De vijf mooiste wandelingen in de omgeving van Kuusamo

De vijf mooiste wandelingen in de omgeving van Kuusamo

Kuusamo is een prachtige plek in het noorden van Finland. Het landschap is adembenemend en biedt talloze mogelijkheden om actief bezig te zijn. Wandelen is daarbij een perfecte manier om de omgeving te verkennen. Hieronder volgen de vijf mooiste wandelingen in en rondom Kuusamo.

1. Oulanka National Park

Oulanka National Park is een van de meest populaire plekken om te wandelen in de omgeving van Kuusamo. Er zijn verschillende routes beschikbaar, van kortere wandelingen van een paar uur tot lange wandelingen van meerdere dagen. Op de routes kom je onder andere langs de rivier Oulankajoki, watervallen en prachtige uitzichten. De bekendste wandelroute is de 80 kilometer lange Karhunkierros, oftewel de berenroute.

2. Riisitunturi National Park

Het Riisitunturi National Park is bekend om de prachtige uitgestrekte vlakten en glooiende heuvels. Het park is gelegen op een plateau en biedt spectaculaire uitzichten over het omliggende landschap. Er zijn verschillende routes beschikbaar, waaronder een route naar de top van de berg Riisitunturi. Ook hier kun je een meerdaagse trekking maken.

3. Ruka

Ruka is een populaire wintersportbestemming, maar heeft ook in de zomer prachtige wandelroutes. Er zijn zowel gemakkelijke als moeilijkere routes beschikbaar en de routes variëren van enkele kilometers tot lange trektochten. Je kunt genieten van het prachtige landschap met bossen, meren en rivieren.

4. Julma-Ölkky Canyon

De Julma-Ölkky Canyon is gelegen in de buurt van het Oulanka National Park en biedt prachtige uitzichten over het kristalheldere water van het gelijknamige meer. Er zijn verschillende routes beschikbaar, variërend van lichte wandelingen tot veeleisende tochten. De meest populaire route duurt ongeveer 6 kilometer en neemt je mee langs de steile kliffen van de canyon.

5. Hossa National Park

Het Hossa National Park is gelegen op zo’n 100 kilometer van Kuusamo. Hier vind je prachtige routes die je langs meren, bossen en moerassen voeren. Er zijn verschillende routes beschikbaar, variërend van gemakkelijk tot veeleisend. De meest populaire route is de Huosiusjärvi-rondrit, die ongeveer 8 kilometer lang is.

Een vakantie in Kuusamo is perfect voor iedereen die van de natuur houdt en actief bezig wil zijn in de buitenlucht. Met deze vijf prachtige wandelroutes is er genoeg te ontdekken en te beleven.

Heb je vragen over wandelen in Kuusamo? Hieronder vind je de meest gestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Hoe lang zijn de wandelroutes in Kuusamo?

De wandelroutes variëren van enkele kilometers tot lange tochten van meerdere dagen. Er is voor iedereen wel een geschikte wandelroute te vinden.

Moet ik rekening houden met het weer bij wandelingen in Kuusamo?

Ja, het weer kan snel veranderen in Kuusamo. Zorg daarom altijd voor goede kleding en check de weersvoorspellingen voordat je gaat wandelen.

Zijn de wandelroutes in Kuusamo geschikt voor kinderen?

Ja, er zijn gemakkelijke wandelroutes speciaal geschikt voor kinderen. Ook zijn er bezoekerscentra waar je meer informatie kunt krijgen over wandelen met kinderen.

Hebben de wandelroutes in Kuusamo bewegwijzering?

Ja, de wandelroutes zijn goed bewegwijzerd. Ook zijn er kaarten en gps-informatie verkrijgbaar bij de bezoekerscentra.

Kan ik zelf een wandelroute samenstellen in Kuusamo?

Ja, er zijn talloze mogelijkheden om zelf een wandelroute samen te stellen in Kuusamo. Het is echter wel aan te raden om advies te vragen bij de bezoekerscentra voor de beste routes.

Share the Post:

Related Posts