Van Mardi Gras tot BayFest: festivals en feesten in Mobile, Alabama om niet te missen

Mobile, Alabama is een stad die barst van de festivals en feesten. Er is altijd wel iets te vieren in deze stad aan de Golf van Mexico. Ben je van plan om naar Mobile te gaan, dan mag je deze festivals en feesten absoluut niet missen. Hieronder vind je een overzicht met de beste feesten en festivals van Mobile.

1. Mardi Gras

Mardi Gras is een van de populairste festivals van Mobile. Het feest begint op Driekoningen en eindigt op Mardi Gras, een dag voordat de vastentijd begint. Tijdens Mardi Gras trekken praalwagens door de straten van Mobile en worden er beads (kralenkettingen) gegooid naar de toeschouwers.

2. BayFest

BayFest is een muziekfestival dat elk jaar in oktober plaatsvindt. Het festival trekt muziekliefhebbers uit het hele land aan en biedt een line-up van bekende artiesten en bandjes.

3. Greek Fest

Greek Fest is een feest dat draait om de Griekse cultuur. Tijdens het festival kun je genieten van Grieks eten en drinken en traditionele dansen. Ook worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor kinderen.

4. TenSixtyFive

TenSixtyFive is een relatief nieuw festival dat in 2015 voor het eerst werd georganiseerd. Het festival biedt lokale muziek, kunst en cultuur en trekt duizenden bezoekers naar Mobile.

5. Alabama Deep Sea Fishing Rodeo

De Alabama Deep Sea Fishing Rodeo is het grootste visfestival van de VS. Tijdens het festival wordt er gevist op verschillende soorten vis en worden er prijzen uitgereikt aan de besten. Ook zijn er verschillende activiteiten en wedstrijden.

6. Mobile International Festival

Het Mobile International Festival is een feest van de culturele diversiteit van Mobile. Het festival biedt muziek, dans, eten en drinken uit verschillende culturen en is een van de grootste festivals van de stad.

7. Market on the Square

Market on the Square is geen festival, maar wel een wekelijks evenement dat je niet wilt missen als je in Mobile bent. Elke zaterdag is er een boerenmarkt op Cathedral Square in het centrum van Mobile. Hier kun je lokaal geteelde groenten en fruit, versgebakken brood en andere lokale producten kopen.

8. Alabama Pecan Festival

De Alabama Pecan Festival biedt alles wat te maken heeft met pecannoten. Tijdens het festival kun je genieten van pecannoten in alle soorten en maten, leren hoe ze worden verbouwd en geoogst en deelnemen aan wedstrijden.

9. Mobile Bay Oyster Cook-Off

De Mobile Bay Oyster Cook-Off is een culinair festival dat draait om oesters. Tijdens het festival worden er oestergerelateerde gerechten bereid en geproefd.

10. Christmas on the River

Christmas on the River is een feestelijk evenement dat elk jaar tijdens de kersttijd wordt gehouden. Het evenement biedt een kerstparade, muziek, eten en drinken en een vuurwerkshow.

11. Camellia Classic Open Car Show

De Camellia Classic Open Car Show is een jaarlijks evenement waarbij autoliefhebbers zich verzamelen om hun auto’s te laten zien en met elkaar te praten.

12. Festival of Flowers

Het Festival of Flowers is een bloemenfestival waarbij de schoonheid van bloemen wordt gevierd door middel van tentoonstellingen en wedstrijden.

13. Wine Festival

Het Wine Festival is een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met lokale en regionale wijnen. Er zijn proeverijen, workshops en optredens van lokale bands.

14. SouthSounds Music Festival

Het SouthSounds Music Festival is een muziekfestival dat zich richt op de muziekcultuur van het zuiden van de VS. Tijdens het festival worden er bands en artiesten uit het hele zuiden gepresenteerd.

15. Senior Bowl

De Senior Bowl is een jaarlijkse voetbalwedstrijd die wordt gehouden in Mobile. Het biedt de mogelijkheid om de beste universiteitsvoetbalspelers van het land in actie te zien.

Mobile, Alabama is een prachtige stad met een rijke cultuur en geschiedenis. Het is ook een stad die barst van de festivals en feesten. Of je nu houdt van muziek, eten, drank of cultuur, er is altijd wel iets te beleven in Mobile. Met deze lijst van festivals en feesten kun je je reis naar Mobile plannen en ervoor zorgen dat je niets mist tijdens je vakantie.

Conclusie

Mobile, Alabama is een stad met veel te bieden op het gebied van festivals en feesten. Van Mardi Gras tot BayFest en van Greek Fest tot Alabama Deep Sea Fishing Rodeo, er is voor ieder wat wils. Of je nu van muziek, eten, culturele diversiteit of sport houdt, er is altijd wel iets te beleven in Mobile. Plan je reis en zorg ervoor dat je niets mist tijdens je vakantie.

Veelgestelde vragen

Wat is Mardi Gras en wanneer wordt het gehouden in Mobile, Alabama?

Mardi Gras is een jaarlijks terugkerend feest in Mobile waarbij praalwagens en beads (kralenkettingen) door de straten van Mobile trekken. Het festival begint op Driekoningen en eindigt op Mardi Gras, de dag voor de vastentijd begint.

Wat is BayFest?

BayFest is een muziekfestival dat elk jaar in oktober wordt gehouden in Mobile, Alabama. Het is een van de grootste muziekfestivals van het zuiden van de VS en trekt elk jaar duizenden bezoekers.

Wat is Greek Fest?

Greek Fest is een festival dat is gewijd aan de Griekse cultuur. Tijdens het festival kun je genieten van Grieks eten en drinken en traditionele dansen bekijken. Ook zijn er verschillende activiteiten voor kinderen.

Wanneer wordt het Wine Festival gehouden?

Het Wine Festival wordt elk jaar in april gehouden in Mobile, Alabama. Het biedt een uitstekende gelegenheid om lokale en regionale wijnen te proeven en kennis te maken met de wijnbouwcultuur van Alabama.

Wat is de Senior Bowl?

De Senior Bowl is een jaarlijkse voetbalwedstrijd in Mobile, Alabama, waarbij de beste universiteitsvoetbalspelers van het land tegen elkaar spelen. Het biedt de mogelijkheid om deze aanstormende talenten in actie te zien voordat ze de NFL betreden.

Share the Post:

Related Posts