Puebla voor families: leuke activiteiten en bezienswaardigheden voor jong en oud.

Puebla is een stad vol geschiedenis, cultuur en architectonische pareltjes in Mexico. Het is een geweldige bestemming voor families die op zoek zijn naar educatief vermaak en plezier voor jong en oud. In dit artikel ontdek je de beste activiteiten en bezienswaardigheden in Puebla voor een onvergetelijke familievakantie.

1. Ontdek de geschiedenis van Puebla

Puebla is een stad met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw. Een bezoek aan de Catedral de Puebla en de Biblioteca Palafoxiana mag daarom niet ontbreken. Ook kun je een bezoek brengen aan de zocalo, het centrale plein van de stad.

1.1 Catedral de Puebla

De Catedral de Puebla is een van de mooiste en meest bezochte attracties van de stad. Je kunt de toren beklimmen voor een prachtig uitzicht over de stad.

1.2 Biblioteca Palafoxiana

De Biblioteca Palafoxiana is een van de oudste bibliotheken van de Amerika’s en heeft een indrukwekkende collectie van meer dan 42.000 boeken.

2. Bezoek de musea

Er zijn verschillende musea in Puebla die educatieve en leuke activiteiten bieden voor het hele gezin. Het Amparo-museum heeft bijvoorbeeld interactieve tentoonstellingen en beeldende kunst, terwijl het Fotomuseum een verzameling van meer dan 150.000 foto’s heeft.

2.1 Amparo-museum

Het Amparo-museum biedt een unieke mix van oude en moderne kunst en heeft ook interactieve galerijen waar kinderen kunnen leren over wetenschap en technologie.

2.2 Fotomuseum

Het Fotomuseum is een van de grootste fotocollecties van Mexico en biedt een schat aan foto’s van de afgelopen eeuwen.

3. Ga op avontuur in de bergen rond Puebla

Als je van wandelen en de natuur houdt, zijn de bergen rond Puebla de perfecte plek om op avontuur te gaan. Er zijn veel wandelroutes voor alle niveaus en uitzichtpunten die een spectaculair uitzicht bieden.

3.1 Iztaccihuatl

Iztaccihuatl is een 5230 meter hoge vulkaan die bekend staat als de “vrouw in het wit.” Er zijn verschillende wandelroutes die leiden naar de top, van eenvoudige routes tot moeilijke en uitdagende beklimmingen.

3.2 La Malinche

La Malinche, ook bekend als Matlalcueitl, is een berg van 4461 meter hoog, waar je kunt wandelen en kamperen terwijl je geniet van de prachtige uitzichten en de frisse berglucht.

4. Proef de smaken van Puebla

Puebla staat bekend om zijn culinaire tradities en heerlijke gerechten. Van mole poblano tot cemitas, er is een overvloed aan smaken en geuren om van te genieten.

4.1 Mercado El Carmen

Mercado El Carmen is een van de grootste markten van Puebla en biedt een ongelooflijke selectie van lokale producten en gerechten. Het is een fantastische plek om te bezoeken en te genieten van de geuren en smaken van Puebla.

4.2 La Pasita

La Pasita is een traditionele bar waar je de beroemde likeur “pasita” kunt proeven, die in Puebla wordt geproduceerd.

5. Ga winkelen in Puebla

Puebla heeft veel winkelcentra en markten waar je lokale producten en souvenirs kunt kopen.

5.1 El Parian Market

El Parian Market is een van de meest bekende markten in Puebla en biedt een verscheidenheid aan handgemaakte producten zoals keramiek, textiel en meubels.

5.2 Angelopolis Shopping Center

Angelopolis Shopping Center is het grootste winkelcentrum van Puebla en biedt een breed scala aan winkels en restaurants.

6. Bezoek waterparken en pretparken in Puebla

Er zijn verschillende water- en pretparken in Puebla die zeer vermakelijk zijn voor kinderen en volwassenen.

6.1 Africam Safari Park

Africam Safari Park is een afrikaanse dierenpark in Puebla en biedt de mogelijkheid om in een auto door het park te rijden en wilde dieren te zien.

6.2 Parque Acuático Villa Fantasía

Parque Acuático Villa Fantasía is een waterpark in Puebla met verschillende glijbanen en zwembaden voor alle leeftijden.

Conclusie

Puebla is de perfecte bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar een mix van educatief vermaak en plezier. Van het verkennen van de geschiedenis en cultuur van de stad tot het genieten van de natuur, cultuur en culinaire tradities, er is voor elk wat wils in deze prachtige stad.

Veelgestelde vragen

1. Wat zijn enkele van de beste bezienswaardigheden in Puebla?

Enkele van de beste bezienswaardigheden in Puebla zijn de Catedral de Puebla, de Biblioteca Palafoxiana, en de bergen rond de stad.

2. Is Puebla een goede bestemming voor gezinnen?

Ja, Puebla is een geweldige bestemming voor gezinnen. Er zijn veel educatieve activiteiten en bezienswaardigheden voor kinderen en volwassenen.

3. Wat zijn enkele van de beste musea om te bezoeken in Puebla?

Enkele van de beste musea in Puebla zijn het Amparo-museum en het Fotomuseum.

4. Waar kan ik lekker eten in Puebla?

Puebla staat bekend om zijn culinaire tradities en heerlijke gerechten. Bezoek de Mercado El Carmen of La Pasita om te genieten van de lokale keuken.

5. Zijn er pretparken en waterparken in Puebla?

Ja, er zijn verschillende pretparken en waterparken in Puebla, zoals Africam Safari Park en Parque Acuático Villa Fantasía.

Share the Post:

Related Posts