Vakantie Buri Ram

Ben je op zoek naar een rustigere vakantiebestemming in Thailand die nog niet door de grote massa is ontdekt? Dan is Buri Ram misschien wel de perfecte plek voor jou. Buri Ram is een provincie in het noordoosten van Thailand met een rijke geschiedenis, fantastische tempels en een fascinerende cultuur. In dit artikel ontdek je de hoogtepunten van Buri Ram en waarom je zeker een bezoek moet brengen aan deze bijzondere plek.

Geschiedenis en Cultuur

Buri Ram, wat letterlijk vertaald ‘de stad van het geluk’ betekent, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot het Khmer-tijdperk. Dit is nog steeds te zien in het indrukwekkende Khmer-heiligdom in het nabijgelegen Phanom Rung. Dit tempelcomplex, dat dateert uit de 10e tot 13e eeuw, is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Thailand.

Het jaarlijkse Phi Ta Khon-festival is beroemd in heel Thailand en vindt plaats in Buri Ram. Dit kleurrijke festival, ook wel bekend als het Ghost Festival, draait om het herdenken van de doden en het vieren van de terugkeer van de regen. Mensen dragen bizarre kostuums en maskers en er zijn vele activiteiten en optochten.

Bezienswaardigheden

Buri Ram heeft diverse bezienswaardigheden die je niet mag missen. De Prasat Meuang Tam-ruïnes, gebouwd in de 10e eeuw, zijn bijvoorbeeld een spectaculaire plek om te bezoeken. Het is een heiligdom gewijd aan Shiva en wordt omringd door een prachtige gracht en prachtige groene velden.

Een andere must-see tempel is de Wat Khao Angkhan, die op een heuvel ligt en een spectaculair uitzicht biedt over de provincie. Deze tempel is ook de thuisbasis van een grote Boeddha-beeld en verschillende andere boeddhistische beelden.

Voor motorsportliefhebbers is het Chang International Circuit in Buri Ram een ​​bijzondere bezienswaardigheid. Dit is een van de modernste circuirs in Azië en er worden regelmatig internationale races gehouden.

Natuurlijke schoonheid

Naast de cultuur en geschiedenis van Buri Ram, is er ook veel natuurlijke schoonheid te bewonderen. Het Khao Kradong-bos en de Khao Angkhan-beschermde bergen zijn perfecte plekken om te wandelen en een prachtig uitzicht te hebben over de omgeving.

De Lam Nang Rong-dam is ook een mooie plek om te bezoeken. Hier kun je vissen, kajakken en een picknick houden. Bovendien is het een perfecte plek om te genieten van de zonsondergang.

Lekker eten

Buri Ram heeft ook een zeer interessante culinaire scene en is beroemd om zijn Isaan-eten. De Pad Mee Korat (noedels) en Som Tam (papajasalade) zijn heerlijke lokale gerechten die je zeker moet proberen. Er zijn ook veel lokale markten waar je vers voedsel kunt kopen.

Conclusie

Buri Ram is een ideale vakantiebestemming voor diegenen die op zoek zijn naar een meer authentieke en minder toeristische ervaring in Thailand. Het biedt een perfecte combinatie van cultuur, geschiedenis, natuurlijke schoonheid en lekker eten. Er zijn tal van bezienswaardigheden te zien en activiteiten te doen die de moeite waard zijn. Boek daarom je volgende vakantie naar Buri Ram en maak kennis met de beste ervaring die Thailand te bieden heeft.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste tijd om Buri Ram te bezoeken?

De beste tijd om Buri Ram te bezoeken is tussen november en februari, wanneer de temperaturen mild en aangenaam zijn.

Is het gemakkelijk om van Bangkok naar Buri Ram te reizen?

Ja, er zijn verschillende vervoersmogelijkheden om van Bangkok naar Buri Ram te reizen, waaronder bussen en treinen.

Wat zijn enkele minder drukke bezienswaardigheden in Buri Ram?

Enkele minder drukke bezienswaardigheden in Buri Ram zijn de Krasang-tuin, de Huai Sombot-temple en de Khao Kradong-grot.

Zijn er ook luxe accommodaties in Buri Ram?

Ja, er zijn verschillende luxe hotels en resorts in Buri Ram, zoals het Amari Buri Ram Resort en het X2 Vibe Buri Ram Resort.

Is Buri Ram een veilige plek voor toeristen?

Buri Ram wordt beschouwd als een veilige plek voor toeristen, maar het is altijd belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het huren van een betrouwbare gids of het niet verlaten van waardevolle spullen achter.