Met kinderen naar Keulen: 5 leuke attracties voor het hele gezin

Ben je op zoek naar een bestemming waar je met het hele gezin naartoe kunt gaan? Overweeg dan eens een trip naar Keulen! Deze Duitse stad heeft namelijk tal van attracties die leuk zijn voor zowel kinderen als volwassenen. In dit artikel bespreken we de vijf leukste attracties voor het hele gezin in Keulen.

De beroemde Kölner Dom

Als je Keulen bezoekt, is de beroemde Kölner Dom zeker een bezienswaardigheid die je niet mag missen. Deze imposante kathedraal is het middelpunt van de stad en is meer dan 750 jaar oud! Kinderen zullen onder de indruk zijn van dit grootse bouwwerk en kunnen bovendien de kerktoren beklimmen voor een prachtig uitzicht over de stad.

Dierentuin van Keulen

Een andere attractie die leuk is voor het hele gezin is de dierentuin van Keulen. Hier kun je allerlei verschillende dieren bekijken, waaronder neushoorns, tijgers en apen. Er zijn ook verschillende speeltuinen en attracties voor kinderen, waardoor het een perfecte bestemming is voor gezinnen met jonge kinderen.

Phantasialand

Voor gezinnen met oudere kinderen is Phantasialand een absolute aanrader. Dit pretpark is gelegen in de buurt van Keulen en biedt attracties voor alle leeftijden. Het park heeft verschillende themagebieden, waaronder een westernstad en een Afrikaans dorp. Het is ook mogelijk om in het park te overnachten in een van de thema-hotels.

Chocolate Museum

Als je een zoetekauw in de familie hebt, dan mag een bezoek aan het Chocolate Museum niet ontbreken tijdens jullie verblijf in Keulen. Hier leer je alles over de geschiedenis van chocolade en kun je verschillende chocoladeproeverijen doen. Kinderen zullen het geweldig vinden om hun eigen chocoladereep te maken en te versieren.

Kabelbaan over de Rijn

Een andere leuke attractie voor gezinnen is de kabelbaan over de Rijn. Met deze kabelbaan zweef je hoog boven de rivier en heb je een prachtig uitzicht op de stad en de omgeving. Het is een unieke manier om de stad te bekijken en kinderen zullen het geweldig vinden om hoog boven de grond te zitten.

Conclusie

Keulen is een geweldige bestemming voor gezinnen met kinderen. Er zijn tal van attracties die zowel kinderen als volwassenen zullen vermaken, van de beroemde Kölner Dom tot het Chocolate Museum. Of je nu op zoek bent naar wat historie, avontuur of een zoete traktatie, Keulen heeft het allemaal!

Veelgestelde vragen

1. Is Keulen alleen leuk voor gezinnen met kinderen?
Nee, Keulen is een bestemming die voor iedereen leuk kan zijn. Er zijn tal van bezienswaardigheden, restaurants en winkels waar volwassenen van kunnen genieten.

2. Wat is de beste tijd om Keulen met kinderen te bezoeken?
Keulen is het hele jaar door een leuke bestemming, maar in de zomermaanden zijn er meer buitenactiviteiten die geschikt zijn voor kinderen.

3. Zijn de attracties in het chocolademuseum inbegrepen in de toegangsprijs?
Ja, alle attracties in het chocolademuseum zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

4. Kunnen kinderen van alle leeftijden naar Phantasialand?
Phantasialand heeft attracties voor alle leeftijden, maar sommige attracties hebben een minimale lengtevereiste.

5. Zijn er speciale aanbiedingen voor gezinnen in Keulen?
Sommige attracties in Keulen bieden speciale aanbiedingen voor gezinnen, zoals groepskortingen of familietickets. Het loont dus de moeite om dit van tevoren goed uit te zoeken voordat je op pad gaat.

Share the Post:

Related Posts