Vijayawada – de verborgen parel van Andhra Pradesh: Ontdek de mooie stad Vijayawada, de stad vol tempels, musea, grottempels en kloosters dat op slechts een enkele uren van Hyderabad gelegen is en is de perfecte plek voor een interessante dagtrip.

Vijayawada, gelegen in de zuidelijke staat Andhra Pradesh van India, is een stad die vaak over het hoofd wordt gezien door reizigers. Maar deze stad heeft veel te bieden, van prachtige tempels en musea tot grottempels en kloosters. Bovendien is het maar een paar uur rijden van Hyderabad, waardoor het de perfecte plek is voor een interessante dagtrip. In dit artikel ontdek je de schoonheid van Vijayawada en wat het te bieden heeft.

De geschiedenis van Vijayawada

Vijayawada heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 2e eeuw voor Christus. Het was ooit bekend als Bezawada en was de hoofdstad van het koninkrijk van Andhra. De stad is altijd een belangrijke handelsplaats geweest vanwege de ligging aan de oevers van de rivier de Krishna. Later werd het onderdeel van het Britse Rijk en werd het een belangrijk spoorwegknooppunt.

Bezienswaardigheden in Vijayawada

Kanaka Durga-tempel

Een van de meest populaire attracties in Vijayawada is de Kanaka Durga-tempel. Deze tempel is gewijd aan de godin Durga en is gebouwd op een heuvel met uitzicht op de stad. Het is ook een van de negen tempels van de godin Durga die bekend staan als de Nava Durga.

Prakasam-barrage

De Prakasam-barrage is een indrukwekkend stukje ingenieurswerk dat de rivier de Krishna overspant. Het is een populaire plek om te wandelen en te genieten van het uitzicht op de rivier en de nabijgelegen heuvels.

Undavalli-grotten

De Undavalli-grotten zijn een verzameling van prachtige grottempels die tussen de 4e en 5e eeuw na Christus zijn gebouwd. Deze grotten zijn uit de rotsen gehouwen en bevatten prachtige beeldhouwwerken en fresco’s.

Bhavani-eiland

Bhavani-eiland, gelegen in de rivier de Krishna, is een populaire toeristische attractie vanwege de natuurlijke schoonheid en de vele activiteiten die er te doen zijn. Je kunt hier genieten van een boottocht, een picknick houden en zelfs overnachten in een van de vele resorts op het eiland.

Gandhi-heuvel

De Gandhi-heuvel is een heuvel die gewijd is aan Mahatma Gandhi, de beroemde Indiase politicus. Het is de plek waar hij zijn beroemde toespraak hield over de Swaraj-beweging in 1921. Vanaf de top van de heuvel kun je genieten van een prachtig uitzicht over de stad.

Victoria Jubilee Museum

Het Victoria Jubilee Museum is een must-visit voor kunst- en geschiedenisliefhebbers. Het museum heeft een grote collectie beeldhouwwerken, munten, manuscripten en prehistorische artefacten.

Hoe kom je in Vijayawada?

Vijayawada heeft een eigen luchthaven, maar de meeste mensen komen via Hyderabad. Vanuit Hyderabad kun je de bus, trein of auto nemen naar Vijayawada. De reistijd met de auto is ongeveer 5 uur, terwijl de trein of bus ongeveer 6 uur duurt.

Waar te verblijven in Vijayawada?

Er zijn veel accommodaties in Vijayawada, variërend van budgethotels tot luxe resorts. Enkele van de beste opties zijn The Gateway Hotel, Hotel Ilapuram en Quality Hotel DV Manor.

Beste tijd om Vijayawada te bezoeken

De beste tijd om Vijayawada te bezoeken is tussen november en februari, wanneer het weer aangenaam is en er minder regen valt. Maar als je in de zomer wilt komen, moet je rekening houden met de hitte en de hoge luchtvochtigheid.

Wat te eten in Vijayawada?

Vijayawada staat bekend om zijn verrukkelijke gerechten, waaronder de beroemde idlis, dosa’s en biryani. Er zijn ook veel andere lokale delicatessen die je moet proberen, zoals punugulu, pesarattu en mirchi bajji.

Tips voor het bezoeken van Vijayawada

– Draag comfortabele schoenen en kleding, vooral als je van plan bent om de grotten te bezoeken of de Gandhi-heuvel te beklimmen.
– Neem zonnebrandcrème en een hoed mee, vooral als je van plan bent om veel tijd buiten door te brengen.
– Als je van plan bent om tijd door te brengen op Bhavani-eiland, zorg er dan voor dat je voldoende water en snacks meeneemt.
– Wees respectvol bij het bezoeken van tempels en andere heilige plaatsen. Bedek je schouders en knieën en verwijder je schoenen voordat je naar binnen gaat.
– Gebruik een kaart of GPS-navigatie om je rond te rijden en verloren te voorkomen.

Conclusie

Vijayawada is een prachtige stad die veel te bieden heeft voor reizigers die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid. Of je nu op zoek bent naar prachtige tempels, prachtige grotten of serene eilanden, Vijayawada heeft het allemaal. Als je in Hyderabad bent en op zoek bent naar een interessante dagtrip, aarzel dan niet om deze verborgen parel van Andhra Pradesh te ontdekken.

Veelgestelde vragen

1. Wat is de afstand tussen Hyderabad en Vijayawada?
– De afstand tussen Hyderabad en Vijayawada is ongeveer 275 km.
2. Is het veilig om Vijayawada te bezoeken als vrouwelijke reiziger?
– Ja, het is veilig om Vijayawada te bezoeken als vrouwelijke reiziger, maar net als bij andere plaatsen in India, moet je veiligheidsvoorzorgsmaatregelen nemen.
3. Moet ik rekening houden met het weer als ik Vijayawada bezoek?
– Ja, het is het beste om het weer in Vijayawada te controleren voordat je gaat, vooral als je van plan bent om in de zomer te gaan vanwege de hitte.
4. Welke is de beste manier om Vijayawada te bereiken?
– Vijayawada heeft een eigen luchthaven, maar de meeste mensen komen via Hyderabad en nemen dan de bus, trein of auto naar Vijayawada.
5. Wat zijn de beroemdste gerechten van Vijayawada?
– Enkele van de beroemdste gerechten van Vijayawada zijn idlis, dosa’s, biryani, punugulu, pesarattu en mirchi bajji.

Share the Post:

Related Posts