Verborgen pareltjes van Parma: ontdek de minder bekende attracties van de stad

Parma, gelegen in Noord-Italië, is bekend om zijn heerlijke keuken, prachtige architectuur en rijke geschiedenis. Maar naast de bekende attracties heeft de stad nog veel meer te bieden. In dit artikel zullen we enkele van de minder bekende attracties van Parma ontdekken die je niet mag missen tijdens je bezoek aan deze prachtige stad.

De Verdi-wandelroute

Een geweldige manier om de stad te verkennen is door de Verdi-wandelroute te volgen. Deze wandeling van ongeveer 4 kilometer lang brengt je langs de belangrijkste bezienswaardigheden die met de beroemde operacomponist Giuseppe Verdi te maken hebben. Je zult zelfs de gelegenheid krijgen om zijn geboorteplaats te bezoeken.

Het park van Ducale

Het park van Ducale is een waar juweeltje in Parma. Het park biedt rustige wandelingen langs prachtige fonteinen, beelden en tuinen, terwijl je op de achtergrond de geluiden van de stad hoort. Kom hier om de drukte van de stad te ontvluchten en te genieten van de rustige omgeving.

Het Paleis van de Pilotta

Het Paleis van de Pilotta, een enorm paleis gebouwd in 1583, is een van de meest indrukwekkende gebouwen van Parma. Het herbergt verschillende musea en galerieën, waaronder het Nationaal Museum van Antropologie en Etnologie, het Archeologisch Museum en de Farnese-theatergalerij.

Het Teatro Farnese

Het Teatro Farnese is een van de mooiste theaters in Italië en een van de vroegste voorbeelden van barokarchitectuur. Het werd gebouwd in 1618 door Giovan Battista Aleotti en is nog steeds in gebruik voor speciale gelegenheden en evenementen. Een bezoek aan dit prachtige theater is zeker de moeite waard.

De kathedraal van Parma

De kathedraal van Parma, gebouwd in de 12e eeuw, is een voorbeeld van prachtige romaanse architectuur. Het interieur is prachtig versierd met fresco’s en beeldhouwwerken en bevat het beroemde schilderij van de Hemelvaart van Maria van Correggio.

Het Baptisterium

Het Baptisterium, ook wel bekend als Battistero, is een van de meest interessante en unieke gebouwen in Parma. Het dateert uit de 12e eeuw en zijn achthoekige structuur is bedekt met prachtige muurschilderingen. Het Baptisterium wordt vaak over het hoofd gezien door toeristen, maar mag niet worden gemist.

Het Museo Bodoniano

Het Museo Bodoniano is een museum dat is gewijd aan de wereldberoemde 18e-eeuwse graveur Giambattista Bodoni, die in Parma werkte. Het museum herbergt een grote collectie van zijn lettertypen, illustraties en boeken, evenals andere zeldzame werken van grote kunstenaars en schrijvers.

Het Komijnmuseum

Het Komijnmuseum, ook wel bekend als het Museo del Parmigiano-Reggiano, is een museum dat volledig is gewijd aan Parmezaanse kaas. Dit museum biedt een fascinerend inzicht in de geschiedenis en het productieproces van deze heerlijke kaas.

Het Piazza del Pellegrino

Het Piazza del Pellegrino is een prachtig plein in Parma dat vaak over het hoofd wordt gezien door toeristen. Het is een rustig plein met een prachtige fontein en een indrukwekkend uitzicht op de kathedraal van Parma. Kom hier voor een rustig moment in de stad.

Het straattheaterfestival

Het straattheaterfestival van Parma is een jaarlijks evenement dat in juli wordt gehouden. Het festival brengt enkele van de beste artiesten uit heel Italië en de wereld samen voor een week vol prachtige voorstellingen en uitvoeringen.

Het Charterhouse van Parma

Het Charterhouse van Parma is een prachtig klooster, gelegen op een heuvel net ten noorden van Parma. Het klooster dateert uit de 14e eeuw en biedt een adembenemend uitzicht op de stad en de omliggende valleien.

Het Teatro Regio di Parma

Het Teatro Regio di Parma is een prachtig theater dat bekend staat om zijn uitstekende akoestiek. Het werd gebouwd in de 19e eeuw en is nog steeds in gebruik voor opera’s, balletvoorstellingen en concerten.

De markt van Parma

De markt van Parma is een geweldige plek om de lokale keuken te proeven en te genieten van de sfeer van de stad. Je vindt er talloze kraampjes met verse ingrediënten, heerlijke kazen, vleeswaren en nog veel meer.

De Santuario di Santa Maria della Steccata

De Santuario di Santa Maria della Steccata is een prachtige kerk die dateert uit de 16e eeuw. Het interieur is indrukwekkend versierd met fresco’s en schilderijen en het altaar is een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van de kerk.

Het Museo Glauco Lombardi

Het Museo Glauco Lombardi is een museum dat is gewijd aan de geschiedenis en kunst van Parma. Het herbergt een indrukwekkende collectie schilderijen, sculpturen en andere artefacten, evenals enkele zeldzame werken van grote Italiaanse kunstenaars.

Parma heeft zoveel meer te bieden dan alleen de beroemde attracties die iedereen kent. Bovenstaande minder bekende attracties zijn een geweldige manier om de stad vanuit een ander perspectief te verkennen en te ontdekken. Vergeet niet om ze toe te voegen aan je reisroute.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste tijd om Parma te bezoeken?

De beste tijd om Parma te bezoeken is van mei tot september, wanneer de temperatuur gemiddeld tussen de 20 en 25 graden ligt.

Waar kan ik het beste verblijven in Parma?

Het centrum van Parma is de beste plek om te verblijven, omdat de meeste attracties op loopafstand zijn. Het is ook gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Hoe kom ik van het vliegveld naar het centrum van Parma?

Het vliegveld van Parma is klein en biedt geen directe verbinding met het openbaar vervoer naar het centrum van de stad. Je kunt het beste een taxi nemen of een auto huren.

Wat zijn enkele van de beste restaurants in Parma?

Parma staat bekend om zijn heerlijke keuken, vooral de Parmaham en Parmezaanse kaas. Enkele van de beste restaurants in Parma zijn La Forchetta, Trattoria Corrieri en Ristorante Angiol d’Or.

Welke andere steden kan ik bezoeken vanuit Parma?

Bologna, Florence en Milaan zijn enkele van de prachtige steden die gemakkelijk vanuit Parma te bereiken zijn met de trein.

Share the Post:

Related Posts