De geschiedenis en cultuur van Soerabaja: een wandeling door de belangrijkste monumenten en musea

Als een van de grootste steden van Indonesië heeft Soerabaja een rijke geschiedenis en cultuur die teruggaat tot in de Middeleeuwen. Het is de tweede grootste stad van het land en heeft veel monumenten en musea die een bezoek waard zijn. In deze blog nemen we je mee op een wandeling door de belangrijkste monumenten en musea van Soerabaja om je een compleet beeld te geven van de geschiedenis en cultuur van deze fascinerende stad.

Soerabaja Heritage Walk

Om de stad te verkennen, beginnen we onze wandeling met de Soerabaja Heritage Walk. Dit is een wandelpad dat door de stad loopt en langs de meest iconische bezienswaardigheden leidt. Het is een geweldige manier om de geschiedenis van Soerabaja te ontdekken en te genieten van de prachtige architectuur.

Tugu Pahlawan

Onze eerste stop is Tugu Pahlawan, een monument ter ere van de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog. Het is een ontzagwekkend monument dat oprijst uit een groot plein en een bezoek waard is vanwege de rijke geschiedenis die ermee verbonden is.

Submarine Monument

Vervolgens gaan we naar het Submarine Monument, dat een oude Nederlandse onderzeeër herbergt die tijdens de Tweede Wereldoorlog actief was in de regio. Het monument is een eerbetoon aan de Indonesische marine en de geschiedenis van de onderzeeërs.

Majapahit Hotel

Een andere bezienswaardigheid die we niet mogen missen, is het Majapahit Hotel. Het hotel werd in 1910 gebouwd en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de koloniale tijd. Het is een architectonisch juweeltje en een perfecte weergave van de koloniale tijd.

Sampoerna House

Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de tabaksindustrie in Soerabaja, moet je zeker een bezoek brengen aan Sampoerna House. Het is het voormalige huis van Liem Seeng Tee, de oprichter van de Sampoerna-tabaksfabriek. Het is omgebouwd tot een museum en geeft een fascinerend inzicht in de geschiedenis van de tabaksindustrie in deze regio.

Cheng Hoo Moskee

Een andere bezienswaardigheid die je moet bezoeken is de Cheng Hoo Moskee, die zich in het hart van Soerabaja bevindt. Het is een prachtige moskee en kenmerkend voor de Chinese architectuur. Het is een perfect voorbeeld van de harmonieuze co-existentie van verschillende culturen in Soerabaja.

Museum 10 November

Als je meer wilt weten over de onafhankelijkheidsstrijd van Indonesië, is het Museum 10 November een must-see. Het museum is vernoemd naar de datum waarop Indonesië zijn onafhankelijkheid uitriep en geeft inzicht in de geschiedenis van de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd en de belangrijkste figuren die betrokken waren bij deze strijd.

Museum Mpu Tantular

Een van de beste musea in Soerabaja is het Museum Mpu Tantular, dat een uitgebreide collectie van artefacten uit de Javaanse geschiedenis herbergt. Het museum richt zich op de geschiedenis van Soerabaja en Java, evenals op culturele artefacten, zoals traditionele Javaanse kostuums.

Balai Pemuda

Balai Pemuda was vroeger een jongerencentrum waar jongeren bijeenkwamen om over de onafhankelijkheidsstrijd te praten. Het was een cruciale plek voor de onafhankelijkheidsbeweging in Indonesië en herbergt nu een museum dat zich richt op de geschiedenis van deze beweging.

Monkasel

Monkasel is een gigantische onderzeeër die nu dienst doet als museum. Het is een fascinerende plek om te bezoeken als je geïnteresseerd bent in de marinegeschiedenis van Indonesië.

Tunjungan Plaza

Tunjungan Plaza is een winkelcentrum en een perfecte plek om te genieten van het stadsleven in Soerabaja. Het heeft tal van winkels en restaurants en biedt een aangename manier om te ontspannen na het verkennen van de historische bezienswaardigheden van de stad.

House of Sampoerna

House of Sampoerna is een ander museum dat de geschiedenis van de tabaksindustrie in Soerabaja belicht. Het museum biedt een fascinerende blik op de geschiedenis van de tabak en de impact op de culturele ontwikkeling van deze regio.

Ampel Moskee

Ampel Moskee is een van de oudste moskeeën in Soerabaja en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen. Het is een populaire plek voor pelgrims en biedt een fascinerende kijk op de geloofstradities in deze regio.

Four Faces Monument

Ten slotte eindigen we onze wandeling bij het Four Faces Monument. Het monument toont de vier gezichten van de Indonesische onafhankelijkheidsbeweging en symboliseert de grote mate van multiculturaliteit in de stad Soerabaja.

Conclusie

Soerabaja is een stad vol geschiedenis en cultuur, en deze wandeling door de belangrijkste monumenten en musea geeft een volledig beeld van de fascinerende geschiedenis van deze stad. Het is een ideale manier om te leren over de rijke architectuur, de traditionele gebruiken, de tabaksindustrie en de onafhankelijkheidsstrijd van Indonesië. Vergeet niet om deze monumenten en musea te bezoeken tijdens je volgende bezoek aan Soerabaja.

Veelgestelde vragen

1. Wat is de beste tijd om Soerabaja te bezoeken?
2. Hoe kom ik bij de bezienswaardigheden in Soerabaja?
3. Moet ik toegang betalen voor de musea in Soerabaja?
4. Zijn de bezienswaardigheden in Soerabaja geschikt voor kinderen?
5. Wat zijn enkele andere bezienswaardigheden in Soerabaja, behalve deze op de wandeltocht?

1. Wat is de beste tijd om Soerabaja te bezoeken?

De beste tijd om Soerabaja te bezoeken is van mei tot september, wanneer er minder regen valt en de temperaturen comfortabel zijn.

2. Hoe kom ik bij de bezienswaardigheden in Soerabaja?

Je kunt gebruikmaken van het openbaar vervoer, zoals bussen en taxi’s, om de bezienswaardigheden van Soerabaja te bereiken. Je kunt ook kiezen voor een georganiseerde tour, die je overal heen zal brengen.

3. Moet ik toegang betalen voor de musea in Soerabaja?

Ja, de meeste musea rekenen een kleine toegangsprijs. De prijzen variëren echter tussen de verschillende musea.

4. Zijn de bezienswaardigheden in Soerabaja geschikt voor kinderen?

Ja, de bezienswaardigheden in Soerabaja zijn geschikt voor kinderen, vooral de musea waar kinderen kunnen leren over de geschiedenis van de stad en het land.

5. Wat zijn enkele andere bezienswaardigheden in Soerabaja, behalve deze op de wandeltocht?

Andere bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn, zijn de Surabaya Zoo, de Ciputra Waterpark en het Bungkul Park.

Share the Post:

Related Posts