Het Whale Watching avontuur in Bunbury: ontdek de majestueuze zuidkapers

Als je van plan bent om naar Australië te reizen, dan moet je het Whale Watching avontuur in Bunbury zeker niet missen. Bunbury is een havenstadje in West-Australië, dat bekend staat om zijn prachtige stranden en indrukwekkende zuidkapers. Lees verder om alles te weten te komen over dit avontuur.

Wat is er zo bijzonder aan zuidkapers?

Zuidkapers zijn een van de grootste zoogdieren ter wereld en worden tot wel 18 meter lang en 95.000 kilogram zwaar. Ze kunnen ook wel 70 jaar oud worden. Hun bijzondere kenmerken zijn hun brede kop en stompe neus, samen met hun gebogen, vlezige bulten (namelijk Callositeiten) op hun hoofd, rug en staart, en hun enorme tandloze monden.

Waarom kun je ze alleen in Bunbury vinden?

Bunbury en het naburige Busselton zijn de enige plaatsen in West-Australië waar zuidkapers te vinden zijn. Ze komen naar de warme en beschutte wateren van de Geographe Bay om te kalven en te paren voordat ze terugkeren naar Antarctica. Het is het perfecte startpunt voor het kijken naar deze giganten tijdens het migratieseizoen van mei tot december.

Hoe kun je ze het beste bekijken?

Er zijn verschillende manieren om zuidkapers te bekijken in Bunbury, maar de meest populaire optie is om een ​​Whale Watching cruise te nemen. Dit geeft je de kans om deze majestueuze dieren van dichtbij te bekijken, op een respectvolle manier en in hun natuurlijke omgeving. Een deskundige gids aan boord zal je alles vertellen over het leven en het gedrag van de zuidkapers.

Welke andere dieren kun je zien tijdens de Whale Watching cruise?

Naast zuidkapers kun je tijdens deze cruise ook andere zeedieren zien, zoals dolfijnen, zeehonden, walvissen, haaien en verschillende soorten zeevogels. Het zal een avontuur zijn dat je nooit zult vergeten.

Wanneer moet je een Whale Watching cruise boeken?

Om zuidkapers te zien, kun je het beste een Whale Watching cruise in Bunbury boeken tussen juni en september. Dit is het piekseizoen voor deze dieren. Het weer is mild en de kans op walvissen bekijken is het grootst in deze maanden.

Wat moet je meenemen tijdens de Whale Watching cruise?

Zorg ervoor dat je warme kleding draagt, aangezien het op zee behoorlijk fris kan zijn. Neem ook een zonnebril, een hoed of pet, zonnecrème, een camera, en vergeet vooral niet om stevige schoenen te dragen die geschikt zijn voor zee condities. Vergeet niet om een fles drinkwater en wat snacks mee te nemen, omdat sommige trips 2-5 uur kunnen duren.

Welke Whale Watching touroperators zijn er in Bunbury?

Er zijn verschillende Whale Watching touroperators in Bunbury om uit te kiezen, zoals Naturaliste Charters, Bremer Bay Killer Whale Expeditions, Ocean West, Bunbury Dolphin Discovery Centre, en nog veel meer. Vergelijk de verschillende opties om de beste ervaring te vinden die bij jouw budget past.

Kun je de zuidkapers zien vanuit het land?

Ja, het is mogelijk om de zuidkapers vanaf het land te bekijken in Bunbury. Er zijn verschillende uitkijkpunten, zoals de Lookout Tower aan de Koombana Bay, de Mangrove Boardwalk (Heritage Trail), en de promenade langs het water. Houd er rekening mee dat het vanaf land moeilijk is om deze dieren te spotten.

Is het ethisch verantwoord om de zuidkapers te bekijken?

Ja, zolang je zorgt voor een verantwoorde Whale Watching ervaring. Houd een veilige afstand van ten minste 100 meter, wees stil en respectvol wanneer je de dieren ziet, en volg altijd de regels en instructies van de kapitein of gids. Het is belangrijk om deze dieren in hun natuurlijke omgeving te bekijken zonder hen te storen of schaden.

Kun je Bunbury bezoeken voor Whale Watching als je geen ervaring hebt met het bekijken van walvissen?

Absoluut! De touroperators zijn ervaren met het begeleiden van elke leeftijd en ervaring (en camera) niveau. Zij zorgen ervoor dat de ervaring onvergetelijk wordt.

Waar kan ik boeken voor een Whale Watching tour in Bunbury?

Er zijn verschillende websites waar je Whale Watching tours in Bunbury kunt boeken, zoals de websites van de touroperators zelf, Tripadvisor of Expedia.

Hoe lang duurt de Whaling Watching cruise in Bunbury?

De meeste Whale Watching tours in Bunbury duren tussen 2 en 5 uur.

Wat als de Walvissen ver weg of onzichtbaar zijn tijdens de cruise?

Dit zijn uiteraard wilde dieren, dus er is altijd een kans dat je ze niet zult zien tijdens de whale watching cruise. Als je geen walvissen ziet tijdens de cruise, dan zal de touroperator je een terugbetaling doen of je de mogelijkheid bieden om de volgende dag nog een cruise te doen.

Zijn er andere activiteiten die ik kan doen in Bunbury?

Zeker! In Bunbury zijn er verschillende activiteiten die je kan doen, zo kan je bijvoorbeeld zwemmen bij de verschillende stranden die er zijn en kan je gaan genieten van het eten in verschillende restaurants. Bunbury is de perfecte plek om te ontspannen en tot rust te komen.

Conclusie

Het Whale Watching avontuur in Bunbury is een unieke en onvergetelijke ervaring die je niet mag missen als je in Australië bent. Zuidkapers zijn buitengewoon, en bezoekers die ze zien, kunnen zelf getuige zijn van deze mooie, fascinerende dieren op hun jaarlijkse migratie. Dus waar wacht je op? Boek je Whale Watching tour in Bunbury en laat deze geweldige dieren je verbazen.

Veelgestelde vragen

1. Hoe ver vanaf de kust gaan de Whale Watching tours?
* De meeste tours gaan tot ongeveer 4 kilometer uit de kustlijn voor een betere zicht.
2. Welke bootmaatschappij biedt de beste Whale Watching tours in Bunbury?
* Er zijn verschillende bootmaatschappijen die deze tours aanbieden. Het is aan te raden om vooraf te onderzoeken en vergelijken om te bepalen welke het beste bij jou past.
3. Kan ik fotograferen tijdens de Whale Watching tours?
* Ja! Fotograferen (met camera of telefoon) wordt ten zeerste aangemoedigd en, als je geluk hebt, heb je misschien wel een aantal prachtige foto’s van zuidkapers.
4. Kan ik Whale Watching in de Namibië doen?
* Nee, Walvissen zijn niet te vinden in een van Namibië’s kustlijn van 1400 km omdat de kust en de zee daar laboratoria is van de visvangst, visvangst is daar een grote industrie.
5. Wat is de levensduur van zuidkapers?
* Zuidkapers kunnen tot wel 70 jaar oud worden.

Share the Post:

Related Posts