Taba als uitvalsbasis voor een rondreis in Egypte: ontdek de verschillende regio’s en bezienswaardigheden in de omgeving van Taba.

Egypte is een van de oudste beschavingen ter wereld en heeft een rijke geschiedenis die veel reizigers aantrekt. Het land staat bekend om zijn iconische piramides en het land van de farao’s, uitgestrekte woestijnen, de Nijl, duiken in de Rode Zee en nog veel meer. Maar een van de minder bekende, maar zeker niet minder prachtige plaatsen om te bezoeken is Taba, gelegen in het uiterste noorden van de Rode Zee. Taba is een uitstekende uitvalsbasis voor een rondreis in Egypte vanwege de nabijheid van verschillende bezienswaardigheden en regio’s. In dit artikel bespreken we hoe Taba kan fungeren als het perfecte startpunt voor jouw avontuur in Egypte.

Wat is Taba?

Taba, ook wel bekend als Taba Heights, is een rustig stadje in Egypte, gelegen in het noorden aan de grens met Israël. Het is een kleinere, minder bekende badplaats in vergelijking met steden als Sharm El Sheikh of Hurghada, maar dat maakt het niet minder aantrekkelijk. Taba ligt op ongeveer 3 uur rijden van Caïro, de hoofdstad van Egypte.

Regio’s om te bezoeken vanuit Taba

1. Sinaï-woestijn

De Sinaï-woestijn is de perfecte plek voor avonturiers die houden van woestijnavonturen en een adembenemend landschap. Bezoekers kunnen een jeep- of kamelenrit maken om de berg Sinaï te beklimmen en de iconische Sint-Catharinakerk te bezoeken.

2. Dahab

Dahab is een ontspannen en schilderachtig stadje ongeveer een uur rijden van Taba. Het is beroemd om zijn ongerepte stranden, surfen en duiken. Dahab is ook een geweldige plek om de bedoeïenencultuur van Egypte te ervaren en woestijnsafari’s te maken.

3. Sharm El Sheikh

Sharm El Sheikh is een van de bekendste badplaatsen van Egypte en ligt op ongeveer 2 uur rijden van Taba. Het heeft prachtige stranden, een bruisend nachtleven en een brede selectie van restaurants. Het is ook een belangrijke stad voor duikers, vanwege de nabijgelegen Nationaal Park Ras Mohammed.

4. Luxor

Luxor is de thuisbasis van talrijke archeologische vindplaatsen en historische overblijfselen. Dit gebied staat bekend als de Vallei der Koningen en is een must-see voor elke bezoeker die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Egypte. Luxor ligt op ongeveer 5 uur rijden van Taba.

5. Aswan

Aswan ligt op ongeveer 6 uur rijden van Taba en is een geweldige plek om de Nijl, de op een na langste rivier ter wereld, te verkennen. Bezoekers kunnen prachtige tempels en overblijfselen uit het Nubische tijdperk bewonderen. Aswan is ook de thuisbasis van de beroemde Aswandam.

Bezienswaardigheden in Taba

1. Het kasteel van Saladin

Het kasteel van Saladin is een indrukwekkend fort dat dateert uit de 12e eeuw. Het kasteel ligt op een heuvel met uitzicht op de Golf van Akaba en de Sinaï-woestijn en biedt een prachtig uitzicht over de omgeving.

2. De Blue Hole

De Blue Hole is een van de meest populaire duikplekken in Egypte. Het heeft een diepte van meer dan 100 meter en is omgeven door een prachtig koraalrif. Het is niet alleen geweldig voor duiken, maar ook voor snorkelen.

3. Colored Canyon

De Colored Canyon ligt in de buurt van Nuweiba en is een indrukwekkende kloof met prachtige rode, gele en oranje rotsen. Het is geweldig om te wandelen en te fotograferen.

4. Het Taba-strand

Het Taba-strand is een prachtig wit zandstrand met kristalhelder water. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de zon.

5. Fjord van Tiran

Het Fjord van Tiran is een prachtige lagune omgeven door rotsachtige bergen. Het is een geweldige plek om te snorkelen en te duiken omdat het rijk is aan onderwaterleven.

Hoe kom je in Taba?

Taba is gemakkelijk bereikbaar met zowel de auto als het vliegtuig. De luchthaven van Taba ligt op ongeveer 10 minuten rijden van Taba Heights Resort. Reizigers kunnen ook per veerboot reizen vanuit Aqaba, Jordanië, dat op slechts 20 minuten rijden van Taba ligt.

Conclusie

Als je van plan bent om Egypte te bezoeken, overweeg dan om Taba als uitvalsbasis te gebruiken voor jouw rondreis. Taba is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de prachtige stranden, maar biedt ook een centrale locatie om te verkennen wat Egypte te bieden heeft. Van historische vindplaatsen tot adembenemende woestijnlandschappen en bruisende badplaatsen, Taba heeft voor ieder wat wils.

Veelgestelde vragen

1. Is Taba Heights Resort een bezoek waard?

Ja, Taba Heights Resort is een prachtige badplaats met veel te doen en te zien. Het is een geweldige plek om te ontspannen, maar biedt ook tal van activiteiten voor alle leeftijden.

2. Is het veilig om naar Taba te reizen?

Ja, Taba is een veilige plaats om te bezoeken. Net als bij alle reizen naar het buitenland, moet je echter voorzichtig zijn en de lokale wetten en gewoonten respecteren.

3. Wat is het beste seizoen om Taba te bezoeken?

Het beste seizoen om Taba te bezoeken is van oktober tot april, wanneer de temperaturen niet te hoog zijn. De zomermaanden kunnen erg heet zijn.

4. Moet ik een visum hebben om naar Taba te reizen?

Ja, bezoekers hebben een visum nodig om naar Egypte te reizen. Dit kan meestal bij aankomst op de luchthaven worden verkregen.

5. Is het mogelijk om vanuit Taba naar Jordanië te reizen?

Ja, het is mogelijk om vanuit Taba naar Jordanië te reizen met de veerboot. Het duurt slechts 20 minuten om de grens over te steken en Aqaba te bereiken.

Share the Post:

Related Posts