Top 5 onontdekte bezienswaardigheden in Chiang Mai

Als een van de grootste steden in het noorden van Thailand heeft Chiang Mai veel te bieden aan reizigers. Maar naast de traditionele bezienswaardigheden en ervaringen zijn er ook minder bekende plekken waar je zeker niet wilt missen. Hier zijn de top 5 onontdekte bezienswaardigheden in Chiang Mai die je niet mag missen tijdens je volgende reis naar deze fantastische stad.

1. The Hidden Village

Gelegen in de uitlopers van Doi Suthep ligt The Hidden Village, een kunstenaarsnederzetting die zich inzet voor het behoud van traditionele ambachten en cultuur. Hier kun je genieten van een rondleiding door de artistieke gemeenschap, en zelfs lessen volgen in traditionele handvaardigheden.

2. Wat Umong

Tijdens je bezoek aan Chiang Mai mag een tempel niet ontbreken. Wat Umong is een prachtige tempel die niet zo bekend is bij toeristen, waardoor het een rustige en serene plek is om te verkennen. De tempel ligt op een uitgestrekt terrein en heeft een indrukwekkende 700 jaar oude chedi.

3. Lanna Traditional House Museum

Chiang Mai heeft een lange geschiedenis en rijke cultuur, die goed wordt vastgehouden in het Lanna Traditional House Museum. In dit museum kun je traditionele huizen bekijken die zijn gebouwd in de Lanna-stijl, die al eeuwen wordt gebruikt in Noord-Thailand. Je kunt hier ook lokale ambachtelijke producten kopen.

4. Mon Jam

Voor een prachtig uitzicht op de natuur in de omgeving van Chiang Mai, is een bezoek aan Mon Jam een must. Dit bergresort biedt adembenemende vergezichten over de bergen en valleien, evenals verschillende activiteiten, zoals zip-lining en raften.

5. The House of Photographs

Deze galerie is een verborgen juweeltje in Chiang Mai, bekend om zijn prachtige foto’s van de stad en de omgeving. Het museum is gevestigd in een Frans-koloniale villa en toont werken van lokale fotografen, waardoor je een beter begrip krijgt van de cultuur en geschiedenis van de regio.

Chiang Mai heeft zoveel meer te bieden dan alleen de beroemde tempels en markten. Het ontdekken van deze minder bekende juweeltjes zal je reis naar Noord-Thailand nog specialer maken.

Wat zijn de beste manieren om te reizen naar deze bezienswaardigheden?

De beste manier om naar deze bezienswaardigheden te reizen is per auto of per scooter. Er zijn ook tal van tourbureaus die deze bezienswaardigheden aanbieden als onderdeel van hun pakketten.

Welke zijn de beste tijden van het jaar om Chiang Mai te bezoeken?

De beste tijden om Chiang Mai te bezoeken zijn tussen november en februari, wanneer het koelere weer het meest aangenaam is. Het is echter altijd een goed idee om rekening te houden met de regentijd die elk jaar plaatsvindt van juni tot oktober.

Hoeveel kost het om deze bezienswaardigheden te bezoeken?

De kosten variëren afhankelijk van elke attractie, maar de meeste kosten minder dan 10 euro voor een toegangskaartje. Sommige attracties, zoals Mon Jam, rekenen echter een hogere entree.

Zijn deze attracties geschikt voor kinderen?

Ja, alle bovengenoemde attracties zijn geschikt voor kinderen. Er zijn echter enkele beperkingen voor bepaalde activiteiten, zoals zip-lining, die mogelijk niet geschikt zijn voor jongere kinderen.

Wat zijn enkele andere minder bekende bezienswaardigheden in Chiang Mai?

Andere minder bekende bezienswaardigheden zijn de Bo Sang Umbrella Village, de zilverfabriek van Baan Tawai en de Mae Sa-watervallen. Deze plekken zijn de moeite waard om te verkennen als je meer wilt zien dan alleen de typische toeristische attracties van de stad.

Share the Post:

Related Posts