Djibouti: Een duiker’s paradijs

Als je geïnteresseerd bent in duiken en op zoek bent naar nieuwe duiklocaties, dan is Djibouti zeker een bestemming die je moet overwegen. Dit kleine land in de Hoorn van Afrika biedt adembenemende onderwaterwerelden die absoluut de moeite waard zijn om te verkennen. Lees verder om te ontdekken waarom Djibouti een duiker’s paradijs is.

Introduceren van Djibouti

Djibouti is een kleine, Franstalige natie aan de oostkust van Afrika, grenzend aan Ethiopië, Eritrea en Somalië. Het land heeft een bevolking van slechts 1 miljoen mensen en de economie is grotendeels afhankelijk van de haven- en transportsector. Djibouti heeft echter ook enkele prachtige duiklocaties die duikers van over de hele wereld aantrekken.

Duiken bij de kust van Djibouti

Djibouti heeft een kustlijn van ongeveer 300 kilometer, die de Rode Zee en de Golf van Aden verbindt. De wateren hier zijn relatief ondiep en hebben een uitstekende zichtbaarheid, wat het ideaal maakt voor duiken. Er zijn veel duiklocaties in Djibouti, waaronder:

Moucha Island

Moucha Island is een klein eilandje dat gemakkelijk te bereiken is vanaf de hoofdstad Djibouti-stad. Het eiland heeft kristalhelder water, prachtige koraalriffen, een overvloed aan vissen en veel marineleven. Het is een geweldige plek voor beginners en ervaren duikers.

Goubbet Al-Kharab

Goubbet Al-Kharab is een binnenmeer, waarvan de opening groot genoeg is voor boten om binnen te komen en duikers uit te zetten. Dit meer is een belangrijke broedplaats voor walvishaaien en mantaroggen, en het is een uitstekende plek om ze te spotten tijdens het duiken.

Les Sept Frères

Les Sept Frères is een reeks onderwaterrotsen met prachtige koraalriffen en grote zeevissen. Het is ook bekend om de grote hoeveelheid haaien die hier rondzwemmen. Door de sterke stromingen en de diepte van sommige duikplekken is het een locatie voor zeer ervaren duikers.

Ras Siyyan

Ras Siyyan is een verticale muur van ongeveer 80 meter die de diepten van de Golf van Tadjourah in duikt. Hier vind je prachtig koraal en veel zeedieren, zoals octopussen, naaktslakken en zeeschildpadden.

Het beste seizoen om te duiken

Djibouti heeft het hele jaar door warm weer en de watertemperatuur blijft constant, waardoor het een ideale plek is om het hele jaar door te duiken. Het beste seizoen om te duiken is tussen november en januari, wanneer de watertemperatuur het laagst is en de zichtbaarheid het beste.

Accommodatie en Vervoer

Er zijn verschillende hotels in Djibouti-stad en de omgeving waar toeristen kunnen verblijven. De stad is ook goed verbonden met de luchthaven van Djibouti, die door verschillende luchtvaartmaatschappijen wordt bediend.

Conclusie

Djibouti biedt duikers zeker een uitdagende en geweldige ervaring dankzij de prachtige en ongerepte onderwaterwereld. Met een overvloed aan duiklocaties en het hele jaar door warm weer, is Djibouti de perfecte bestemming om te duiken.

Veelgestelde vragen

1. Kunnen beginnende duikers duiken in Djibouti?
Ja, er zijn veel duikplekken in Djibouti die geschikt zijn voor beginners.

2. Welke soorten haaien kan ik verwachten tijdens het duiken in Djibouti?
Je kunt verschillende soorten haaien tegenkomen, waaronder hamerhaaien, rifhaaien en walvishaaien.

3. Is het duiken in Djibouti gevaarlijk?
Zoals bij alle duiken is het belangrijk om de veiligheidsprotocollen te volgen, maar er zijn geen specifieke gevaren in Djibouti.

4. Kan ik duikuitrusting huren in Djibouti?
Ja, er zijn verschillende duikcentra die duikuitrusting verhuren in Djibouti.

5. Kan ik alleen in Djibouti reizen?
Hoewel het mogelijk is om alleen te reizen in Djibouti, wordt het aanbevolen om een ​​georganiseerde duikreis te boeken of met een duikbuddy te gaan vanwege de afgelegen duiklocaties.

Share the Post:

Related Posts