Ervaar de charmante sfeer van Burlington: een wandelroute langs de historische straten en buurten

Burlington is een schilderachtige stad in de staat Vermont, Verenigde Staten. Het is gelegen aan de oostelijke oever van het Champlain-meer en ligt aan de uitlopers van de groene bergen. De stad is een favoriete bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een charmante, rustige en gezellige omgeving. Er is een overvloed aan activiteiten te doen en plaatsen om te bezoeken in Burlington. Een van de beste manieren om de stad te verkennen is door middel van een wandelroute langs de historische straten en buurten. In dit artikel zal ik u laten kennismaken met de hoogtepunten van deze route.

Startpunt: Church Street Marketplace

De Church Street Marketplace is de bekendste straat van Burlington en is het startpunt van de wandelroute. Het is een autovrije, geplaveide straat met veel bomen en bloemen. Aan beide zijden van de straat zijn er veel winkels, restaurants en straatartiesten. Er is altijd wel iets te zien of te doen op Church Street.

Het Flynn Center for the Performing Arts

Een van de hoogtepunten van Church Street is het Flynn Center for the Performing Arts. Het is een historisch theater dat dateert uit de jaren 1930. Er is een scala aan optredens die u kunt bekijken, waaronder toneelstukken, musicals, concerten en films.

Eten op Church Street

Er zijn veel geweldige restaurants op Church Street, variërend van fastfoodketens tot high-end eetgelegenheden. Voor een snelle hap, kunt u terecht bij Ken’s Pizza en Pub. Voor een exclusiever etentje, bezoek dan Leunig’s Bistro. Het heeft een geweldige Franse sfeer en serveert heerlijke gerechten.

The Hill Section

Nadat u Church Street heeft verkend, is het tijd om verder te gaan naar de Hill Section. Dit is een woonwijk in Burlington die bekend staat om zijn prachtige historische huizen en beboste straten.

Het historische Ethan Allen Homestead Museum

Een van de hoogtepunten van de Hill Section is het historische Ethan Allen Homestead Museum. Het is het voormalige huis van een van de oprichters van Vermont, Ethan Allen. Het museum biedt een fascinerende kijk op het leven in Vermont in de 18e eeuw.

The University of Vermont

The University of Vermont is ook gevestigd in de Hill Section. Het is een van de oudste universiteiten in de Verenigde Staten en heeft een indrukwekkend architectuur. Maak zeker een wandeling over de campus en bekijk de verschillende gebouwen.

South End

De South End is een voormalig industrieel gebied dat de afgelopen decennia is getransformeerd tot een trendy wijk. Er zijn veel kunstgalerijen, boetieks en restaurants die de buurt een hippe sfeer geven.

Pine Street Art Works

Een van de hoogtepunten van de South End is Pine Street Art Works. Het is een galerie die is opgericht door lokale kunstenaars en die een breed scala aan tentoonstellingen organiseert. Als u geïnteresseerd bent in moderne kunst, mag u deze galerie niet missen.

ArtsRiot

ArtsRiot is een evenementenruimte en restaurant dat bekend staat om zijn live muziekoptredens en zijn heerlijke eten. Het is een geweldige plek om te genieten van livemuziek en te genieten van lekker eten.

Waterfront Park

Als u de wandelroute hebt afgelegd, bereikt u Waterfront Park. Het is een van de meest geliefde plekken in Burlington en biedt een prachtig uitzicht op het Champlain-meer.

Het Burlington Bike Path

Een van de hoogtepunten van Waterfront Park is het Burlington Bike Path. Het is een 10 mijl lang fietspad dat langs het Champlain-meer loopt. Het is een geweldige plek om te fietsen, wandelen of joggen en biedt een prachtig uitzicht op het meer en de omliggende bergen.

De ECHO-levensechte aquarium

ECHO is een live-aquarium dat zich richt op de flora en fauna van het Champlain-meer. Het biedt een fascinerend inzicht in de ecologie van het meer en richt zich op het behoud ervan.

Conclusie

Burlington is een geweldige bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een charmante en gezellige omgeving. Door middel van een wandelroute langs de historische straten en buurten kunt u de stad op een unieke manier verkennen. Van de Church Street Marketplace tot de South End, er is altijd wel iets te doen en te zien in Burlington.

Veelgestelde vragen

1. Hoe lang duurt de wandelroute door Burlington?
– De wandelroute is ongeveer vier mijl lang en duurt ongeveer twee uur om te voltooien.

2. Moet ik betalen om het Ethan Allen Homestead Museum te bezoeken?
– Ja, er is een toegangsprijs voor het museum. Bekijk de website van het museum voor meer informatie.

3. Is er openbaar vervoer beschikbaar in Burlington?
– Ja, er is openbaar vervoer beschikbaar in Burlington. Er zijn bussen en taxi’s beschikbaar.

4. Zijn er fietsverhuurwinkels in de buurt van Waterfront Park?
– Ja, er zijn meerdere fietsverhuurwinkels in de buurt van Waterfront Park. U kunt de lokale aanbieders vinden via internet of vraag bij uw hotel naar aanbevelingen.

5. Wat is de beste tijd om Burlington te bezoeken?
– Burlington is het hele jaar door een geweldige bestemming, maar de meest populaire tijd om te bezoeken is tijdens de herfst omwille van de prachtige veranderingen van de kleuren van de bladeren.

Share the Post:

Related Posts