5 redenen waarom een vakantie in Reims de perfecte trip is voor Champagne-liefhebbers

Ben jij een Champagne-liefhebber en op zoek naar het perfecte vakantiebestemming? Zoek niet verder! Reims, een stad in het noordoosten van Frankrijk, is dé plek om te bezoeken voor iedereen die van Champagne houdt. Hier zijn 5 redenen waarom:

1. Het hart van de Champagne regio

Reims is gelegen in het hart van de Champagne regio en is omringd door wijngaarden waar de beroemde druiven worden geteeld die worden gebruikt om het sprankelende drankje te produceren. Het is de perfecte plek om enkele van de meest beroemde Champagnehuizen te bezoeken en te ervaren hoe het proces verloopt van het maken van de goddelijke drank.

2. Een stad vol geschiedenis

Reims heeft een rijke geschiedenis. De stad is bekend als de plek waar Franse koningen werden gekroond en dit verleden is nog steeds zichtbaar in de architectuur van de stad. Een bezoek aan de prachtige kathedraal van Reims, waar vele Franse koningen werden gekroond, is een must-see.

3. Beroemde Champagne huizen

Reims heeft tal van beroemde Champagnehuizen, waaronder Taittinger, Veuve Clicquot en Mumm. Deze huizen bieden rondleidingen en proeverijen aan waar je kunt genieten van de beroemde bubbels die de stad zo bekend maken.

4. Goede gastronomie

De Franse keuken is wereldwijd bekend, en Reims biedt veel gastronomische opties. In de stad kun je genieten van traditionele Franse gerechten die perfect passen bij een glas Champagne. Probeer zeker eens de lokale specialiteit, ‘jambon de Reims’, een gedroogd varkensvlees, dat uitstekend smaakt met de regionale mousserende wijn.

5. Verken de regio per fiets

Fietsen door de wijngaarden rond Reims is een perfecte manier om de omgeving te verkennen en tegelijkertijd te genieten van een glas Champagne in de buitenlucht. Er zijn talloze fietspaden die door de regio lopen, zodat je in alle rust kunt genieten van de pittoreske omgeving.

Conclusie:
Reims is de perfecte vakantiebestemming voor Champagne-liefhebbers. Het hart van de Champagne-regio, talloze beroemde Champagnehuizen, heerlijke gastronomie en een rijke geschiedenis maken het een bezoek meer dan waard. Ontdek deze prachtige stad en proef de Champagne in zijn geboorteplaats.

Veelgestelde vragen:
1. Hoe kom ik vanuit Parijs naar Reims?
Antwoord: Reims ligt op ongeveer 45 minuten met de trein van Parijs, er zijn dagelijks meerdere treinen beschikbaar.

2. Wat zijn enkele van de beste Champagnehuizen om te bezoeken?
Antwoord: Taittinger, Veuve Clicquot en Mumm zijn enkele van de meest bekende en populaire Champagnehuizen die in Reims worden aangeboden.

3. Welke andere bezienswaardigheden zijn er in Reims naast de Champagnehuizen?
Antwoord: De kathedraal van Reims en het paleis van Tau zijn beide prachtige historische bezienswaardigheden.

4. Hoeveel dagen moet ik plannen voor een vakantie in Reims?
Antwoord: Een week zou een perfecte tijd zijn om alle bezienswaardigheden in en rondom Reims te verkennen.

5. Welke andere buursteden in de Champagne-regio moet ik bezoeken?
Antwoord: Epernay en Troyes zijn twee andere prachtige steden in de Champagne-regio die het bezoeken waard zijn.

Share the Post:

Related Posts