De moderne kant van Bahrein: bezoek de innovatieve hubs en futuristische architectuur van de stad

Bahrein is een van de meest innovatieve landen in het Midden-Oosten en heeft de afgelopen jaren grote stappen gezet op het gebied van technologie en duurzaamheid. De stad heeft een rijke geschiedenis, maar heeft ook een moderne kant die bezoekers aangenaam zal verrassen. Hier zijn enkele plaatsen om te bezoeken en te ontdekken in Bahrein.

1. Bezoek Bahrain Bay

Bahrain Bay is een van de meest populaire plekken in de stad en is een modern district met luxe hotels, appartementen met uitzicht op zee en kantoren van internationale bedrijven. Het gebied heeft een spectaculaire waterfontein, een park met uitzicht op de baai en veel eetgelegenheden. Neem een ​​wandeling langs de boulevard om te genieten van het adembenemende uitzicht op de skyline van de stad.

2. Ontdek de Bahrain World Trade Center

De Bahrain World Trade Center is uniek vanwege zijn innovatieve windturbines die zijn ontworpen om de energiebehoefte van het gebouw te verminderen. Bezoek dit gebouw, dat uit twee torens bestaat die met elkaar zijn verbonden door drie bruggen. Het is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Bahrein en heeft een prachtig uitzicht over het eiland.

3. Verken de Bahrain Financial Harbour

De Bahrain Financial Harbour is een van de meest innovatieve districten in de stad. Het bestaat uit een groep gebouwen en kantoortorens die met elkaar verbonden zijn door een groot winkelcentrum. Het complex is uitgerust met de modernste technologieën en biedt een prachtig uitzicht op de Arabische Golf.

4. Bezoek het National Theatre van Bahrein

Het National Theatre van Bahrein is een voorbeeld van futuristische architectuur en is ontworpen door de beroemde architect, Zaha Hadid. Het theater is gevestigd in Manama en biedt een adembenemend uitzicht op de kust van Bahrein. Het is een must-see voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in moderne architectuur.

5. Geniet van de Al-Fateh Grand Mosque

De Al-Fateh Grand Mosque is een van de grootste moskeeën in de wereld en heeft een prachtige architectuur. Het interieur is ingericht met Marokkaanse tegels en het verhaal van de Islam. Bezoekers kunnen genieten van geleide rondleidingen en de moskee op eigen gelegenheid verkennen.

6. Bezoek het Bahrain International Circuit

Het Bahrain International Circuit is een ultramodern circuit dat elk jaar de Formule 1 Grand Prix organiseert. Het biedt ook spannende activiteiten, zoals karten en rijden in een Aston Martin, waardoor het een geweldige plek is voor adrenalinejunkies.

7. Ontdek de Manama Souq

De Manama Souq is de oudste markt in Bahrein en een must-see voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in de oude cultuur van Bahrein. Het heeft smalle steegjes, die zijn gevuld met geurige kruiden, Arabische koffie, handgemaakte tapijten en antiek. Het is een drukke plek, maar bezoekers kunnen genieten van de authentieke sfeer en koopjes vinden.

8. Bezoek Qal’at al-Bahrain

Qal’at al-Bahrain is een fort en een archeologische vindplaats, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het fort is een van de belangrijkste historische bezienswaardigheden van Bahrein en heeft een prachtig uitzicht over de kust. Bezoekers kunnen de oude ruïnes verkennen en meer te weten komen over de geschiedenis van Bahrein.

9. Ga naar de Tree of Life

De Tree of Life is de enige boom in de woestijn van Bahrein en een mysterie voor wetenschappers. Het is een 400 jaar oude boom, die op een afgelegen plek staat en is omringd door woestijnzand. Het is een geweldige plek voor een picknick of een romantische wandeling.

10. Ontdek het Bahrain International Exhibition and Convention Centre

Het Bahrain International Exhibition and Convention Centre is een van de meest geavanceerde en moderne complexen van het Midden-Oosten. Het heeft een oppervlakte van meer dan 1 miljoen vierkante meter en biedt een scala aan evenementen, zoals exposities, conferenties en tentoonstellingen.

11. Bezoek het Beit Al-Qur’an Museum

Het Beit Al-Qur’an Museum is een van de belangrijkste musea van Bahrein, dat zich richt op de geschiedenis van de Islam. Bezoekers kunnen genieten van de prachtige collectie van korans, islamic manuscripten en artefacten uit de geschiedenis van Bahrein.

12. Maak een ritje op de Bahrain Ferris Wheel

Het Bahrain Ferris Wheel is uniek vanwege zijn prachtige lichtshow en het adembenemende uitzicht op de stad. Het is een geweldige manier om de skyline van Bahrein te bewonderen en een avondje uit te beleven.

13. Verken het Arad Fort

Het Arad Fort is een oude Arabische vesting, die in de 15e eeuw werd gebouwd en is gerenoveerd om zijn oorspronkelijke schoonheid te behouden. Het fort is een belangrijke toeristische attractie en biedt een prachtig uitzicht op de zee.

14. Bezoek het Oil Museum

Het Oil Museum in Bahrein geeft bezoekers een inzicht in de olie-industrie van Bahrein en zijn economische geschiedenis. Het museum heeft interactieve displays, maquettes en historische uitrustingen.

15. Ga naar het Bahrain National Museum

Het Bahrain National Museum is gewijd aan de geschiedenis en cultuur van Bahrein. Bezoekers kunnen genieten van de prachtige tentoonstellingen, artefacten en kunstwerken die een beeld geven van de rijke geschiedenis van het land.

Bahrein biedt een unieke combinatie van moderne stadsontwikkeling en traditionele cultuur. De stad heeft een breed scala aan bezienswaardigheden en activiteiten die bezoekers kunnen verkennen. Mis de kans niet om Bahrein te bezoeken en te ontdekken.

Veelgestelde vragen

1. Waarom staat de Bahrain World Trade Center bekend om zijn windturbines?
2. Wat is de beste tijd om Bahrein te bezoeken?
3. Hoe bereik ik de Bahrain Bay?
4. Wat is de toegangsprijs voor de Al-Fateh Grand Mosque?
5. Kan ik de Bahrain Ferris Wheel reserveren voor privé-evenementen?

1. Waarom staat de Bahrain World Trade Center bekend om zijn windturbines?

De Bahrain World Trade Center is ontworpen om duurzaam te zijn en de impact op het milieu te verminderen. Het gebouw heeft drie gigantische windturbines, die zijn ontworpen om meer dan 15% van de energie voor het gebouw te leveren.

2. Wat is de beste tijd om Bahrein te bezoeken?

De beste tijd om Bahrein te bezoeken is tussen november en maart, wanneer de temperaturen mild zijn en er geen zandstormen zijn. Tijdens de zomermaanden wordt het erg heet.

3. Hoe bereik ik de Bahrain Bay?

De Bahrain Bay is gemakkelijk te bereiken met de auto of met de taxi. Het gebied is goed aangegeven en er is voldoende parkeergelegenheid.

4. Wat is de toegangsprijs voor de Al-Fateh Grand Mosque?

De Al-Fateh Grand Mosque is gratis toegankelijk voor bezoekers. Er zijn echter speciale tijden voor gebeden, wanneer de moskee niet toegankelijk is voor toeristen.

5. Kan ik de Bahrain Ferris Wheel reserveren voor privé-evenementen?

Ja, het is mogelijk om de Bahrain Ferris Wheel te reserveren voor privé-evenementen. Neem contact op met de exploitanten voor meer informatie.

Share the Post:

Related Posts