Historisch Belleville: een wandeltocht langs de meest interessante historische gebouwen en locaties

Ben je op zoek naar een unieke vakantie-ervaring? Overweeg dan een bezoek aan Belleville, Illinois, een stad die doordrenkt is van geschiedenis en cultuur. Belleville, opgericht in 1814, is de hoofdstad van St. Clair County en ligt op ongeveer 20 mijl ten oosten van St. Louis. Het bewaart de herinnering aan een bloeiend verleden en is een must-see bestemming voor elke geschiedenisliefhebber. Deze wandeltocht voert je langs de meest interessante historische gebouwen en locaties van de stad, die je een voorproefje geven van het erfgoed en de cultuur van Belleville.

De eerste stop: het St. Clair County Courthouse

Begin je wandeltocht op Public Square, waar het prachtige St. Clair County Courthouse staat. Dit gebouw, dat werd gebouwd in 1861 en ontworpen door John Mills Van Osdel, werd toegevoegd aan het National Register of Historic Places in 1978. Het is nu de thuisbasis van het St. Clair County Historical Society Museum en biedt fascinerende tentoonstellingen over de geschiedenis van de stad.

Het Gustave Koerner House

Loop vanaf het St. Clair County Courthouse naar het Gustave Koerner House, gelegen aan de kruising van Abend Street en Mascoutah Avenue. Dit prachtige herenhuis werd gebouwd in 1849 en is nu een National Historic Landmark. Gustave Koerner speelde een belangrijke rol bij de oprichting van de Republikeinse Partij in Illinois en was luitenant-gouverneur van de staat.

Het Belleville Public Library-gebouw

Vervolg je wandeling naar het Belleville Public Library-gebouw, gelegen aan de West Washington Street. Het werd gebouwd in 1916 als de Carnegie-bibliotheek en diende als de belangrijkste bibliotheek van Belleville tot 1960. Het is het oudste gebouw van Belleville dat nog in zijn oorspronkelijke staat is en biedt een prachtig voorbeeld van de neoklassieke architectuur van het begin van de twintigste eeuw.

De Carl Schurz School

De Carl Schurz School, die werd gebouwd in 1872, is het volgende gebouw op de lijst. Het bevindt zich op de kruising van West Main Street en North Church Street. Na de sluiting van de school in 1974 werd het gebouw omgezet in appartementen en biedt het nu een indrukwekkende weergave van de Victoriaanse architectuur.

St. Clair Hotel

Verlaat de Carl Schurz School en loop naar het St. Clair Hotel op West Main Street. Dit gebouw, gebouwd in 1891, was ooit een van de bekendste hotels van Belleville. Het komt echter vooral in de geschiedenisboeken voor vanwege de rol die het speelde tijdens de banbouwrel van 1906. Vandaag de dag is het gerenoveerd en opnieuw geopend voor zaken als restaurant en bar.

St. Paul United Church of Christ

St. Paul United Church of Christ op de kruising van South Jackson Street en West Main Street, is niet alleen een mooie kerk om te bezoeken vanwege de architectuur, maar heeft ook een fascinerende geschiedenis. Het werd in 1866 gesticht door Duitse immigranten en speelde een belangrijke rol in het bij elkaar houden van de Duitse gemeenschap van Belleville.

The Lincoln Theatre

Een paar straten verderop, op East Main Street, zul je de Lincoln Theatre vinden. Dit gebouw, dat werd gebouwd in 1921, was eens het kloppende hart van Bellevilles vermaakscene. Het is een uitstekend voorbeeld van de Art Deco-stijl en wordt nog steeds gebruikt voor concerten en voorstellingen.

De laatste stop: de Belleville Historic District

De wandeltocht wordt afgesloten met een bezoek aan de Belleville Historic District, dat in 1976 werd toegevoegd aan het National Register of Historic Places. Het district omvat meer dan 20 blokken en 440 gebouwen en biedt een fascinerend inzicht in de rijke geschiedenis en cultuur van Belleville.

Beëindig de wandeltocht op het historische plein, waar je kunt genieten van een heerlijk diner in een van de vele restaurants van Belleville.

Kortom: Belleville is een stad die doordrenkt is van geschiedenis en cultuur. Deze wandeltocht biedt je de perfecte gelegenheid om enkele van de meest interessante historische gebouwen en locaties te verkennen en te genieten van de cultuur en het erfgoed van de stad.

Heeft deze wandeltocht je interesse gewekt en wil je meer weten over Belleville? Bekijk dan de pagina https://reisver.nl/bestemming/verenigde-staten/belleville-illinois/ voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

1. Wat is Belleville, Illinois?
2. Wat is de geschiedenis van Belleville?
3. Wat zijn de belangrijkste historische gebouwen en locaties in Belleville?
4. Wat is de Belleville Historic District?
5. Wat zijn enkele andere bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn in Belleville?

1. Wat is Belleville, Illinois?

Belleville, Illinois, is een stad in St. Clair County en ligt op ongeveer 20 mijl ten oosten van St. Louis. De stad werd gesticht in 1814 en is de thuisbasis van veel historische gebouwen en locaties.

2. Wat is de geschiedenis van Belleville?

Belleville werd opgericht in 1814 en groeide snel uit tot een belangrijk economisch centrum in de regio. Het was een belangrijke halteplaats voor reizigers die van St. Louis naar Chicago reisden en had een bloeiende industrie, waaronder brouwerijen en horlogemakers. Het is beroemd geworden vanwege de rol die het speelde tijdens de banbouwrel van 1906.

3. Wat zijn de belangrijkste historische gebouwen en locaties in Belleville?

Enkele van de belangrijkste historische gebouwen en locaties in Belleville zijn het St. ClairCounty Courthouse, Gustave Koerner House, Belleville Public Library-gebouw, Carl Schurz School, St. Clair Hotel, St. Paul United Church of Christ, Lincoln Theatre en het Belleville Historic District.

4. Wat is de Belleville Historic District?

Het Belleville Historic District is een historische wijk die in 1976 werd toegevoegd aan het National Register of Historic Places. Het omvat meer dan 20 blokken en 440 gebouwen en biedt een fascinerend inzicht in de geschiedenis en cultuur van Belleville.

5. Wat zijn enkele andere bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn in Belleville?

Andere bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn in Belleville zijn het National Shrine of Our Lady of the Snows, de Belle-Clair Fairgrounds en Expo Center en de Bicentennial Park.

Share the Post:

Related Posts