Ontdek de verborgen schatten van Nieuw-Nickerie – een gids voor minder bekende attracties

Nieuw-Nickerie is een stad in Suriname die niet zo bekend is bij toeristen. Toch heeft deze stad genoeg verborgen schatten die wachten om ontdekt te worden. In deze gids zullen we de minder bekende attracties van deze stad verkennen.

De geschiedenis van Nieuw-Nickerie

Nieuw-Nickerie is een stad die zich in het westen van Suriname bevindt en het is de op twee na grootste stad van het land. De stad dankt haar naam aan de Nickerie-rivier die door de stad stroomt. Nieuw-Nickerie werd gesticht door Nederlandse kolonisten in 1879 en werd al snel een belangrijk centrum voor de rijstteelt. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Nieuw-Nickerie een belangrijke haven voor het transport van bauxiet naar de Verenigde Staten. Vandaag de dag is Nieuw-Nickerie een bruisend stadje en het commerciële centrum van de rijstteelt in Suriname.

Attracties in Nieuw-Nickerie

Bigi Pan

Bigi Pan is een prachtig natuurgebied in Nieuw-Nickerie en het is een must-see attractie voor elke bezoeker van de stad. Bigi Pan is een enorm moerasgebied en een perfecte bestemming voor vogelliefhebbers. Het gebied herbergt meer dan 120 verschillende vogelsoorten en er zijn tal van georganiseerde tours die je kunt bijwonen.

Souvenirs kopen op de markt van Nieuw-Nickerie

Een andere leuke manier om de stad te verkennen is door een bezoek te brengen aan de Nickeriemarkt, die helemaal is ingericht in een Caribische stijl. Hier kun je gemakkelijk een lokale souvenir vinden zoals een markega-bord (een houten bord gemaakt van de markesa plant) of een mand gemaakt van bananenbladeren.

Redi Doti

Redi Doti is een dorpje in de buurt van Nieuw-Nickerie en het is een geweldige plek om de lokale cultuur te leren kennen. Reis naar Redi Doti om te leren over de traditionele methoden van de rijstteelt en om te zien hoe de traditionele surinaamse gerechten worden gemaakt. Het is ook mogelijk om een rondleiding te krijgen over de traditionele plantages.

Het Koloniaal Museum

Het Koloniaal Museum is een must-see voor elke geschiedenisliefhebber die Nieuw-Nickerie bezoekt. Hier vind je alles wat je moet weten over de geschiedenis van de stad en de rijstteelt. Je kunt ook verschillende oude voorwerpen bekijken die gebruikt werden tijdens de rijstteelt en de bauxietindustrie.

Buccaneersburg

Buccaneersburg is een historisch dorpje ten noorden van Nieuw-Nickerie. Het dorpje was ooit een toevluchtsoord voor piraten en tegenwoordig kun je er nog steeds de oude begraafplaatsen en ruïnes van de oorspronkelijke gebouwen zien. Het is ook mogelijk om hier te gaan snorkelen of duiken om de prachtige onderwaterwereld te ontdekken.

Iets eten in Nieuw-Nickerie

Warung Arya

Warung Arya is een van de beste plekken om te eten in Nieuw-Nickerie. Dit restaurant biedt een mix van gerechten uit verschillende culturen, inclusief Javaans, Indiaas en Chinees. Het menu is goed en de porties zijn groot.

De Parbo Bier Bar

Als je iets wilt drinken en een lokale sfeer wilt ervaren is De Parbo Bier Bar een goede keuze. Het is een eenvoudige bar met de beste tapbieren en goede muziek. Het is een leuke plek om te bezoeken na een lange dag sightseeing in Nieuw-Nickerie.

Chinese Takeaway

Als je op zoek bent naar fastfood dat naar surinaamse smaken smaakt, dan moet je in de buurt van de markt op zoek naar de Chinese Takeaway. De mix van etnische keukens in Suriname maakt het mogelijk om voor weinig geld goed te eten.

Hoe kom je in Nieuw-Nickerie

Nieuw-Nickerie ligt ongeveer 4 uur rijden van de hoofdstad Paramaribo. Er zijn echter bussen, taxi’s en huurauto’s die je kunt gebruiken voor transport naar Nieuw-Nickerie. Suriname is niet groot, dus als je de stad bezoekt is het handig om met een lokale reisgids te praten voordat je de stad gaat verkennen.

Conclusie

Nieuw-Nickerie is nog vrij onontdekt door toeristen, maar het heeft genoeg verborgen schatten om te ontdekken. Van het prachtige moerasgebied bij Bigi Pan tot de historische piratennederzetting in Buccaneersburg, deze stad heeft genoeg interessante attracties die je kunt bezoeken. Bovendien kun je genieten van de lokale keuken en cultuur tijdens je verblijf.

Veelgestelde vragen

1. Wat is Nieuw-Nickerie?
Nieuw-Nickerie is een stad in Suriname die het commerciële centrum van de rijstteelt in Suriname is.

2. Wat zijn de populairste attracties in Nieuw-Nickerie?
Bigi Pan en Redi Doti zijn twee van de meest populaire attracties in Nieuw-Nickerie.

3. Hoe kom je in Nieuw-Nickerie?
Je kunt Nieuw-Nickerie bereiken met de bus, taxi of huurauto.

4. Wat zijn de beste plaatsen om te eten in Nieuw-Nickerie?
Warung Arya en De Parbo Bier Bar zijn twee van de beste plaatsen om te eten in Nieuw-Nickerie.

5. Wat kun je doen in Buccaneersburg?
Buccaneersburg is een historisch dorp met ruïnes van oude gebouwen. Het is ook mogelijk om hier te snorkelen of te duiken.

Share the Post:

Related Posts