Het mysterie van de aurora borealis: tips voor het spotten van het noorderlicht in Whitehorse, Yukon

Wil je het fascinerende fenomeen van het noorderlicht ervaren? Dan is Whitehorse, Yukon in Canada de perfecte bestemming voor jou! Het is een magisch en mysterieus natuurverschijnsel dat zich voordoet wanneer de zonnewind botst met de magnetische velden van de aarde, waardoor prachtige kleuren dansen in de lucht. Hier zijn enkele tips om de aurora borealis vanuit Whitehorse te zien:

De juiste tijd om te gaan

Het noorderlicht is het hele jaar door waarneembaar, maar het beste te zien tijdens koudere maanden zoals van september tot april. Het is donkerder en er zijn minder wolken, waardoor de groene, roze en paarse kleuren helderder zijn.

De juiste plek

Om het noorderlicht te zien, moet je weg van stedelijke gebieden, straatlantaarns en andere lichtbronnen gaan. Een plek zoals Fish Lake Road in Whitehorse is een van de beste locaties, omdat het een open gebied is, weg van de stad, met een donkere hemel. Controleer altijd de weersvoorspelling en kies de duidelijke nachten.

De juiste uitrusting

Een statief is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de camera stil blijft staan ​​en scherpe afbeeldingen te krijgen, omdat lange sluitertijd een must is. Bovendien, een brede lens en een lichtsterke camera worden aangeraden om ervoor te zorgen dat je sterke kleuren kunt vastleggen. Zorg er ook voor dat je batterijen en warme kleding hebt bij koud weer.

De juiste timing

Het noorderlicht kan op elk moment van de nacht verschijnen, maar de beste tijd om te zien is rond middernacht. Het heeft vaak golven van intensiteit en verdwijnt dan volledig om enkele minuten later terug te keren met een nog mooiere vertoning.

De juiste mindset

Het kan een tijdje duren om het noorderlicht te zien, dus wees geduldig. Neem de tijd om de sterren te observeren en geniet van het wachten, want het is een once-in-a-lifetime ervaring. Vergeet niet om warm te blijven want het kan uren duren om het noorderlicht te zien, ook een rugzak met eten, warme dranken en een warme deken zijn handig.

Andere spectaculaire activiteiten

Whitehorse biedt nog veel meer activiteiten, zoals hondenslee rijden, sneeuwscooteren en sneeuwschoenwandelen. Het is ook de thuisbasis van de Yukon Wildlife Preserve, waar je het noordelijke wildleven kunt bekijken.

Aurora Borealis-jacht per vliegtuig

Vanuit Whitehorse kun je ook deelnemen aan excursies om Aurora Borealis te spotten vanuit de lucht per vliegtuig. Je ziet dan het noorderlicht in het sky dome met perfect uitzicht, het is een unieke ervaring die geen woorden kan beschrijven.

Plan je reis

Als je Whitehorse en haar prachtige noorderlicht wil bezoeken, dan moet je je reis plannen. Kijk voor accommodatie in de stad en boek je vliegticket op tijd.

Waarom je het niet moet missen

Het zien van het noorderlicht is als het zien van de aarde vanuit de ruimte, het is een unieke en prachtige ervaring die je niet mag missen. Het laat je sprakeloos achter en blijft je lang bij.

Het mysterie van het noorderlicht

Het noorderlicht is een mysterieus natuurverschijnsel en Whitehorse is de perfecte plek om het te ervaren. Het is een van de mooiste uitzichten die de natuur ons geeft en je zult er verliefd op worden.

Tips voor het fotograferen van het noorderlicht

Als je het noorderlicht gaat fotograferen, stel de ISO in op 800-1600, de diafragma op f/2.8, de sluitertijd op 15-20 seconden en scherpstellen op oneindig. Bovendien, om te voorkomen dat je foto’s korrelig zijn, hou de ISO-waarde laag en vermijd te lange sluitertijden.

Maak je geen zorgen over de kou

Het is koud in Yukon tijdens de wintermaanden, maar de meeste bedrijven bieden winteruitrusting aan die je kunt huren. Zorg dat je genoeg warme kleding hebt en je kunt optimaal osberveren.

Boek je tour op tijd

Als je van plan bent om de Aurora Borealis Tour per vliegtuig te doen, boek dan op tijd. Het is populair en de plaatsen raken snel vol.

Vergeet niet om op de juiste plaats te zijn

De aurora borealis is alleen zichtbaar op bepaalde plaatsen en op bepaalde tijden. Zorg ervoor dat je op de juiste plek bent en lees de weersvoorspelling zodat je niet teleurgesteld wordt.

Laat je telefoon in je zak

Als je het noorderlicht ziet, geniet dan van de ervaring en laat je telefoon in je zak. Het is lastig om het vast te leggen en de batterij raakt snel leeg bij koud weer.

Waarom Yukon de beste plek is om het noorderlicht te spotten

Kies Whitehorse, Yukon als jouw bestemming voor het spotten van het noorderlicht omdat het een van de meest noordelijke steden ter wereld ligt, weg van lichtvervuiling en ligt in een gebied met ideale toestanden voor het zien van het noorderlicht.

Whitehorse, Yukon is een adembenemende locatie om het noorderlicht te aanschouwen en vast te leggen. Met deze tips en tricks, slaag je erin om het spectaculaire natuurverschijnsel vast te leggen en ervan te genieten als nooit tevoren! Dus ga op reis en ontdek de noorderlichten in Whitehorse!

Welke maanden zijn geschikt voor het spotten van het noorderlicht in Whitehorse?

De beste maanden om het noorderlicht te zien, zijn die van september tot april. De winter is het ideale seizoen omdat het donkerder is en er minder wolken zijn.

Moet ik een statief meebrengen als ik het noorderlicht ga fotograferen?

Ja, een statief is essentieel om ervoor te zorgen dat de camera stil blijft staan ​​en om scherpe afbeeldingen te krijgen bij het nemen van foto’s van het noorderlicht.

Is het mogelijk om Aurora Borealis per vliegtuig te spotten in Whitehorse?

Ja, het is mogelijk om Aurora Borealis per vliegtuig te spotten in Whitehorse.

Waarom is Whitehorse de beste locatie om het noorderlicht te spotten?

Whitehorse ligt weg van lichtvervuiling en ligt in een gebied met ideale toestanden om het noorderlicht te zien. Het is ook een van de meest noordelijke steden ter wereld.

Wat moet ik meebrengen op mijn reis naar Whitehorse om het noorderlicht te spotten?

Het is belangrijk om warme kleding, een statief, een brede lens en een lichtsterke camera mee te nemen en batterijen zijn een must bij koud weer. Vergeet niet om ook een warme deken en dranken mee te nemen.

Share the Post:

Related Posts