Curitiba’s Botanical Garden: An Oasis in the City

Stelt u zich eens voor dat u midden in een bruisende stad bent omringd door wolkenkrabbers en verkeer. Plotseling stuit u op een groene oase met bomen, bloemen en planten, waarvan u de lucht vol zuurstof inademt en u de drukte even vergeet. Welkom in de Botanische Tuin van Curitiba – een van de meest rustgevende plekken in de stad.

Een Groene Schat in Curitiba

De Botanische Tuin van Curitiba is een zeer populaire attractie, gelegen in het centrum van de stad. Het park beslaat 278.000 vierkante meter en heeft een uitgebreide collectie Braziliaanse en exotische planten, met een nadruk op de flora van het Atlantische Woud.

Geschiedenis van de Tuin

De tuin werd opgericht in 1991 en is ontworpen door architect Jaime Lerner. De iconische attractie van het park is de indrukwekkende glazen serre in Franse stijl, een architectonisch meesterwerk dat al vaak is gefotografeerd. Het is een van de meest bezochte toeristische attracties van de stad, met meer dan 400.000 bezoekers per jaar.

Wat te Zien

In de botanische tuin vindt u allerlei soorten bomen, bloemen en planten. Maar de blikvanger van het park is ongetwijfeld de enorme serre, die wel 450 vierkante meter beslaat en glaswerk bevat dat geïmporteerd is uit België. Hier vindt u verschillende planten uit Brazilië en andere landen, evenals een vijver met vissen en zwanen.

Veel Te Doen

De Botanische Tuin van Curitiba biedt ook tal van activiteiten voor bezoekers, zoals wandelpaden, picknickplaatsen, fietspaden en zelfs een kiosk die snacks en drankjes verkoopt. Het is ook een populaire locatie voor bruiloften en fotoshoots.

Openingstijden en Toegangsprijs

De botanische tuin is elke dag geopend van 06.00 uur tot 20.00 uur en de toegang is gratis. We raden u aan om vroeg in de ochtend te komen om de drukte te vermijden en te genieten van het park in alle rust.

Hoe Komt U Er

De Botanische Tuin van Curitiba ligt op slechts een paar minuten afstand van het centrum van de stad en is zeer gemakkelijk te bereiken met de bus. Taxi’s zijn ook een optie, maar kunnen duurder zijn.

Conclusie

Als u op zoek bent naar een oase van rust en groen in het hart van Curitiba, dan is de Botanische Tuin een absolute must-see. Bewonder de prachtige bloemen en bomen, ontspan op het gras of maak een wandeling op het pad en geniet van de natuur. Het is een onvergetelijke ervaring die u niet mag missen tijdens uw reis naar Brazilië.

Veelgestelde Vragen

1. Is de Botanische Tuin van Curitiba toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

Ja, het park is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en heeft speciale aandacht voor bezoekers met beperkte mobiliteit.

2. Kan ik in de Botanische Tuin picknicken?

Ja, er zijn speciale picknickplaatsen in het park waar u van uw eigen eten en drinken kunt genieten.

3. Is de toegang tot de botanische tuin gratis?

Ja, de toegang tot de botanische tuin is gratis voor alle bezoekers.

4. Welke buslijnen gaan naar de Botanische Tuin?

Er zijn verschillende stadsbuslijnen die naar de Botanische Tuin gaan, waaronder lijn 022 en lijn 002.

5. Zijn er rondleidingen beschikbaar in de Botanische Tuin?

Ja, er zijn gratis rondleidingen beschikbaar (in het Portugees en Engels) die u kunt boeken bij de ingang van het park.

Share the Post:

Related Posts