Het ontdekken van de verborgen schatten van Figari: 10 minder bekende bezienswaardigheden die je moet zien tijdens je vakantie.

Als je van plan bent om op vakantie te gaan naar Frankrijk en de regio Corsica bezoekt, mag een bezoek aan Figari niet ontbreken. Deze stad biedt veel meer dan alleen landschappen en stranden. In dit artikel zullen we de 10 minder bekende bezienswaardigheden van Figari opsommen die je tijdens je vakantie moet zien.

1. Domaine de la Petrera

Het Domaine de la Petrera is een privélandgoed dat wordt beheerd door de familie Fabre. Het landgoed bestaat uit een historische boerderij met een prachtig uitzicht op de bergen en de zee. Toeristen kunnen hier kamperen en wandelen in de bossen.

2. Eglise de Sainte Marie

De Eglise de Sainte Marie is een middeleeuwse kerk die dateert uit de 12e eeuw. Het interieur van de kerk bevat prachtige fresco’s uit de 16e eeuw.

3. Les Calanche de Piana

De Les Calanche de Piana is een indrukwekkend rotsachtig landschap met rode kliffen en diepe kloven. Het landschap is gevormd door erosie en werd in 1983 opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

4. Dolmen de Fontanaccia

De Dolmen de Fontanaccia is een prehistorische megalithische tombe die dateert uit de bronstijd. Het is de grootste dolmen van Corsica en is een indrukwekkende structuur om te zien.

5. Filitosa

Filitosa is een archeologische site die teruggaat tot 3000 voor Christus. Het bevat talloze menhirs, steenbeelden en gebeeldhouwde granieten platen.

6. Bonifacio Port

De Bonifacio Port is een must-see attractie van Figari. Het is een natuurlijke haven die is uitgehouwen in de kliffen van de stad. Het biedt een prachtig uitzicht op de zee en de stad.

7. Aiguilles de Bavella

De Aiguilles de Bavella is een bergketen met pieken van meer dan 1200 meter hoog. Het biedt enkele van de meest adembenemende uitzichten op het eiland Corsica.

8. U Tragulinu Beach

U Tragulinu Beach is een van de meer afgelegen stranden van Figari. Het ligt aan de voet van een klif en is alleen te bereiken met een auto of te voet.

9. L’Ospedale

L’Ospedale is een charmant bergdorpje dat bekend staat om zijn traditionele huizen, smalle straatjes en dorpsplein. Het is een geweldige plek om te bezoeken voor diegenen die willen ontsnappen aan de drukte van de stad.

10. Le Barrage de l’Ospedale

Le Barrage de l’Ospedale is een prachtige stuwdam gebouwd in 1965. Het is omgeven door bergen en bossen en biedt geweldige uitzichten op het omliggende landschap.

Als je op zoek bent naar een bezoek aan een minder bekende bestemming in Frankrijk, dan is Figari wellicht de perfecte keuze voor jou. De stad biedt fascinerende bezienswaardigheden, van prehistorische megalithische tombs tot middeleeuwse kerken en adembenemende uitzichten op de zee en de bergen.

Als je op zoek bent naar een reis die je volledig onderdompelt in de schoonheid van Corsica, dan is Figari zeker een bezoek waard. De stad biedt talloze unieke en minder bekende bezienswaardigheden die elke reiziger zullen fascineren en boeien.

1. Wat is Figari?
Figari is een kleine stad in de regio Corsica, Frankrijk.

2. Wat zijn de topbezienswaardigheden in Figari?
De topbezienswaardigheden in Figari zijn onder meer Domaine de la Petrera, Eglise de Sainte Marie, Les Calanche de Piana, Dolmen de Fontanaccia, Filitosa, Bonifacio Port, Aiguilles de Bavella, U Tragulinu Beach, L’Ospedale en Le Barrage de l’Ospedale.

3. Hoe kan ik Figari bereiken?
Figari heeft een kleine luchthaven die vluchten aanbiedt van en naar Parijs en Marseille. Het is ook bereikbaar met de auto of bus vanuit andere delen van Corsica.

4. Is Figari een goede bestemming voor een gezinsvakantie?
Ja, Figari is een geweldige bestemming voor een gezinsvakantie. De stad biedt talloze activiteiten en bezienswaardigheden die leuk zijn voor alle leeftijden.

5. Welke is de beste tijd om Figari te bezoeken?
De beste tijd om Figari te bezoeken is tussen mei en september, wanneer het weer warm en zonnig is.

Share the Post:

Related Posts