Wat te doen in Bhopal: gids voor avontuurlijke activiteiten en excursies

Bhopal, de hoofdstad van de Indiase staat Madhya Pradesh, is een stad die zoveel meer te bieden heeft dan de tragedie van 1984 die honderden levens heeft gekost. Als je op zoek bent naar avontuurlijke activiteiten en excursies, dan is Bhopal de perfecte bestemming. Hier zijn enkele geweldige activiteiten die je tijdens je verblijf in Bhopal kunt ondernemen.

1. Bhimbetka Caves

De Bhimbetka Caves worden beschouwd als het oudste toevluchtsoord van menselijke beschaving, met rotstekeningen die dateren van meer dan 30.000 jaar geleden. Het is een UNESCO-werelderfgoedlocatie en de perfecte plek voor geschiedenis- en cultuurliefhebbers.

2. Bhojtal-meer

Het Bhojtal-meer, ook bekend als het Bada Talab, is een rustige plek aan de rand van de stad. Je kunt hier wandelen, ontspannen of kajakken op het meer.

3. Udayagiri-grotten

De Udayagiri-grotten zijn een reeks van 20 boeddhistische grotten die dateert uit de 2e eeuw voor Christus. Het is een geweldige plek om te genieten van adembenemende uitzichten en foto’s te maken.

4. Kerwa Dam

Kerwa Dam ligt op slechts 15 kilometer van Bhopal en is een geweldige plek voor een dagtocht. Het is een perfecte plek om te genieten van watersporten, zoals kajakken en jetskiën.

5. Upper Lake

Upper Lake is een natuurlijke locatie die deel uitmaakt van het Bhoj Wetland-systeem. Het is de grootste kunstmatige baai in India en is perfect voor het maken van boottochten en het bekijken van de zonsondergang.

6. Raisen Fort

Het Raisen-fort is een historisch fort dat dateert uit de 13e eeuw. Het is nu gedeeltelijk in puin, maar het is nog steeds een geweldige plek om te bezoeken en foto’s te maken.

7. Islamnagar Fort

Het Islamnagar-fort ligt op ongeveer 11 kilometer van Bhopal en is een historisch fort dat dateert uit de 16e eeuw. Het is een geweldige plek voor geschiedenisliefhebbers en een geweldige locatie voor fotografen.

8. Taj-ul-Masjid

Taj-ul-Masjid is de grootste moskee in India en is een belangrijke religieuze locatie. Het is een geweldige plek om te bezoeken en de architectuur en de cultuur te bewonderen.

9. Sanchi Stupa

Sanchi Stupa is een boeddhistische site die dateert uit de 3e eeuw voor Christus en staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Het bestaat uit 50 bouwwerken, waaronder tempels en stoepa’s, en is een geweldige locatie voor geschiedenis- en cultuurliefhebbers.

10. Madhya Pradesh Tribal Museum

Madhya Pradesh Tribal Museum is een must-visit locatie voor liefhebbers van kunst en cultuur. Het museum heeft een grote verzameling tribale kunstvoorwerpen die je nergens anders ter wereld zult vinden.

11. Oude stad van Bhopal

De oude stad van Bhopal is een historische locatie die dateert uit de 11e eeuw. Het is een geweldige plek om het stadsleven in India te ervaren en om lokale gerechten te proeven.

12. National Museum of Mankind

Het National Museum of Mankind (Indira Gandhi Rashtriya Manav Sangrahalaya) is een museum dat zich richt op het tonen van verschillende aspecten van de Indiase cultuur. Het is een must-visit locatie voor alle toeristen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en cultuur van India.

13. Chowk Bazaar

Chowk Bazaar is een drukke markt in de oude stad van Bhopal. Het is de perfecte plek om lokale producten te kopen en om te genieten van het straatleven in India.

14. Gohar Mahal

Gohar Mahal is een paleis dat dateert uit de 18e eeuw en is een geweldige plek om te bezoeken als je geïnteresseerd bent in de architectuur en geschiedenis van India.

15. Van Vihar National Park

Van Vihar National Park is een dierentuin en nationaal park in het hart van de stad. Het is de perfecte plek om te genieten van de natuur en om wilde dieren te zien, zoals luipaarden, tijgers en olifanten.

Bhopal heeft zoveel te bieden en het is een geweldige bestemming voor avontuurlijke activiteiten en excursies. Bezoek de officiële website van Reisver.nl voor meer informatie over deze geweldige bestemming en wacht niet langer om je reis te boeken!

Veelgestelde vragen

1. Wat is de beste tijd om Bhopal te bezoeken?: De beste tijd om Bhopal te bezoeken is tussen oktober en maart wanneer de temperatuur aangenaam is.
2. Moet ik me zorgen maken over de veiligheid in Bhopal?: Bhopal is over het algemeen een veilige stad, maar het is altijd verstandig om voorzorgsmaatregelen te nemen bij het reizen.
3. Wat is de kosten van het huren van een boot voor een boottocht op Upper Lake?: De kosten van een boottocht op Upper Lake variëren afhankelijk van het type boot dat je huurt. Het kan variëren van INR 300 tot INR 1000 per uur.
4. Wat zijn enkele van de beste hotels in Bhopal?: Jehan Numa Palace Hotel, WelcomHeritage Noor-Us-Sabah Palace en Hotel Lake View Ashok behoren tot enkele van de beste hotels in Bhopal.
5. Kan ik een dagtocht maken naar andere locaties vanuit Bhopal?: Ja, er zijn verschillende locaties in de buurt van Bhopal die gemakkelijk bereikbaar zijn voor dagtochten, zoals Sanchi, Bhimbetka en Pachmarhi.

Share the Post:

Related Posts