Ontdek de verborgen juweeltjes van Surallah: de niet-te-missen plekken

Surallah is een kleine stad op het eiland Mindanao in de Filipijnen. Het is niet zo bekend bij toeristen als andere delen van de Filipijnen, maar het heeft zeker veel te bieden. Van prachtige natuurschoon tot rijke cultuur, hier zijn de niet-te-missen plekken in Surallah.

1. Hike naar Lake Sebu

Lake Sebu ligt op ongeveer 20 kilometer van Surallah en is een grote trekpleister in de regio. Er zijn vele paden die leiden naar het meer, maar het beklimmen van de Seven Falls is de mooiste manier om het meer te bereiken.

2. Bewonder de T’nalak weefsels

T’nalak weefsels zijn prachtige traditionele stoffen die alleen door de T’boli-stam in de provincie South Cotabato worden gemaakt. In Surallah vind je verschillende winkels waar je deze weefsels kunt kopen en zelfs kunt zien hoe ze worden geweven.

2.1 Bezoek het T’boli Cultureel centrum

Dit is een museum dat is opgezet om de cultuur en ambachten van de T’boli-stam te laten zien. Hier kun je een breed scala aan traditionele items bewonderen, van kleding tot muziekinstrumenten.

3. Verken de T’boli gemeenschappen

Breng tijd door met de vriendelijke en gastvrije T’boli-stam. Je kunt in een huis verblijven die eigendom is van deze unieke gemeenschap en je onderdompelen in hun dagelijkse activiteiten.

3.1 Share the Farm

Share the Farm is een initiatief om voedselzekerheid te ondersteunen. Ze bieden verschillende activiteiten aan, zoals het planten van zaadjes, het oogsten van gewassen of het voederen van de kippen.

4. Bezoek de Crater Lakes

De Crater Lakes staan bekend om hun adembenemende uitzicht terwijl ze tussen de bergen liggen. De meren zijn gevormd uit een uitbarsting van een vulkaan.

4.1 Zipline over Lake Holon

Als je op zoek bent naar spanning en avontuur, dan is het ziplinen over Lake Holon iets voor jou. Hier kan je genieten van het prachtige uitzicht op Lake Holon, terwijl je in volle vaart naar beneden gaat.

5. Proef het heerlijke eten

Een reis naar de Filipijnen is niet compleet zonder hun rijke keuken te proeven. Surallah is geen uitzondering! Probeer lokale specialiteiten zoals “Inday-Inday” en “Pinikpikan”.

5.1 Inday Inday

Inday Inday is een lokale lekkernij gemaakt van varkensvlees, uien en pepers.

5.2 Pinikpikan

Pinikpikan is een traditioneel gerecht uit de Mountain Province. Het wordt gemaakt van kip die op een speciale manier is geslacht.

6. Geniet van de muziek en dans

Wil je de cultuur van Surallah echt ervaren, dan moet je de lokale muziek en dans bekijken. In Surallah heb je de kans om de “T’boli Dreamweavers” te zien, een groep muzikanten en dansers die traditionele muziek maken.

7. Bezoek de Mount Parker hot springs

De warmwaterbronnen in Mount Parker en de omliggende bossen zijn een populaire bestemming voor de lokale bevolking.

7.1 Zipline in Mount Parker

Als je de hoogte durft te trotseren, raad ik je aan de zipline in Mount Parker uit te proberen. Geniet van het adembenemende uitzicht op de jungle, terwijl je met hoge snelheid naar beneden zoeft.

8. Ontspan op de stranden van General Santos City

General Santos City ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van Surallah. Het heeft prachtige stranden om te ontspannen.

8.1 Sabang Beach

Een van de populaire stranden van General Santos City is Sabang Beach. Het heeft zacht zand en rustig water, perfect om te ontspannen.

Conclusie

Surallah is een stad vol met verborgen juweeltjes en een reis naar deze stad is een onvergetelijke ervaring. Van prachtige natuurlijke schoonheid tot rijke cultuur, er is iets voor iedereen. Drift af van de gebaande paden en ontdek wat deze stad te bieden heeft.

Veelgestelde vragen

1. Hoe kom ik Surallah?

De makkelijkste manier om Surallah te bereiken is per vliegtuig. Vanaf de luchthaven van Davao City kun je een bus nemen naar Surallah.

2. Is Surallah veilig te bezoeken?

Ja, Surallah is over het algemeen veilig. Maar let wel op waardevolle spullen.

3. Wat is het beste vervoermiddel om te gebruiken in Surallah?

Je kunt taxi’s of tricycles huren om de stad te verkennen.

4. Hoe zit het met accommodatie in Surallah?

Er zijn veel hotels en pensions beschikbaar in Surallah en je kunt gemakkelijk iets vinden dat bij je budget past.

5. Wat is de beste tijd om Surallah te bezoeken?

De beste tijd om Surallah te bezoeken is van februari tot begin april, dit is het droge seizoen en de temperatuur varieert tussen de 25-30 graden Celsius.

Share the Post:

Related Posts