Nantes met kinderen: de leukste activiteiten en locaties voor een gezinsvakantie

Als je op zoek bent naar een leuke bestemming voor een vakantie met het hele gezin, dan is Nantes zeker het overwegen waard. Deze Franse stad aan de Loire is gevuld met interessante bezienswaardigheden en gezinsvriendelijke activiteiten die zowel kinderen als volwassenen zullen boeien. Hier zijn enkele van de leukste activiteiten en locaties om te bezoeken tijdens een gezinsvakantie in Nantes.

1. Château des Ducs de Bretagne

Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Nantes is het imposante kasteel van de hertogen van Bretagne, ook bekend als Château des Ducs de Bretagne. Dit prachtige middeleeuwse kasteel is een fantastische plek voor kinderen om te verkennen en biedt tal van tentoonstellingen en interactieve displays die de geschiedenis van Nantes tot leven brengen.

2. Les Machines de l’Île

Les Machines de l’Île is een uniek pretpark dat volledig gewijd is aan het thema van mechanische dieren. Hier kunnen kinderen rondrijden op gigantische mechanische olifanten, draaien aan reuzenraden en genieten van allerlei andere machines en mechanische creaties.

3. Planète Sauvage

Op slechts een half uurtje rijden van Nantes ligt Planète Sauvage, een groot safaripark waar meer dan duizend dieren in semi-vrijheid leven. Hier kun je een ritje maken in een safaritruck en diverse diersoorten van dichtbij observeren.

4. Jardin des Plantes

De Jardin des Plantes is een prachtig aangelegd park waar kinderen lekker kunnen rondrennen en spelen terwijl volwassenen genieten van de prachtige tuinenen en botanische collecties. Er zijn tal van activiteiten en workshops voor kinderen, zoals het planten van bloemen en het ontdekken van verschillende plantensoorten.

5. Musée d’histoire naturelle de Nantes

Het Natuurhistorisch Museum van Nantes is een educatieve en leuke bezienswaardigheid voor gezinnen die geïnteresseerd zijn in de natuurlijke wereld. Het museum heeft een breed scala aan tentoonstellingen en displays die alles behandelen van dinosaurussen tot moderne ecologie.

6. L’île de Nantes

L’île de Nantes is een eiland in de Loire dat onlangs is ontwikkeld tot een levendige wijk met tal van hippe winkels, restaurants en attracties. Voor kinderen is er de prachtige speeltuin “Parc des Chantiers” en de “Hangar à Bananes”, een enorme hal vol coole graffiti, street art en bedrijvigheid.

7. La Cantine du Voyage

La Cantine du Voyage is een leuke en gezellige outdoor foodmarkt in Nantes waar je allerlei internationale gerechten kunt proeven. Het is een ideale plek om een hapje te eten met het hele gezin en je kunt er genieten van de feestelijke sfeer en het uitzicht op de Loire.

8. La Maison Radieuse

La Maison Radieuse is een ongebruikelijk appartementencomplex gebouwd door de beroemde Franse architect Le Corbusier. Het gebouw biedt een fascinerende inkijk in de architectonische geschiedenis van Nantes en is een goede plek om de kinderen een beetje Franse cultuur bij te brengen.

9. Machines de l’île Workshop

In de Machines de l’île Workshop kunnen kinderen zelf hun eigen mechanische creaties maken en samenwerken met professionele ambachtslieden. Het is een geweldige manier om te leren hoe machines werken en welke technische aspecten er betrokken zijn bij het bouwen van mechanische objecten.

10. Île de Versailles

Île de Versailles is een eilandje in de Loire dat is omgebouwd tot een prachtig Japans park. Het is de ideale plek om te ontspannen in de schaduw van bomen en langs de rivier te wandelen, terwijl de kinderen kunnen spelen in de speeltuin of de Japanse bruggen en lantaarns kunnen verkennen.

11. Loire à Vélo

De Loire à Vélo is een fietspad langs de Loire dat je kunt volgen om de schoonheid van het Loiredal te ontdekken. Het is een geweldige manier om de omgeving te verkennen en te genieten van de prachtige uitzichten langs de rivier.

12. Centre ville de Nantes

Het centrum van Nantes is rijk aan prachtige historische gebouwen en monumenten, wat de stad een unieke uitstraling geeft. Hier kun je met je kinderen winkelen, lokale specialiteiten proeven en de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad bezoeken, waaronder de kathedraal Saint-Pierre et Saint-Paul en de Tour de Bretagne.

13. Parc du Grand-Blottereau

Het Parc du Grand-Blottereau is een uitgestrekt park waar meer dan 70 soorten bomen en bloemen zijn geplant. Het park heeft ook een dierentuin, een klein treintje, en diverse speeltuinen en activiteiten voor kinderen.

14. La Géode

Nantes heeft een breed scala aan bioscopen en theaters, waarvan La Géode een van de meest bijzondere is. Dit theater heeft een indrukwekkende koepel en biedt een unieke filmervaring die kinderen zeker zal aanspreken.

15. Machines de l’île Galerie

De Machines de l’Île Galerie biedt een fascinerende blik op de creatieve processen die betrokken zijn bij het bouwen van “levende machines”. Hier kun je meer leren over de mechanische olifanten en andere gigantische constructies die te zien zijn in het park.

Kortom, Nantes is een fantastische bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar leuke, educatieve en spannende activiteiten. Van middeleeuwse kastelen tot unieke pretparken en botanische tuinen, er is voor elk wat wils in deze prachtige Franse stad.

Veelgestelde vragen

1. Wat zijn de beste gezinsvriendelijke hotels in Nantes?
2. Welke arrondissementen zijn het beste om met kinderen te bezoeken in Nantes?
3. Zijn er veel opties voor vegetarisch eten in Nantes?
4. Wat zijn de beste manieren om rond te reizen in Nantes?
5. Hoe lang duurt het om de belangrijkste bezienswaardigheden van Nantes te zien?

1. Een aantal geweldige gezinsvriendelijke hotels in Nantes zijn Hotel La Pérouse, Novotel Nantes Centre Bord de Loire en ibis Styles Nantes Centre Place Royale.
2. Het centrum van Nantes is het meest geschikt om met kinderen te bezoeken, maar ook de wijken Île de Nantes en Dervallières-Zola bieden tal van leuke activiteiten en bezienswaardigheden voor gezinnen.
3. Ja, Nantes heeft een groeiend scala aan vegetarische en veganistische eetgelegenheden.
4. De beste manieren om rond te reizen in Nantes zijn te voet, met het openbaar vervoer of met de fiets.
5. Als je de belangrijkste bezienswaardigheden van Nantes wilt zien, is het aanbevolen om minimaal drie volledige dagen in de stad door te brengen.

Share the Post:

Related Posts