Ubon Ratchathani

Ubon Ratchathani: Verken Het Prachtige Oosten Van Thailand

Gelegen aan de oevers van de Munrivier, is Ubon Ratchathani een culturele schat van Thailand. Deze charmante stad is de grootste provincie van het noordoosten van Thailand, maar wordt vaak over het hoofd gezien door toeristen. Dit is een verrukkelijke stop voor reizigers die op zoek zijn naar een authentieke ervaring in het oosten van Thailand.

Bezienswaardigheden

1. Wat Phra That Nong Bua

Deze eerbiedwaardige tempel is een beeldhouwkundig wonder. De tempel is flink gerenoveerd, met voltooide renovaties in 2014. Het tempelcomplex kijkt uit over de stad en het landschap van het oosten van Thailand. De tempel belichaamt de Boeddhistische traditie en biedt een favoriete plek voor aanbidders.

2. Daan Phra Wet

De lokale bevolking van Ubon Ratchathani noemt dit park “City Park”. Het park, dat op de top van een heuvel ligt, is gevuld met prachtige bomen en planten. Een gedenkteken ter herdenking van koning Ong Yom wordt bewaard in het midden van het park. Bezoekers kunnen genieten van adembenemende uitzichten op de stad en de vruchtbare landbouwgronden.

3. Wat Thung Si Muang

Dit is een must-visit tempel voor toeristen. De tempel werd gebouwd in de 18e eeuw en heeft een piramidevormig dak die vergelijkbaar is met die van de Birmese stijl. De tempel is gewijd aan de Thaise koning Taksin en biedt een fascinerende insight in de Thaise geschiedenis.

4. Pha Taem National Park

Dit park met rotsformaties en watervallen is een geweldige plek voor reizigers die op zoek zijn naar avontuur. Het park biedt tal van wandelroutes en bezoekers kunnen genieten van uitstekende uitzichten op de Munrivier. Het park is ook beroemd om zijn prehistorische paddestoelvormige rotsformaties. Er zijn veel grotten en rotsformaties die bezoekers kunnen verkennen.

5. Ubon Ratchathani Cultureel Centrum

Dit culturele centrum is gebouwd ter ere van het oosten van Thailand en biedt inzichten in de geschiedenis van de regio. Bezoekers kunnen genieten van tal van tentoonstellingen en er zijn regelmatig uitvoeringen van traditionele muziek en dans.

Leuke dingen om te doen

1. Geniet van de unieke smaak van som tam

Som tam is een traditioneel Thais gerecht dat bestaat uit papaya salade, pinda’s, tomaat, suiker, chili en vissaus. Dit gerecht is heel populair in de provincie Ubon Ratchathani. Bezoekers kunnen genieten van som tam in de vele restaurants en eetkraampjes in de stad.

2. Ontdek de nabijgelegen tempels

Ubon Ratchathani is een geweldige plek om te genieten van een heerlijk gevoel van sereniteit. Er zijn verschillende tempels gelegen in het nabijgelegen platteland die bezoekers kunnen verkennen. Bezoekers kunnen genieten van een rondleiding door de tempels en veel leren over de Thaise cultuur.

3. Bezoek een traditionele markt

Thailand staat bekend om zijn traditionele markten en Ubon Ratchathani is geen uitzondering. Er zijn verschillende markten gelegen in de stad. De markten bieden een schat aan souvenirs, sieraden en lokale gerechten om van te genieten.

Stranden in de buurt van Ubon Ratchathani

Vanwege het feit dat het zich in het noordoosten van het land bevindt, ligt Ubon Ratchathani niet in de buurt van de stranden van Thailand. Voor strandliefhebbers is het reizen naar de kust van Thailand een optie.

Vliegtijd vanaf Schiphol naar Ubon Ratchathani

De vliegtijd van Schiphol naar Ubon Ratchathani bedraagt ongeveer 13 uur, afhankelijk van de vlucht en overstap.

Veelgestelde vragen

1. Welke taal wordt er gesproken in Ubon Ratchathani?

De officiële taal in Thailand is Thai. Hoewel Engels wordt gesproken door veel van de lokale bevolking, is het handig om enkele algemene Thaise frases te leren.

2. Is Ubon Ratchathani veilig voor toeristen?

Ja, Ubon Ratchathani is over het algemeen een veilige bestemming voor toeristen. Zoals bij elke reisbestemming is het belangrijk om waakzaam te blijven en vooraf informatie te vergaren over de lokale wetten en gebruiken.

3. Is reizen naar Ubon Ratchathani duur?

Ubon Ratchathani is over het algemeen een betaalbare bestemming voor toeristen. Accommodaties, eten en lokale transportkosten zijn redelijk geprijsd en kunnen worden gedaan met een relatief klein budget.

Slotgedachte

Ubon Ratchathani is een charismatische bestemming die cultuur, geschiedenis en lekker eten combineert en is daarmee een perfecte keuze voor reizigers die op zoek zijn naar iets anders dan de toeristische trekpleisters in Thailand. De stad biedt een verscheidenheid aan attracties en activiteiten voor de nieuwsgierige reiziger en is zeker het bezoeken waard.