De top 10 activiteiten om te doen tijdens een vakantie op Bora Bora

Bora Bora is een paradijselijk eiland gelegen in Frans-Polynesië. Met kristalheldere wateren, witte zandstranden en overvloedige koraalriffen, is het een plek die zich leent voor een onvergetelijke vakantie-ervaring. In dit artikel zullen we de top 10 activiteiten bespreken die je tijdens je vakantie op Bora Bora kunt doen.

1. Snorkelen en duiken

Bora Bora is beroemd om zijn uitstekende duik- en snorkelomgevingen. Het turquoise water biedt een heldere weergave van duizenden soorten vis, koralen en andere zeedieren. Bij de riffen vind je ook pijlstaartroggen, haaien en zelfs walvishaaien.

2. Parasailen

Voor degenen die willen genieten van een prachtig uitzicht op Bora Bora, is parasailen de beste optie. Zweef hoog boven het turkooisblauwe water en bewonder het landschap vanuit de lucht.

3. Eilandtour

Een eilandtour is een van de beste manieren om de schoonheid van Bora Bora te ontdekken. Bezoek het historische Vaitape en stop bij bezienswaardigheden zoals de Japanse kanonnen en de korporaalplantage.

4. Zonsondergang dineren

Een diner bij zonsondergang klinkt misschien cliché, maar het uitzicht op Bora Bora maakt het zeker de moeite waard. Geniet van een heerlijk diner terwijl je de zonsondergang over de Stille Oceaan bewondert.

5. Watersporten

Bora Bora staat bekend om zijn watersporten. Van kajakken tot jetskiën, er is geen tekort aan activiteiten die je kunt ondernemen om de wateren van Bora Bora te verkennen.

6. Helikoptervlucht

Vanuit de lucht biedt Bora Bora een nog beter uitzicht op de weelderige groene heuvels die de omgeving omringen. Maak een helikoptervlucht en bewonder het eiland vanuit een geheel nieuw perspectief.

7. Jetovator

Als je op zoek bent naar een adrenalinekick, probeer dan eens een jetovator. Dit apparaat combineert een jetski met een waterscooter, waardoor je boven het water kunt vliegen en zelfs ‘flips’ kunt maken.

8. Wandelen

Voor de meer avontuurlijke reizigers biedt Bora Bora een aantal mooie wandelpaden. Er zijn wandelroutes door de bergen of langs de kust waar je een prachtig uitzicht hebt op het eiland.

9. Zonsondergang cruise

Een zonsondergang cruise biedt de perfecte gelegenheid om van het landschap te genieten terwijl je geniet van een drankje. Vaar langs de Lagune van Bora Bora en bewonder de schoonheid van het eiland bij zonsondergang.

10. Zwemmen met haaien

Dapper genoeg om te zwemmen met haaien? Dan is dit net wat je zoekt. Bora Bora biedt de mogelijkheid om te zwemmen met de majestueuze zwartpunthaai en verpleegsterhaai, onder begeleiding van een professional natuurlijk.

Conclusie

Bora Bora is een droombestemming voor veel reizigers en biedt een ongelooflijke verscheidenheid aan activiteiten. Of je nu wilt ontspannen bij het zwembad of op het strand, of meer avontuurlijke activiteiten wilt ondernemen, er is voor elk wat wils. Maak je keuze uit deze top 10 activiteiten en zorg voor een onvergetelijke vakantie.

Veelgestelde vragen

1. Wat is de beste tijd om Bora Bora te bezoeken?

De beste tijd om Bora Bora te bezoeken is tussen mei en oktober, wanneer de temperatuur gematigd is en het weer warm en droog is.

2. Is Bora Bora duur om te bezoeken?

Ja, Bora Bora is een bestemming voor luxe reizigers en kan dus vrij duur zijn. Er zijn echter budgetopties beschikbaar voor degenen die zich geen superluxe accommodatie kunnen veroorloven.

3. Zijn er muggen in Bora Bora?

Ja, er zijn muggen op Bora Bora. Zorg ervoor dat je insectenspray meeneemt om jezelf te beschermen tegen beten.

4. Welke taal wordt er gesproken op Bora Bora?

Frans en Tahitiaans zijn de officiële talen op Bora Bora.

5. Moet ik mijn eigen duik- of snorkeluitrusting meenemen naar Bora Bora?

Je kunt gemakkelijk duik- en snorkeluitrusting huren op Bora Bora. Er zijn verschillende duikcentra op het eiland die uitrusting verhuren.

Share the Post:

Related Posts