De geheime stranden van Boa Vista: Ontdek de meest afgelegen en mooiste stranden van dit paradijselijke eiland!

Boa Vista, een prachtig eiland in Brazilië, trekt jaarlijks duizenden reizigers van over de hele wereld. Het staat bekend om zijn immense zandduinen en kristalheldere wateren, maar het heeft ook een aantal prachtige en minder bekende stranden die absoluut een bezoek waard zijn. In dit artikel nemen we je mee op ontdekkingstocht naar de geheime stranden van Boa Vista en laten we je kennismaken met een paar van de meest afgelegen en mooie locaties van het eiland.

1. Praia de Santa Monica

Een van de meest afgelegen stranden van Boa Vista is Praia de Santa Monica. Het ligt op ongeveer 45 minuten rijden vanaf de hoofdstad Sal Rei en is alleen bereikbaar met een 4×4-voertuig. Dit maakt het strand een stuk rustiger en er zijn vaak maar een paar mensen te vinden. Het is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van het prachtige uitzicht op de oceaan en het uitgestrekte zandstrand.

2. Praia de Chaves

Een ander strand dat de reis waard is, is Praia de Chaves. Het is een prachtig strand met helder water en wit zand. Het strand is lang en uitgestrekt en wordt omringd door palmbomen. Hierdoor vormt het een prachtige achtergrond voor je foto’s. Het strand is perfect voor een lekker dagje zonnen, zwemmen en snorkelen.

3. Praia de Ervatao

Praia de Ervatao is een ander juweeltje op Boa Vista. Het strand is minder bekend dan Praia de Santa Monica en Praia de Chaves, waardoor het een rustigere plek is om te ontspannen en te genieten van de zon. Het strand is erg groot en biedt veel ruimte om te zonnen en te spelen. Ervatao ligt op ongeveer 1,5 uur rijden vanaf de hoofdstad Sal Rei.

4. Praia de Varandinha

Praia de Varandinha is een klein strand in het noorden van Boa Vista. Het wordt omringd door hoge kliffen en is alleen bereikbaar via een hobbelig pad. Het is een perfecte plek om te genieten van de sereniteit van de natuur. Je hebt een prachtig uitzicht op de oceaan vanaf het strand en je zult vrijwel zeker het enige paar voetstappen op het strand zijn.

5. Praia do Estoril

Vlakbij de stad Sal Rei ligt Praia do Estoril. Het strand is minder afgelegen dan de andere stranden op deze lijst, maar biedt toch een prachtig uitzicht en is minder druk dan sommige van de andere stranden in de omgeving. Het is de perfecte plek om te genieten van het water en de zon, terwijl je het bruisende nachtleven van de stad nog gemakkelijk kunt opzoeken.

6. Praia da Curralinho

Praia da Curralinho ligt aan de westkust van Boa Vista en is nog een ander afgelegen strand. Dit strand heeft een unieke uitstraling dankzij de hoge zandduinen en kleine rotsformaties. Het is een prachtige plek om te zonnebaden en te ontspannen en biedt een ongerept uitzicht op de oceaan.

7. Praia da Varandona

Praia da Varandona is een klein strand in het noorden van Boa Vista. Het strand is relatief onbekend bij toeristen, waardoor je er kunt genieten van een heerlijke rustige omgeving. Het strand heeft een unieke uitstraling dankzij de hoge kliffen en heeft een afgelegen uitstraling. Het is een prachtige plek om te genieten van de zon en de zee.

8. Praia do Norte

Praia do Norte ligt in het noorden van Boa Vista. Het strand is minder bekend dan sommige van de andere stranden op deze lijst, maar biedt nog steeds een prachtig uitzicht en rustige omgeving. Het is de perfecte plek om te ontspannen, te genieten van de zonsondergang en te zwemmen in het heldere blauwe water.

9. Praia do Deleite

Praia do Deleite ligt op slechts 5 minuten rijden van de hoofdstad Sal Rei. Het is een rustig strand met weinig bezoekers en is ideaal voor een rustige middag. Het strand heeft kristalhelder water en adembenemende uitzichten. Het is een populaire plek voor kitesurfers vanwege de sterke wind.

10. Praia de Atalanta

Praia de Atalanta ligt in het noorden van Boa Vista en is nog een ander minder bekend strand. Dit strand is bekend om zijn prachtige landschap en biedt een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Het is een rustige plek om te ontspannen en te genieten van de zon.

11. Praia dos Anjos

Praia dos Anjos ligt aan de noordkant van Boa Vista. Het is een rustig strand dat zich perfect leent voor een ontspannen dagje uit. Het strand heeft prachtig wit zand en glashelder water. Dit is de perfecte plek om te genieten van een rustige dag op het strand.

12. Praia da Gata

Praia da Gata ligt in het noorden van Boa Vista. Het is een prachtig strand dat niet zo bekend is bij toeristen. Dit maakt het de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de schoonheid van het eiland. Het strand heeft kristalhelder water en een prachtig uitzicht op de oceaan.

13. Praia de Cruz

Praia de Cruz is een afgelegen strand in het zuidwesten van Boa Vista. Het is een rustig strand dat zich uitstekend leent voor een dagje uit of om helemaal tot rust te komen. Het strand heeft zacht wit zand en kristalhelder water. Kom hier naartoe om te genieten van de rust en stilte van het eiland.

14. Praia de Cabral

Praia de Cabral is nog een afgelegen strand in het zuidwesten van Boa Vista. Het strand is perfect voor diegenen die op zoek zijn naar een rustige plek om te ontspannen en te genieten van de schoonheid van de natuur. Het strand heeft kristalhelder water en prachtig zacht wit zand.

15. Praia de Crioula

Praia de Crioula is een prachtig klein strand aan de noordkust van Boa Vista. Het strand heeft turquoise water en is omgeven door hoge kliffen. Als je op zoek bent naar een minder bekend strand waar je heerlijk kunt relaxen, dan is dit zeker de moeite waard om te bezoeken.

Conclusie:

Boa Vista heeft veel mooie stranden, maar deze lijst bevat enkele van de meest afgelegen en minder bekende plekjes. Als je op zoek bent naar een prachtige en rustige plek om te ontspannen en te genieten van de zon en de zee, dan mag je deze stranden zeker niet missen!

Veelgestelde vragen:

Q: Zijn deze stranden allemaal veilig om te bezoeken?
A: Ja, alle stranden op deze lijst zijn veilig om te bezoeken. Zorg er wel voor dat je je houdt aan de basisregels voor veiligheid op het strand en dat je goed voorbereid op pad gaat.

Q: Zijn er voorzieningen op deze stranden?
A: De meeste stranden op deze lijst zijn afgelegen en hebben geen voorzieningen. Neem voldoende water, snacks en zonnebrandcrème mee.

Q: Hoe kan ik deze stranden bereiken?
A: Veel van deze stranden zijn alleen te bereiken per 4×4-voertuig. Je kunt ook een boottocht maken om een aantal van deze stranden te bezoeken.

Q: Wanneer is de beste tijd om Boa Vista te bezoeken?
A: De beste tijd om Boa Vista te bezoeken is tussen december en april, wanneer het weer droog en zonnig is.

Q: Zijn er tours beschikbaar om deze stranden te bezoeken?
A: Ja, er zijn verschillende touroperators die rondleidingen aanbieden naar deze stranden. Zorg ervoor dat je een betrouwbare en ervaren touroperator kiest.

Share the Post:

Related Posts