De mooiste uitzichtpunten van Nizhny Novgorod: van de rivier de Volga tot de historische kremlin

Als je denkt aan de Russische stad Nizhny Novgorod, denk je wellicht vooral aan de geschiedenis en architectuur die deze stad rijk is. Maar wist je dat je hier ook kunt genieten van prachtige uitzichten die de stad en haar omgeving adembenemend maken? Hier zijn de mooiste uitzichtpunten van Nizhny Novgorod.

1. Kremlin uitzichtpunt

Het Kremlin van Nizhny Novgorod is een van de belangrijkste toeristische attracties van de stad. Naast de historische waarde biedt het Kremlin ook een prachtig uitzicht over de stad en de rivier de Volga.

2. Wolga uitzichtpunt

Langs de gehele stad Nizhny Novgorod stroomt de machtige rivier de Volga. Het Wolga uitzichtpunt is dicht bij de rivier gelegen en biedt een spectaculair uitzicht op de rivier en de beboste heuvels aan de overkant.

3. Cableway uitzichtpunt

Als je op zoek bent naar wat meer spanning, kun je de kabelbaan van de Strelka in Nizhny Novgorod nemen. Deze kabelbaan brengt je naar de andere kant van de rivier en biedt een prachtig uitzicht op zowel de stad als de rivier.

4. Minin en Pozharsky Plein uitzichtpunt

Het Minin en Pozharsky Plein is een van de belangrijkste pleinen in het centrum van Nizhny Novgorod. Hier vind je een monument voor de lokale helden Minin en Pozharsky. Vanaf het plein kun je genieten van een mooi uitzicht op het omliggende historische centrum van de stad.

5. Chkalov trap uitzichtpunt

De Chkalov trap is vernoemd naar de beroemde Sovjet-vliegtuigbouwer Valery Chkalov. De trap leidt naar de top van de heuvel en biedt een prachtig panoramisch uitzicht over de stad en de rivier de Volga.

6. Maksim Gorky Plein uitzichtpunt

Het Maksim Gorky Plein is een van de grootste pleinen in Nizhny Novgorod en het is gemakkelijk te bereiken vanaf het historische centrum van de stad. Vanaf hier kun je genieten van een indrukwekkend uitzicht op de Wolga, de oever en de beboste heuvels aan de overkant.

7. Rostropovich uitzichtpunt

Het Rostropovich uitzichtpunt is gelegen aan de overkant van de rivier en biedt een adembenemend uitzicht op de stad Nizhny Novgorod. Het uitzichtpunt is vernoemd naar de beroemde Russische cellist Mstislav Rostropovich, die hier ooit optrad.

8. Kirov Skyscraper uitzichtpunt

De Kirov Skyscraper biedt een panoramisch uitzicht op de stad. De toren is ook wel bekend als het Nizhny Novgorod TV- en radiocentrum en is het hoogste gebouw in de stad.

9. Uitzichtpunt op de Alexander Nevsky kathedraal

De Alexander Nevsky kathedraal is een van de mooiste kerken van Nizhny Novgorod en is de belangrijkste kathedraal van de stad. Vanaf het uitzichtpunt achter de kathedraal kun je genieten van een prachtig uitzicht op de stad en de rivier de Volga.

10. Chkalovskaya trap uitzichtpunt

De Chkalovskaya trap is gelegen in het historische centrum van de stad en biedt een panoramisch uitzicht op het centrum van Nizhny Novgorod.

11. Rooksteen uitzichtpunt

De Rooksteen is een van de belangrijkste toeristische attracties van Nizhny Novgorod en biedt een prachtig uitzicht op de stad vanaf de top van de heuvel.

12. Dzerzhinsky uitzichtpunt

Het Dzerzhinsky uitzichtpunt kijkt uit over het historische centrum van de stad en biedt een indrukwekkend uitzicht op de Wolga, de oever en de beboste heuvels aan de overkant.

13. Nizhny Novgorod Planetarium uitzichtpunt

Het Nizhny Novgorod Planetarium is een van de belangrijkste wetenschappelijke instellingen van de stad en biedt een prachtig uitzicht op de stad vanaf de top van het gebouw.

14. Uitzichtpunt op het water

Een rondvaart op de rivier de Volga is een geweldige manier om de stad en al zijn prachtige uitzichten te bekijken vanaf het water.

15. Fedorov Heights uitzichtpunt

Fedorov Heights ligt op de top van de heuvel en biedt een panoramisch uitzicht op de stad Nizhny Novgorod en de Wolga.

Nizhny Novgorod heeft niet alleen een rijke geschiedenis, maar ook een indrukwekkend uitzicht. Of je nu vanuit het historische Kremlin kijkt, vanaf de top van de Kirov Skyscraper of vanaf een van de vele andere uitzichtpunten, deze stad zal je zeker verrassen. Plan je volgende reis naar Nizhny Novgorod via reisver.nl/bestemming/rusland/nizhny-novgorod/.

Veelgestelde vragen

1. Wat zijn de openingstijden van het Kremlin in Nizhny Novgorod?
– Het Kremlin is van dinsdag tot en met zondag van 9.00 tot 18.00 uur geopend.
2. Hoe bereik ik het uitzichtpunt op de Wolga?
– Het Wolga uitzichtpunt is lopend te bereiken vanaf het historische centrum van Nizhny Novgorod.
3. Wat is de beste tijd om Nizhny Novgorod te bezoeken voor uitzicht op de Wolga?
– De lente en de zomer zijn de beste seizoenen om Nizhny Novgorod te bezoeken, omdat dan de wolkenloze hemel en het heldere weer het uitzicht op de Wolga het beste maken.
4. Hoe bereik ik het Kirov Skyscraper-uitzichtpunt?
– Het Kirov Skyscraper-uitzichtpunt is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, inclusief de metro en bus.
5. Zijn de uitzichtpunten gratis te bezoeken?
– Veel uitzichtpunten zijn gratis te bezoeken, maar sommige hebben een toegangsbewijs nodig. Check vooraf de toegangsprijzen en -tijden.

Share the Post:

Related Posts