Ontspannen in Shiraz: het beste van de stad’s wellness en spa’s

Shiraz is een stad vol cultuur, architectuur en geschiedenis. Maar het kan soms overweldigend zijn om alle bezienswaardigheden te zien en te ervaren. Daarom is het belangrijk om ook te zorgen voor ontspanning en rust tijdens je reis. Gelukkig heeft Shiraz veel te bieden op het gebied van wellness en spa’s. Hieronder vind je de beste plekken in de stad om te ontspannen en tot rust te komen.

Wellness en spa’s in Hotel Homa

Hotel Homa is een van de meest luxueuze hotels in Shiraz en heeft een wellness- en spacentrum in huis. Het centrum beschikt over een sauna, een stoombad, een binnenzwembad en een jacuzzi. Daarnaast biedt het een breed scala aan gezichts- en lichaamsbehandelingen. Het is een ideale plek om te ontspannen na een lange dag sightseeing in de stad.

Gezichtsbehandelingen in Parisa

Parisa is een van de meest bekende schoonheidssalons in Shiraz. Het biedt een breed scala aan gezichtsbehandelingen, waaronder gezichtsreiniging, peeling, maskers en vochtinbrengende behandelingen. Het is de ideale plek om je huid te laten stralen en te verzorgen tijdens je reis.

Traditionele Iraanse wellness in Karimkhan Hotel

Karimkhan Hotel biedt een unieke traditionele Iraanse wellness-ervaring. Hier kun je genieten van op chloorvrij water gebaseerde thermale baden. Deze baden worden gevoed door natuurlijke bronnen en worden beschouwd als een van de beste in de regio. Het resort biedt ook stoomkamers, sauna’s en massages.

Vrouwen-only wellness in Mahin Hotel

Mahin Hotel heeft een vrouwen-only wellness-centrum. Dit is een privéruimte waar alleen vrouwen toegang hebben. Het centrum biedt alles wat een vrouwelijke reiziger nodig heeft voor ontspanning, waaronder een sauna, een stoombad en massages.

Sport- en wellnesscentrum in Parseh Hotel

Parseh Hotel biedt niet alleen een fitnesscentrum, maar ook een wellness- en spacentrum. Het wellness-centrum heeft een sauna, een stoombad, een bubbelbad en een binnenzwembad. Het is de ideale plek om te zwemmen en te ontspannen na een sportsessie of training.

Massages in Nzandooh

Nzandooh is een van de beste massagesalons in Shiraz. Het biedt verschillende soorten massages, waaronder Zweedse massage, Thaise massage en reflexologie. Het is de ideale plek om te ontspannen en te genieten van de expertise van professionele masseurs.

Hamams in Vakil Bathhouse

Vakil Bathhouse was vroeger een van de belangrijkste publieke badhuizen in Shiraz. Nu is het een toeristische trekpleister en een van de beste locaties om traditionele Iraanse hamams te ervaren. Je kunt er genieten van de authentieke architectuur en de ambachtelijke hamambehandelingen.

Yoga en meditatie in Yoga Club Shiraz

Yoga Club Shiraz biedt yoga en meditatielessen voor zowel beginners als gevorderden. Het is een ideale plek om te ontspannen en tot rust te komen na een lange dag sightseeing in de stad.

Wellness en spa’s in Persepolis Hotel

Persepolis Hotel heeft een fantastisch wellness- en spacentrum. Hier kun je genieten van een sauna, een stoombad, een binnenzwembad en een jacuzzi. Daarnaast biedt het een breed scala aan gezichts- en lichaamsbehandelingen.

Visserijtherapie in Zandiyeh Hotel

Zandiyeh Hotel biedt visserijtherapie. Het is een unieke ervaring waarbij je je voeten in een bak met water en vissen laat hangen. De kleine visjes verwijderen dode huidcellen en maken je voeten zacht. Het biedt ontspanning op een andere manier.

Soennitische baden in Felezi Bridge

Felezi Bridge is een historische plek die vaak over het hoofd wordt gezien door toeristen. Het is een brug over de Korak rivier in het noorden van Shiraz. Onder deze brug bevinden zich nog steeds soennitische baden die worden beschouwd als een unieke plek om traditionele badhuizen te ervaren.

Termen van Tang-e Vashi

Termen van Tang-e Vashi is een relatie resort in een vallei vlakbij Shiraz. Het beschikt over thermale baden waarvan wordt gezegd dat ze helende eigenschappen hebben. Het is een ideale plek om te genieten van de natuurlijke omgeving en tot rust te komen.

Healthclub in Ravar Kermani

Ravar Kermani biedt een healthclub waar je kunt genieten van fitnessapparatuur, een sauna, een stoombad en massages. Het is een ideale plek om te ontspannen en te sporten tijdens je reis.

Wellnesscentrum in Eram Hotel

Eram Hotel heeft een wellnesscentrum dat vooral bekend staat om zijn massages. Het biedt verschillende soorten massages, waaronder Zweedse massage, Thaise massage en lokaal geïnspireerde massages. Het is de ideale plek om te ontspannen en te genieten van de gastvrijheid van het personeel.

Spa’s in Niayesh Boutique Hotel

Niayesh Boutique Hotel biedt een breed scala aan spa-behandelingen. Het heeft een wellness-centrum met een sauna, een stoombad en een jacuzzi. Daarnaast biedt het lichaams- en gezichtsbehandelingen aan. Het is een ideale plek om te ontspannen in de rustgevende sfeer van het hotel.

Conclusie

De stad Shiraz heeft veel te bieden op het gebied van wellness en spa’s. Door jezelf te verwennen met een van deze behandelingen, kun je niet alleen je lichaam verjongen, maar ook je geest en ziel. Het is de perfecte aanvulling op je sightseeing-avontuur in de stad.

Veelgestelde vragen

1. Zijn er wellness en spa’s in Shiraz?
Ja, er zijn verschillende wellness- en spacentra in Shiraz die verschillende behandelingen en services aanbieden aan toeristen.

2. Wat zijn de meest bekende wellness- en spacentra in Shiraz?
Hotel Homa, Parisa, Karimkhan Hotel, Mahin Hotel, en Parseh Hotel zijn enkele van de meest populaire wellness- en spacentra in Shiraz.

3. Wat voor wellnessbehandelingen zijn er beschikbaar in deze centra?
Verschillende wellnesscentra in Shiraz bieden behandelingen zoals massage, thermale baden, visserijtherapie, yoga en meditatie, hamams en gezichtsbehandelingen.

4. Zijn deze wellnesscentra betaalbaar?
Ja, de prijzen van de wellnesscentra variëren maar zijn over het algemeen betaalbaar in vergelijking met westerse landen.

5. Moet ik van tevoren een afspraak maken in deze wellnesscentra?
Het wordt aanbevolen om van tevoren een afspraak te maken om te zorgen voor beschikbaarheid en vermijden van teleurstellingen.

Share the Post:

Related Posts