Hoe te genieten van Barbados buiten het drukke toeristenseizoen.

Barbados is een prachtige Caribische vakantiebestemming met zon, zee en strand. Het eiland staat bekend om zijn vriendelijke bevolking, interessante cultuur, heerlijk eten en drinken en adembenemende landschappen. Het is dan ook geen verrassing dat het eiland zeer populair is onder toeristen. Maar als je wilt genieten van Barbados zonder de drukte van het toeristenseizoen, dan zijn er nog steeds tal van mogelijkheden om dit prachtige eiland te verkennen. Hieronder vind je een aantal handige tips die je kunnen helpen om Barbados te ontdekken buiten het hoogseizoen.

1. Reis in het laagseizoen

De beste manier om te genieten van Barbados buiten het drukke toeristenseizoen is door in het laagseizoen te reizen. Het laagseizoen loopt van mei tot en met november en is relatief rustiger dan het hoogseizoen. Tijdens deze periode kun je genieten van lagere prijzen voor accommodatie, vervoer en excursies.

2. Bezoek de minder bekende plekken

Terwijl de meeste toeristen zich concentreren op de drukke gebieden, zijn er nog tal van minder bekende plekken te ontdekken op Barbados. Verken de kustlijn buiten de standaard stranden, ontdek de mooie architectuur van Bridgetown, of ga naar het binnenland voor adembenemende landschappen en wandelingen.

2.1 Ontdek de oostkust

Barbados heeft een prachtige oostkust met schilderachtige stadjes en ongerepte stranden. Bezoek Bathsheba, Crane Beach, of Miami Beach om te genieten van de serene sfeer en de ongerepte schoonheid.

2.2 Verken Bridgetown

Bridgetown is de historische en culturele hoofdstad van Barbados. Bezoek de vele musea, kerken en monumenten die de stad rijk is en ontdek de prachtige koloniale architectuur. Maak een wandeling door de kleurrijke straten en ontdek de vele winkels en restaurants.

2.3 Ga naar het binnenland

Barbados heeft ook een prachtig binnenland met adembenemende landschappen en wandelingen. Bezoek Harrison’s Cave voor een unieke ondergrondse ervaring, of ga naar Welchman Hall Gully om te wandelen door de weelderige jungle en de wilde dieren te spotten.

3. Doe mee aan lokale evenementen

Barbados heeft een bruisende culturele scene met tal van lokale evenementen, festivals en feesten. Doe mee aan de Oistins Fish Fry op vrijdagavond, ontdek de parades tijdens de Crop Over Festival in augustus, of bezoek het Holetown Festival in februari.

4. Ga naar de buiten de gebaande paden restaurants en bars

Terwijl de populaire restaurants en bars vaak druk zijn, zijn er nog tal van verborgen pareltjes op Barbados te vinden. Probeer de lokale gerechten bij kleine familierestaurants, of ga naar de lokale bars voor een unieke sfeer en live muziek.

5. Ga snorkelen en duiken

Barbados heeft een prachtig onderwaterleven en is daarom een populaire bestemming voor snorkelen en duiken. Doe mee aan een excursie of huur een snorkel- of duikuitrusting en ontdek de prachtige riffen, tropische vissen en scheepswrakken.

6. Probeer de lokale delicatessen

Barbados staat bekend om zijn smakelijke eten en drinken. Probeer lokale specialiteiten zoals roti, cou-cou, flying fish, rum en mauby en ontdek de unieke smaken van het eiland.

7. Ga paardrijden op het strand

Als je wilt genieten van een adembenemend uitzicht en een unieke ervaring, probeer dan een paardrijtocht op het strand van Barbados. Dit is een populaire activiteit buiten het hoogseizoen en kan worden geboekt bij verschillende lokale operators.

8. Huur een auto en verken het eiland op eigen tempo

Als je wilt genieten van Barbados op je eigen tempo, huur dan een auto en verken het eiland op eigen kracht. Dit is een handige manier om de minder bekende plekken te ontdekken en je eigen reisroute te bepalen.

9. Ontdek de geschiedenis van Barbados

Barbados heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de koloniale periode. Ontdek de geschiedenis van het eiland door een bezoek te brengen aan historische locaties zoals de kerk van St. James, de Morgan Lewis Mill of de Sunbury Plantation House.

10. Ga golfen

Barbados heeft verschillende golfbanen van wereldklasse. Geniet van het prachtige uitzicht en de uitdagingen van de golfbanen op het eiland.

11. Relax op het strand

Barbados heeft prachtige stranden om te ontspannen en te genieten van de zon. Of je nu wilt zonnebaden op het witte zand van Sandy Lane Beach, wilt ontspannen in de ongerepte rust van Bottom Bay Beach of wilt genieten van de sfeer in Dover Beach, er is voor ieder wat wils.

12. Bezoek de lokale markten

Ga naar de lokale markten om lokale producten, souvenirs en kunstwerken te kopen. Proef de verse groenten en fruit op de markt van Cheapside, ontdek de lokale ambachten en souvenirs op de Pelican Village Crafts Centre of bezoek de Oistins Fish Market voor verse vis en zeevruchten.

13. Doe mee aan een yoga- of fitnessklas op het strand

Als je wilt ontspannen en fit wilt blijven tijdens je vakantie, doe dan mee aan een yoga- of fitnessklas op het strand. Tal van lokale bedrijven bieden deze activiteiten aan op het strand en je kunt genieten van de prachtige omgeving terwijl je traint.

14. Maak een dagtocht naar een naburig eiland

Barbados heeft verschillende naburige eilanden die gemakkelijk bereikbaar zijn voor een dagtocht. Bezoek St. Vincent en de Grenadines, St. Lucia of zelfs Trinidad en Tobago voor een unieke en onvergetelijke ervaring.

15. Relax in een spa

Als je wilt ontspannen en tot rust wilt komen tijdens je vakantie, ga dan naar een spa. Tal van resorts en hotels op Barbados bieden spa-behandelingen aan, dus informeer bij de receptie wat er beschikbaar is.

Barbados is een prachtige vakantiebestemming die het hele jaar door bezocht kan worden. Als je wilt genieten van Barbados buiten het drukke toeristenseizoen, zijn er tal van mogelijkheden om het eiland te verkennen en te ervaren zonder de drukte van het hoogseizoen. Met deze handige tips kun je optimaal genieten van de serene sfeer en ongerepte schoonheid van het eiland.

1. Wanneer is het laagseizoen op Barbados?

Het laagseizoen op Barbados loopt van mei tot en met november.

2. Zijn er nog steeds activiteiten beschikbaar buiten het hoogseizoen?

Ja, er zijn tal van activiteiten beschikbaar buiten het hoogseizoen, waaronder snorkelen, duiken, paardrijden, golfen en yoga- of fitnessklassen op het strand.

3. Is het veilig om naar Barbados te reizen buiten het hoogseizoen?

Ja, Barbados is een veilige bestemming om het hele jaar door te bezoeken.

4. Welke restaurants en bars zijn aan te bevelen buiten het hoogseizoen?

Probeer lokale restaurants en bars voor authentieke gerechten en drankjes, en om te genieten van een unieke sfeer en live muziek.

5. Wat zijn de populairste reisbestemmingen in Barbados buiten het hoogseizoen?

De prachtige oostkust, de historische stad Bridgetown, het ongerepte binnenland en de lokale markten zijn enkele van de populaire reisbestemmingen op Barbados buiten het hoogseizoen.

Share the Post:

Related Posts