Ontspannende uitstapjes in Tashkent: van traditionele badhuizen tot parken en tuinen waar je kunt relaxen.

Tashkent is de bruisende hoofdstad van Oezbekistan en biedt bezoekers een onvergetelijke ervaring. De stad heeft veel te bieden, zoals traditionele badhuizen, parken en tuinen waar je heerlijk kunt ontspannen. Hier zijn 15 locaties die de moeite waard zijn om te verkennen tijdens je vakantie in Tashkent.

1. Chorsu Bazaar

De Chorsu Bazaar is een van de oudste bazaars in Tashkent en is de perfecte plek om lokale producten en souvenirs te kopen. Het is een levendige plek waar je veel verschillende soorten groenten, fruit en specerijen kunt kopen, en waar je traditionele Oezbeekse snacks kunt proeven.

2. Oezbekistan State Museum of Applied Art

Dit museum heeft een indrukwekkende collectie van lokale ambachten en kunstvoorwerpen. De tentoongestelde werken variëren van keramiek en textiel tot houtsnijwerk en sieraden, allemaal gemaakt door lokale ambachtslieden.

3. Navoi Theater

Het Navoi Theater is een van de grootste theaters van Tashkent en biedt een breed scala aan culturele activiteiten, zoals opera, ballet en toneelstukken. De architectuur van het theater is ook een bezienswaardigheid op zich.

4. Badhuizen

Tashkent staat bekend om zijn traditionele badhuizen of hammams. Dit zijn geweldige plaatsen om te ontspannen en te genieten van een stoombad en een massage. Er zijn verschillende hammams in de stad, waaronder de Hammam Timurids en de Hammam Botkiy.

5. Independence Square

Het Onafhankelijkheidsplein is het belangrijkste plein van Tashkent en herbergt verschillende belangrijke gebouwen, zoals het ministerie van Buitenlandse Zaken en het parlement. Het plein is prachtig verlicht ’s nachts en biedt een geweldig uitzicht op de stad.

6. Kukeldash Madrasa

De Kukeldash Madrasa is een islamitische school in Tashkent die dateert uit de 16e eeuw. De madrasa is een belangrijk voorbeeld van de islamitische architectuur en is de moeite waard om te verkennen.

7. Tashkent TV-toren

De Tashkent TV-toren is de hoogste toren in Centraal-Azië en biedt een panoramisch uitzicht over de stad. De toren heeft een observatiedek dat open is voor bezoekers.

8. Amir Timur-plein

Het Amir Timur-plein is een groot park in het centrum van Tashkent en heeft een monument ter ere van de beroemde heerser. Het park is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van een wandeling.

9. Alisher Navoi Opera en Ballet Theater

Dit theater is de thuisbasis van het grootste operagezelschap van Centraal-Azië. Bezoekers kunnen genieten van de prachtige optredens met traditionele Oezbeekse instrumenten.

10. Chorsu Metro Station

Het Chorsu Metro Station is een van de mooiste metrostations in Tashkent en heeft een prachtig mozaïek op de muren en het plafond. Het station is gelegen nabij de Chorsu Bazaar.

11. Tashkentland Amusement Park

Het Tashkentland Amusement Park is een geweldige plek voor gezinnen om te ontspannen en te genieten van de verschillende attracties. Het park heeft ook een groot zwembad voor degenen die willen afkoelen op warme dagen.

12. Crying Mother Memorial

Deze herdenkingsplaats is gewijd aan de slachtoffers van de aardbeving in Tashkent in 1966. Het monument is een indrukwekkende bezienswaardigheid en biedt bezoekers een kans om de geschiedenis van de stad te verkennen.

13. Alisher Navoi National Park

Het Alisher Navoi National Park is een prachtig bosrijk park in het centrum van Tashkent. Bezoekers kunnen genieten van de groene omgeving en de wilde dieren die er wonen.

14. Japanese Garden

De Japanse Tuin is een serene plek in het centrum van Tashkent, ontworpen in de Zen-traditie. Het heeft een mooie vijver en verschillende zitplaatsen waar je kunt ontspannen.

15. Mustakillik (Onafhankelijkheid) Square

Het Mustakillik-plein is een groot park in het centrum van Tashkent en werd gebouwd ter nagedachtenis aan de onafhankelijkheid van Oezbekistan. Het park heeft verschillende monumenten en fonteinen en is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van het uitzicht op de stad.

Tashkent heeft een scala aan activiteiten die geschikt zijn voor alle soorten reizigers. Of je nu van cultuur houdt, of liever ontspant in de natuur, deze stad heeft alles te bieden. Vergeet niet genoeg tijd te nemen om alle bezienswaardigheden te verkennen en volledig te genieten van je vakantie in Tashkent.

Veelgestelde vragen

1. Wat is een hammam in Tashkent?
2. Hoeveel badhuizen zijn er in Tashkent?
3. Welke activiteiten kan ik doen in het Onafhankelijkheidsplein?
4. Is de Tashkent TV-toren geopend voor bezoekers?
5. Wat is de geschiedenis achter de Crying Mother Memorial?

1. Een hammam is een traditioneel Oezbeeks badhuis waar je kunt ontspannen met een stoombad en een massage kunt krijgen.
2. Er zijn verschillende badhuizen in Tashkent, waaronder de Hammam Timurids en de Hammam Botkiy.
3. Je kunt het ministerie van Buitenlandse Zaken en het parlement bezoeken, en genieten van het prachtige uitzicht op de stad ’s nachts.
4. Ja, de Tashkent TV-toren heeft een observatiedek dat open is voor bezoekers.
5. De Crying Mother Memorial is gebouwd ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aardbeving in Tashkent in 1966. De naam van het monument komt van het standbeeld van de huilende moeder dat erop staat.

Share the Post:

Related Posts