Ondangwa: Een uitvalsbasis voor spannende safari’s in Etosha National Park.

Namibië staat bekend om zijn ongerepte natuur en enorme wildreservaten. Het Etosha National Park is een van de bekendste parken in Afrika en trekt jaarlijks duizenden toeristen uit alle hoeken van de wereld. Ondangwa is een opkomende stad die dient als uitvalsbasis voor avontuurlijke safari’s in Etosha National Park. In dit artikel gaan we dieper in op wat Ondangwa te bieden heeft en waarom het een geweldige keuze is voor jouw volgende safari avontuur.

Waar ligt Ondangwa en hoe te bereiken?

Ondangwa ligt in het noorden van Namibië, dichtbij de grens met Angola. Het is een van de belangrijkste steden in het Owamboland gebied en is gemakkelijk bereikbaar per auto of per vliegtuig. De stad heeft een eigen luchthaven, Ondangwa Airport, wat het gemakkelijk maakt om vanuit de rest van Namibië of Zuid-Afrika naar de stad te reizen.

Wat maakt Ondangwa speciaal?

Ondangwa is een bruisende stad met een rijke cultuur en geschiedenis. Het is de thuisbasis van vele traditionele Ovambo ambachten, zoals houtsnijwerk, textiel en mandenvlechten. Bezoekers kunnen leren over de lokale cultuur en tradities door het bezoeken van de lokale markten en ambachtelijke workshops.

Wat zijn de safarimogelijkheden in Etosha National Park?

Etosha National Park is het grootste wildreservaat in Namibië en biedt bezoekers een unieke ervaring om de ‘Big Five’ te zien, evenals andere wilde dieren zoals cheeta’s, hyena’s, giraffes, zebra’s en nog veel meer. Bezoekers kunnen ook genieten van begeleide safari’s en nachtelijke game drives om de dieren te zien tijdens hun meest actieve uren. Er zijn ook opties voor self-drive tours voor mensen die op avontuur willen gaan op hun eigen tempo.

Wat zijn de accommodatiemogelijkheden in Ondangwa en Etosha National Park?

Er zijn talloze accommodatiemogelijkheden in Ondangwa, variërend van budget hostels tot luxe lodges. Veel van deze accommodaties bieden ook georganiseerde excursies naar Etosha National Park en andere nabijgelegen bezienswaardigheden. Binnen het park zijn er ook accommodatiemogelijkheden, zoals Camp Okaukuejo en Namutoni Camp, die bezoekers een authentieke safari-ervaring bieden.

Wat zijn de beste tijden om te bezoeken?

Etosha National Park is het hele jaar door toegankelijk, maar de beste tijd om te bezoeken is tijdens de koele en droge wintermaanden van mei tot september. Tijdens deze maanden is er minder vegetatie, waardoor het gemakkelijker is om wilde dieren te spotten bij de waterbronnen.

Wat te doen in Ondangwa buiten safari’s?

Ondangwa heeft veel te bieden voor bezoekers die naast het safari-avontuur ook wat van de lokale cultuur willen opdoen. Bezoek de ambachtelijke markten voor het kopen van traditionele kunst en ambachten of breng een bezoek aan de Helao Nafidi market om te kijken naar de vele soorten groenten en fruit die er worden verkocht. Bovendien zijn er verschillende historische bezienswaardigheden die je kunt bezoeken, zoals het Nakambale-museum en de Olukonda-kapel.

Tips voor reizen naar Ondangwa en Etosha National Park

– Zorg voor een visum voor Namibië als je niet tot de visa-vrijgestelde landen behoort.
– Houd rekening met de droge, hete omstandigheden en neem voldoende water en zonnebrandcrème mee.
– Neem een verrekijker of camera mee om alle wilde dieren in hun natuurlijke habitat vast te leggen.

Conclusie

Ondangwa is een perfecte uitvalsbasis voor spannende safari’s in Etosha National Park. Bezoekers kunnen genieten van zowel de ongerepte natuur van het park als de rijke cultuur en ambachten van de stad. Met talloze accommodatiemogelijkheden, georganiseerde safari’s en zelfrijdende tours is er voor elk wat wils.

Veelgestelde vragen

1. Wat zijn de toegangskosten voor Etosha National Park?
– De toegangskosten variëren van N$80 tot N$200 per dag, afhankelijk van het type voertuig en of je een Namibische staatsburger bent of niet.
2. Welke talen worden er gesproken in Ondangwa?
– De meest gesproken taal in Ondangwa is Oshindonga, maar ook Engels en Afrikaans worden veel gesproken.
3. Is er een specifiek budget dat ik moet hebben voor mijn reis naar Ondangwa?
– Het budget hangt af van je reisstijl en accommodatievoorkeuren. Overnachten kan variëren van ongeveer N$200 per nacht tot meer dan N$2000 per nacht voor luxe lodges.
4. Kan ik zelf rijden in Etosha National Park?
– Ja, self-drive tours zijn beschikbaar in Etosha National Park. Bezoekers moeten wel voorzichtigheid betrachten en de regels volgen om ongelukken te minimaliseren.
5. Hoe lang duurt het om van Ondangwa naar Etosha National Park te rijden?
– Het duurt ongeveer 1,5 uur om van Ondangwa naar de ingang van het Etosha National Park te rijden.

Share the Post:

Related Posts