Thailand

Thailand, het land van de lach. Een heerlijke bestemming om op vakantie te gaan. Dit in Zuidoost-Azië gelegen land heette tot 1939 Siam. Thailand heet in de Thaise taal ‘Prathet Thai’ wat vertaald kan worden als ‘vrij land’. In dit vrije land wonen meer dan 67 miljoen inwoners.

Het Thai is de officiële taal van Thailand. Het wordt gesproken door meer dan 90% van de bevolking. Het Thai kan opgesplitst worden in 4 grote dialecten. Centraal Thai, wat zoals de naam suggereert voornamelijk in centraal Thailand wordt gesproken. In het Noordoosten van Thailand spreekt men Isaan. Noordelijk Thai wordt in het Noorden gesproken en Zuidelijk Thai in het zuiden.

De hoofdstad van Thailand is het enorme Bangkok. In deze stad wonen meer dan 8,2 miljoen inwoners. De gehele agglomeratie van Bangkok bevat ongeveer 15 miljoen inwoners.

Bezienswaardigheden Thailand

De enorme stad Bangkok is een plaats die je beslist bezocht moet hebben als je naar Thailand gaat. Door deze stad wandelen is een waar spektakel. Je vindt er gloednieuwe en luxe hotels, maar ook prachtige tempels. Phuket is één van de mooiste plaatsen van Thailand. De bijzonder lange en brede stranden zijn een genot voor het oog. Maar, Phuket heeft meer te bieden dan alleen het strand. Ook de omgeving met haar prachtige watervallen is meer dan de moeite waard om te bezichtigen. Pattaya is een badplaats die je beslist moet bezoeken. Dit was vroeger een vissersdorp. Nu is het een trekpleister voor toeristen. Er zijn prachtige stranden, maar er is ook een fantastisch waterpark genaamd Pattaya Park.

Stranden Thailand

Op het eiland Phuket liggen een aantal van de mooiste stranden ter wereld. Het Patong Beach is hiervan een voorbeeld Een heerlijk wit strand bestaand uit zacht zand. Het water is lekker warm en de zon schijnt de hele dag.

Een strand wat wél aan het vaste land ligt maar alleen maar bereikbaar is per boot is het Railey Beach. Je zit als Robinson op een soort van onbewoond eiland. Prachtige kliffen en een gemoedelijk strand. Zeer geschikt om een dagje naartoe te gaan.

Maya Beach is een relatief klein strandje, maar er is een geweldig uitzicht op hoge kliffen van kalksteen. Het kan er druk zijn, maar de pracht van Maya Beach maakt het meer dan de moeite waard om dit strand te bezoeken.

Hua Hin Beach is door het geleidelijke verloop richting het water zeer geschikt voor een familiedagje. Je komt er geen plotselinge diepe stukken tegen. Ideaal voor kinderen dus! Qua zwemmen en snorkelen is dit strand minder ideaal.

Beste reistijd Thailand

De meeste toeristen gaan naar het zuidwesten van Thailand. Om regen zoveel mogelijk te vermijden kan je het beste van december t/m maart naar het zuidwesten van Thailand reizen. De temperatuur is altijd aangenaam en ligt ongeveer rond de 31 graden gedurende het jaar.

Vakantie Zanzibar boeken lezen, of meer over Thailand