Van Hemmingway tot Sunset Celebrations: legendarische bezienswaardigheden van Key West die je niet wilt missen

Als je denkt aan Key West, denk je waarschijnlijk aan de prachtige zonsondergangen en de heldere turkooizen wateren. Maar Key West heeft ook een rijke geschiedenis en cultuur die teruggaat tot de tijd van Ernest Hemmingway en de schattenjacht tijdens de piratendagen. In dit artikel bespreken we de legendarische bezienswaardigheden van Key West die je niet wilt missen.

1. Ernest Hemmingway Home and Museum

Deze prachtige woning werd in 1851 gebouwd en is sinds 1968 een museum dat gewijd is aan de beroemde Amerikaanse schrijver Ernest Hemingway. Het museum heeft ingerichte kamers, tuinen en een zwembad waar Hemingway zo nu en dan in zwom.

2. Key West Cemetery

De Key West Cemetery ligt in het hart van de stad en is de rustplaats van onder andere de opvallende Violet Sky, die beweert de eerste vrouwelijke burgemeester van Key West te zijn geweest. Daarnaast is er een speciaal gedeelte voor de slachtoffers van de USS Maine, die in 1898 ontplofte tijdens een aanval in Havanna.

3. Harry S. Truman Little White House

Dit huis werd door de Amerikaanse president Harry S. Truman gebruikt als zijn winterresidentie. Het huis is te bezoeken en staat vol met historische artefacten, zoals de bureaus waarop hij de beslissingen over de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki nam.

4. Key West Butterfly and Nature Conservatory

Dit is een indrukwekkend vlinderreservaat dat je niet wilt missen. Het is de thuisbasis van meer dan 50 soorten vlinders en prachtige exotische vogels, waaronder flamingo’s.

5. Audubon House and Tropical Gardens

Dit 19e-eeuwse huis werd gebouwd door kapitein John Huling Geiger en was de thuisbasis van de beroemde kunstenaar John James Audubon. Het huis staat op een prachtig terrein met tropische tuinen en wordt vaak gebruikt voor huwelijksfeesten en andere bijzondere gelegenheden.

6. Key West Lighthouse and Keeper’s Quarters Museum

De vuurtoren van Key West is een prachtige bezienswaardigheid die dateert uit 1848 en nog steeds in bedrijf is. Beklim de trap naar het observatiedek en geniet van het uitzicht op de stad en de oceaan.

7. Fort Zachary Taylor State Park

Het Fort Zachary Taylor State Park is de thuisbasis van een 19e-eeuws fort dat een belangrijke rol speelde in de Burgeroorlog. Het park heeft ook een prachtig strand en is een populaire plek om te zwemmen, te zonnebaden en te genieten van de zeebries.

8. Mel Fisher Maritime Museum

Dit museum is gewijd aan de schattenjacht en de geschiedenis van de piraten van Key West. Het museum heeft een indrukwekkende verzameling schatten en artefacten die zijn opgedoken door Mel Fisher en zijn team.

9. Mallory Square

Mallory Square is de beroemde plek waar elke avond de zonsondergangviering plaatsvindt. Het trekt honderden bezoekers die de zonsondergang willen bewonderen onder het genot van straatartiesten en lekker eten.

10. Duval Street

Duval Street is de belangrijkste straat van Key West en staat vol met prachtige huizen, winkels, restaurants en bars. Het is de perfecte plek om te ontspannen, te feesten en te genieten van de vele bezienswaardigheden en geuren van Key West.

11. Shipwreck Treasure Museum

Dit museum is gewijd aan de geschiedenis van de schipbreuk in Key West. Het museum heeft een toren waarvan je een prachtig uitzicht hebt over de stad en een verzameling van relikwieën die zijn opgedoken uit de Looe Key en de Santa Margarita.

12. Key West Art and Historical Society

Dit museum is gewijd aan de kunst en geschiedenis van Key West. Het museum heeft een indrukwekkende collectie van de werken van lokale kunstenaars en exposities over de geschiedenis van Key West.

13. The Oldest House Museum and Garden

Dit is het oudste huis van Key West, gebouwd in 1829 en gerestaureerd als een van de belangrijkste culturele centra van de stad. Het huis staat op een terrein met prachtige tuinen en is open voor publiek.

14. The Key West Eco-Discovery Center

Dit is het perfecte museum voor natuurliefhebbers. Het heeft een indrukwekkende verzameling van interactieve exposities die gewijd zijn aan de flora en fauna van de Keys en de ecologie van het gebied.

15. Key West Water Sports

Last but de least, Key West is natuurlijk de perfecte plek om te genieten van watersporten zoals duiken, snorkelen, vissen en zeilen. Het heldere water in combinatie met de zachte bries zorgt voor een optimale vakantiebeleving.

Key West is een stad vol met historie, cultuur, kunst en natuurpracht. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen vakantie of avontuurlijke excursies, er is voor elk wat wils. Vergeet niet om deze legendarische bezienswaardigheden te bezoeken en maak zo jouw vakantie naar Key West onvergetelijk!

Veelgestelde vragen

1. Wat zijn enkele leuke activiteiten om te doen in Key West?

Er zijn vele leuke activiteiten om te doen in Key West, zoals het bezoeken van historische bezienswaardigheden, duiken, snorkelen, zeilen, vissen en genieten van de vele bars en restaurants op Duval Street.

2. Wat is het beste tijdstip om Key West te bezoeken?

Het beste tijdstip om Key West te bezoeken is tussen maart en mei wanneer de temperaturen mild zijn en de toeristische drukte minder is.

3. Wat zijn enkele lokale gerechten die ik moet proberen in Key West?

Enkele lokale gerechten die je zeker moet proberen zijn conch fritters, key lime pie en verse vis zoals grouper en mahi-mahi.

4. Wat maakt Key West zo speciaal?

Key West is uniek vanwege de rijke geschiedenis en cultuur, waaronder vooraanstaande schrijvers zoals Ernest Hemmingway die in de stad woonden.

5. Wat is de Sunset Celebration?

De Sunset Celebration is een dagelijks evenement dat plaatsvindt bij Mallory Square in Key West, waar bezoekers kunnen genieten van straatartiesten, live muziek en de adembenemende zonsondergang over de oceaan.

Share the Post:

Related Posts