Het wildleven van Camooweal: een safaritocht door de outback

Als je op zoek bent naar een unieke ervaring in de Australische outback, dan is Camooweal een bestemming die je niet wilt missen. Het stadje Camooweal ligt in de buurt van de grens tussen de Australische staten Queensland en het Northern Territory, en staat bekend om zijn indrukwekkende wildlife. Hier kun je op safari gaan en unieke dieren spotten, zoals kangoeroes, wallaby’s, krokodillen en talloze vogelsoorten. In deze blog nemen we je mee op een safari in Camooweal en vertellen we je alles over de wilde dieren die je hier tegenkomt.

Ontdek de outback

Camooweal is een relatief klein stadje in de outback van Australië, maar het heeft veel te bieden aan reizigers die op zoek zijn naar avontuur. Naast de indrukwekkende wildlife, heeft Camooweal ook prachtige san-landschappen en is het een van de weinige plekken in de wereld waar je fossiele kangoeroeskeletten kunt vinden.

De outback nachtsafari

Een van de beste manieren om de wildlife in Camooweal te ontdekken is door een nachtsafari te maken. Tijdens deze safari ga je op pad met een ervaren gids die je alles kan vertellen over de outback en de dieren die hier leven. Je rijdt in een 4WD over onverharde wegen en maakt stops op verschillende plekken waar je wild kunt spotten. Het mooie van deze safaritocht is dat de meeste dieren in de outback ’s nachts actief zijn, dus je hebt de beste kans om ze te zien.

Wallaby’s en kangoeroes

Het meest opvallende dier dat je zult tegenkomen tijdens de safaritocht zijn de wallaby’s en kangoeroes. Deze tegelijkertijd schattige- en indrukwekkende dieren zijn overal te vinden in de outback van Australië en Camooweal is geen uitzondering. Je zult zoveel wallaby’s en kangoeroes zien als je kunt tellen! Veel van deze dieren zijn ’s nachts actief en passen zich aan het donker aan door hun geur- en gehoorvermogen te gebruiken.

Krokodillen en slangen

Een andere spannende ervaring tijdens de safaritocht is het spotten van krokodillen en slangen. Deze dieren zijn in veel delen van Australië te vinden, maar in Camooweal kun je ze van dichtbij zien dankzij de nachtsafari. De krokodillen zijn vooral actief in het water en de gids zal je dus naar plekken brengen waar je ze kunt zien zwemmen. Slangen zie je minder vaak, maar wanneer je er een ziet, is het een unieke ervaring.

Vogels

Camooweal heeft ook een overvloed aan vogels waaronder een aantal zeldzame soorten. Tijdens de safaritocht zie je verschillende soorten papegaaien, uilen en valkjes. Omdat de vogels erg actief zijn in de vroege ochtend, is het aan te raden om een ochtendsafari te maken voor de beste vogelspotervaring.

Kamperen in de outback

Als je nog meer van de outback wilt ontdekken, dan kun je ervoor kiezen om te kamperen in de outback. Er zijn verschillende campings in Camooweal waar je een tent kunt opzetten en wakker kunt worden met het geluid van wilde dieren om je heen. Neem wel genoeg eten en drinken mee, want in de outback zijn weinig voorzieningen.

Conclusie

Camooweal is een unieke bestemming in de outback van Australië waar je wilde dieren kunt spotten en kunt genieten van de ongerepte natuur. Je kunt het beste een nachtsafari maken om zoveel mogelijk dieren te zien en te ervaren hoe het is om in de outback te zijn. Vergeet niet je camera mee te nemen om deze onvergetelijke ervaring vast te leggen.

Veelgestelde vragen

1. Hoe ver is Camooweal van Brisbane?
> Camooweal is ongeveer 1.500 kilometer verwijderd van Brisbane.

2. Is het veilig om op safari te gaan in Camooweal?
> Ja, het is veilig om op safari te gaan in Camooweal, zolang je de instructies van de gids volgt en voorzichtig bent.

3. Kan ik ook overdag op safari gaan?
> Ja, je kunt ook overdag op safari gaan in Camooweal, maar de dieren zijn ’s nachts veel actiever en je hebt daardoor meer kans om ze te spotten.

4. Hoeveel kost een nachtsafari in Camooweal?
> Een nachtsafari kost ongeveer $100 AUD per persoon.

5. Welke maanden zijn het beste om Camooweal te bezoeken?
> De beste maanden om Camooweal te bezoeken zijn april, mei en juni omdat het dan niet te heet is en er minder kans op regen is.

Share the Post:

Related Posts