Foodie guide: waar te eten en wat te proeven in Nieuw-Nickerie

Als je op zoek bent naar een culinaire reiservaring in Suriname, dan mag Nieuw-Nickerie zeker niet ontbreken op je lijst van bestemmingen. Deze stad in het westen van Suriname biedt een unieke mix van Indiaas, Javaans, Creools en Chinees eten. Hier zijn enkele van de beste plekken om te eten en gerechten om te proeven tijdens je bezoek aan Nieuw-Nickerie.

Streetfood

In Nieuw-Nickerie kun je heerlijk streetfood vinden. Een must-try is roti met kip van de Indiase streetfoodverkopers. Deze platte broden gevuld met kipcurry en groenten zijn zo lekker dat je zeker meer dan één wilt proberen. Ga voor zoete lekkernijen naar een Javaanse bakkerij voor onder andere pastei en poffertjes.

Surinaamse gerechten

Aan deze kant van Suriname proef je de pindasoep, die een beetje pittig is en vaak wordt geserveerd met een hardgekookt ei. Een andere favoriet is de Creoolse pom, een stoofgerecht met kip en puree van tayerblad. Probeer ook de bakkeljauw, gezouten kabeljauw die wordt gestoofd met uien, tomaten en groene peper.

Indiase gerechten

Nieuw-Nickerie wordt ook wel het ‘Little India’ van Suriname genoemd, vanwege de grote Indiase bevolking. Je kunt hier genieten van heerlijke Indiase gerechten, waaronder tandoori-gerechten, biryani en vindaloo. Een van de beste plekken om Indiase gerechten te proeven is restaurant Biryani House.

Javaanse gerechten

Als je op zoek bent naar hartige hapjes, ga dan naar een Javaans eethuis voor nasi-goreng en saté die heerlijk zijn gekruid met Javaanse kruiden. Een andere populaire Javaanse specialiteit is de saoto soep, een rijke soep met rijst, noedels, kip en taugé. Sateh 88 serveert sappige saté’s met keuze uit kip, varken, beef.

Chinese gerechten

In Nieuw-Nickerie vind je ook enkele van de beste Chinese restaurants van Suriname. Probeer de gevulde tja sieuw (een gerold deeg met vulling van pork vlees en bijtend zuur), en gestoomde makreel. Eén van de meest populaire Chinese gerechten is tjauw min, een noederlgerecht dat wordt geserveerd met kip, rundvlees of garnalen en groenten.

Drinks

Naast het eten moet je zeker lokale dranken proberen. Proef bijvoorbeeld de verschillende soorten vruchtensappen zoals bijvoorbeeld mango juice bij een Javaans eetkraampje of bij een Hindoestaans eetkraampje. Probeer ook hun geliefde cassave bier te drinken, dat alleen wordt gebrouwen in de districten Nickerie en Coronie.

Nieuw-Nickerie is absoluut een smaakvolle bestemming in Suriname. Proef de heerlijke mix van Indiaas, Javaans, Creools en Chinees eten en drankjes en laat je smaakpapillen verwennen. Als je op zoek bent naar de beste restaurants, volg dan onze foodie guide en je zult niet teleurgesteld zijn.

Veelgestelde vragen

1. Welke gerechten moet je proberen in Nieuw-Nickerie?
– Probeer zeker de roti met kip, pindasoep, pom, bakkeljauw, tandoori-gerechten, nasi-goreng en Chinese tjauw min.
2. Welke dranken zijn er te proeven in Nieuw-Nickerie?
– Proef lokale vruchtensappen en het geliefde cassave bier.
3. Waar kun je de beste streetfood vinden in Nieuw-Nickerie?
– Indiase street foodverkopers staan bekend om de heerlijke roti met kip, terwijl Javaanse bakkerijen geurige lekkernijen zoals pastei en poffertjes serveren.
4. Waar kun je heerlijke Indiase gerechten proberen in Nieuw-Nickerie?
– Restaurant Biryani House serveert een heerlijk assortiment Indiase gerechten.
5. Wat zijn de openingstijden van de restaurants in Nieuw-Nickerie?
– De openingstijden verschillen per restaurant. Controleer de openingstijden van tevoren of vraag ernaar bij de lokale bevolking.

Share the Post:

Related Posts