Vakantie Bora Bora

Bora Bora is een kleine Frans-Polynesische eilandengroep in de Stille Oceaan. Het eiland is waarschijnlijk bekend vanwege de prachtige lagune, helder blauwe wateren, en witte zandstranden die overal om het eiland te vinden zijn. Het eiland is echt een droombestemming voor elke vakantieganger die bereid is om ver te reizen om een stukje paradijs op aarde te vinden.

**Geschiedenis van Bora Bora**

Bora Bora was een belangrijke uitvalsbasis tijdens de Tweede Wereldoorlog en was ook de thuisbasis van de Amerikaanse Marine. Het eiland werd bewoond in 400 na Christus door de Polynesiërs. Het eiland werd door ontdekkingsreiziger James Cook beschreven als ‘het pareltje van de Pacific’. Tegenwoordig is het eiland een van de meest romantische en luxe vakantiebestemmingen ter wereld.

**Waarom Bora Bora bezoeken?**

Bora Bora heeft een van de mooiste lagunes ter wereld, met kristalhelder water dat gemakkelijk 45 meter diep is en een prachtige regenboog van vissen en koraal. Het eiland biedt ook een breed scala aan activiteiten zoals parasailen, jetskiën, snorkelen, en nog veel meer. Er zijn talloze badplaatsen op het eiland die een mix van traditionele Polynesische architectuur met moderne luxe bieden.

**Hoe komt u bij Bora Bora?**

Er zijn verschillende manieren om Bora Bora te bereiken. De meest populaire manier om er te komen is via een internationale vlucht naar Tahiti, gevolgd door een verbinding met de plaatselijke luchtvaartmaatschappij Air Tahiti. Daarnaast kun je ook een luxe cruise nemen die stopt bij Bora Bora.

**Wanneer is de beste tijd om Bora Bora te bezoeken?**

Bora Bora heeft het hele jaar door tropisch klimaat met temperaturen van 26-30 graden Celsius. Het beste seizoen om te bezoeken is van juni tot oktober als het droger is. Tussen december en maart kan het regenachtig zijn op het eiland.

**Waar te verblijven op Bora Bora?**

Er zijn verschillende luxe resorts op Bora Bora waar u kunt verblijven. Een van de meest populaire is het Four Seasons Resort, dat overwaterbungalows aanbiedt waar u kunt genieten van een spectaculair uitzicht op de lagune. Het Conrad Bora Bora is ook een goede keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een luxe verblijf op het eiland.

**Eten en drinken op Bora Bora**

Bora Bora biedt een verscheidenheid aan opties voor eten en drinken, van internationale gerechten tot lokale gerechten zoals vis, bananenbladstoofpot en Tahitiaanse varkensstoofpot. Het eiland heeft ook veel bars en restaurants die exotische cocktails en drankjes serveren.

**Activiteiten op Bora Bora**

Bora Bora biedt veel activiteiten, waaronder snorkelen, duiken, jetskiën, parasailen en nog veel meer. Het eiland heeft ook veel natuurlijke bezienswaardigheden, zoals Mt. Pahia en Mt. Otemanu, evenals de beroemde witte zandstranden en lagunes.

**Cultuur op Bora Bora**

De cultuur op Bora Bora is geïnspireerd op de Polynesische cultuur en erfgoed. Er zijn veel traditionele uitvoeringen van zang, dans en drums op het eiland. De lokale markten bieden ook handgemaakte souvenirs en lokale producten.

**Tips voor een bezoek aan Bora Bora**

Als u Bora Bora wilt bezoeken, is het belangrijk om te onthouden dat het een luxe bestemming is en daarom duur kan zijn. Draag lichte kleding vanwege het tropische klimaat, voeg extra geld toe aan uw budget voor excursies en activiteiten, en vergeet niet een zonnebrandcrème te brengen omdat de zon erg fel kan zijn.

**Conclusie**

Bora Bora is een vakantieparadijs dat de moeite waard is om te bezoeken. Het biedt prachtige natuurlijke landschappen, luxe resorts, en een breed scala aan activiteiten. Bora Bora is een bestemming die u nooit zult vergeten.

**Vaak gestelde vragen**

1. Waar ligt Bora Bora en hoe groot is het eiland?
Bora Bora is een kleine eilandengroep in Frans- Polynesië in de Stille Oceaan. Het hoofdeiland is slechts ongeveer 30,55 vierkante kilometer groot.
2. Is Bora Bora veilig om te bezoeken?
Ja, Bora Bora is een veilige vakantiebestemming. Het eiland heeft weinig criminaliteit en is over het algemeen een vredige plaats om te bezoeken.
3. Kun je Hawaii en Bora Bora combineren tijdens een enkele tour?
Ja, het is mogelijk om beide bestemmingen te combineren. Er zijn cruise- en privétourtours die beide bestemmingen in één trip omvatten.
4. Wat zijn de beste activiteiten om te doen op Bora Bora?
Snorkelen, duiken, jetskiën, en parasailen zijn populaire activiteiten op het eiland.
5. Wat is de officiële taal van Bora Bora?
De officiële talen van Frans-Polynesië, waaronder Bora Bora, zijn Frans en Tahitiaans. Tahitian is de meest gesproken taal op het eiland.