De verborgen schatten van Dire Dawa: ontdek de minder bekende bezienswaardigheden

Als je op zoek bent naar een authentieke Afrikaanse ervaring, dan is Dire Dawa in Ethiopië de plek om te zijn. Terwijl veel reizigers zich richten op de bekendere bestemmingen zoals Addis Abeba en Lalibela, biedt Dire Dawa een alternatieve reiservaring met zijn unieke mix van culturen, geschiedenis en kunst. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de minder bekende bezienswaardigheden van Dire Dawa die je niet mag missen.

Stadswandeling door de oude stad

Begin je reis door Dire Dawa met een stadswandeling door de oude stad, die niet alleen een wandeling is door de geschiedenis van de stad, maar ook een kans biedt om in contact te komen met de lokale bevolking. De oude stad is de zetel van de traditionele Ethiopische islam en bevat verschillende architecturale overblijfselen uit de Ottomaanse periode.

De bazaar van Kefira

De bazaar van Kefira is een drukke marktplaats die sinds 1902 bestaat en waar je een overvloed aan producten kunt vinden zoals vers fruit, lokale kruiden en traditionele kleding.

De Grote Moskee

Verderop staat de Grote Moskee, die een van de oudste moskeeën van Ethiopië is. Het biedt bezoekers een kans om te begrijpen hoe de islamitische cultuur zich heeft ontwikkeld in Ethiopië.

Bezoek de oude treinterminal van Dire Dawa

De oude treinstations van Dire Dawa zijn een legendarisch symbool van de nationale geschiedenis van Ethiopië. De trein werd gebruikt om handel te drijven met Djibouti en werd ook gebruikt om reizigers van en naar Addis Abeba te vervoeren. De oude treinterminal is nu omgezet in een museum dat de industriële, technologische, economische en sociale geschiedenis van de regio laat zien.

De kleurrijke markt van Kefira

Een andere belangrijke lokale attractie is de kleurrijke markt van Kefira, die bekend staat om zijn gevarieerde selectie van stoffen en kleding. Het is ook de plek om te gaan voor bijzondere souvenirs en andere lokale producten.

Bezoek het nationale park Babile Elephant Sanctuary

Babile Elephant Sanctuary ligt ongeveer 30 kilometer ten zuidoosten van Dire Dawa en is een belangrijk ecotoeristisch en wetenschappelijk gebied. Het park heeft een onvergetelijke mix van wilde dieren, waaronder de endemische Swayne’s Hartebeest en de Afrikaanse olifant.

De speelse hyena’s van Harar

Als je een liefhebber bent van wilde dieren, zorg er dan voor dat je de hyena’s van Harar niet mist. In de avonduren verzamelen hyena’s zich namelijk in het centrum van de stad en kun je ze van dichtbij bekijken. Lokale gidsen nemen je mee naar de beste plekken voor een ontmoeting met deze fascinerende dieren.

Bezoek de lokale koffiehuizen

Ethiopië is de bakermat van koffie en dat is te zien aan de vele lokale koffiehuizen in Dire Dawa. Hier vind je ambachtelijke koffie die door lokale boeren wordt verbouwd en gebrand, en je kunt er genieten van een rustige en gezellige sfeer.

Conclusie

Hoewel Dire Dawa misschien niet zo bekend is als andere toeristische bestemmingen in Ethiopië, is het een verborgen parel die je niet mag missen. Met rijke geschiedenis, cultuur, kunst en een unieke mix van Afrikaanse tradities is Dire Dawa een bestemming die de moeite waard is om te bezoeken. Vergeet niet om alle bovengenoemde minder bekende bezienswaardigheden te ontdekken.

Veelgestelde vragen

1. Wat is de beste tijd om Dire Dawa te bezoeken?
2. Waarom is de oude stad van Dire Dawa een belangrijke plaats?
3. Welke lokale gerechten moet ik proberen in Dire Dawa?
4. Is het veilig voor toeristen om hyena’s in Harar te bekijken?
5. Waar kan ik lokale handgemaakte souvenirs vinden in Dire Dawa?

1. Wat is de beste tijd om Dire Dawa te bezoeken?

De beste tijd om Dire Dawa te bezoeken is van oktober tot maart wanneer het drogere seizoen is en de temperaturen aangenaam zijn.

2. Waarom is de oude stad van Dire Dawa een belangrijke plaats?

De oude stad van Dire Dawa is een belangrijke plaats vanwege zijn architecturale overblijfselen uit de Ottomaanse periode en als zetel van de traditionele Ethiopische islam. Het is ook een populaire toeristische attractie vanwege de vele markten en souks.

3. Welke lokale gerechten moet ik proberen in Dire Dawa?

Enjera, een grote dunne pannenkoekachtige plaatsvanger die wordt geserveerd met verschillende stoofpotjes, is een gerecht dat je niet mag missen. Daarnaast zijn ook Tibs (gebakken vlees) en Kitfo (rauw vlees) populaire gerechten.

4. Is het veilig voor toeristen om hyena’s in Harar te bekijken?

Ja, het bekijken van hyena’s in Harar is veilig, zolang je gaat met een lokale gids die ervaring heeft met het dagelijks voeden van de hyena’s.

5. Waar kan ik lokale handgemaakte souvenirs vinden in Dire Dawa?

Je kunt handgemaakte souvenirs vinden in de kleurrijke markt van Kefira, waar je verschillende traditionele kleding, sieraden en andere lokale producten kunt vinden.

Share the Post:

Related Posts