindt jaarlijks plaats in september en is een echte klassieker voor de liefhebbers van historische auto’s en het geluid van brullende motoren. Het circuit heeft een speciale relatie met stripverhalen, tonnen aan stripwagens doen mee en er is ook merchandise te koop.

3. La Fête de la BD

La Fête de la BD is een jaarlijks stripfestival dat plaatsvindt in januari en duurt 3 dagen. Het festival brengt stripboekliefhebbers van over de hele wereld samen en er vinden tal van tentoonstellingen, signeersessies en workshops plaats.

4. Fondation Mœbius

De Fondation Mœbius is vernoemd naar de beroemde Franse stripmaker Jean Giraud, ook wel bekend als Moebius. Het museum herbergt de grootste collectie werken van Moebius ter wereld, evenals originele kunstwerken en strips van andere beroemde stripmakers.

5. Le Musée du Papier

Le Musée du Papier is een museum dat volledig gewijd is aan de geschiedenis van papier. Naast originele documenten bevat het museum ook historische stripboeken en kunstwerken op papier, waaronder de werken van bekende Franse stripmakers.

Als stripboekliefhebber moet je Angoulême zeker een keer bezoeken. Vergeet niet om deze top 5 bezienswaardigheden te bezoeken en ga op ontdekkingstocht in de stripboekhoofdstad van Europa.

Heb je nog vragen over Angoulême of de bezienswaardigheden? Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen:

Veelgestelde vragen

Wanneer vindt La Fête de la BD plaats?

La Fête de la BD vindt jaarlijks plaats in januari en duurt 3 dagen.

Is de Cité internationale de la bande dessinée et de l’image toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

Ja, de Cité internationale de la bande dessinée et de l’image is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Welke stripverhalen kan ik vinden in de Cité internationale de la bande dessinée et de l’image?

De Cité internationale de la bande dessinée et de l’image heeft een uitgebreide collectie van meer dan 10.000 stripboeken en bevat naast Franse stripverhalen ook een selectie van stripverhalen uit andere landen.

Hoe lang duurt de Circuit des Remparts?

De Circuit des Remparts vindt plaats gedurende een weekend en duurt meestal 3 dagen.

Wat is de beste tijd om Angoulême te bezoeken als je een stripboekenliefhebber bent?

De beste tijd om Angoulême te bezoeken als je een stripboekenliefhebber bent, is in januari tijdens La Fête de la BD, of in september tijdens de Circuit des Remparts.

Share the Post:

Related Posts