Kunming’s groene oase: verken het Xishan-gebergte en geniet van adembenemende uitzichten

Kunming, ook wel de ‘stad van de eeuwige lente’ genoemd, is een stad gelegen in het zuidwesten van China. Het wordt omgeven door bergen, waarvan het Xishan-gebergte een van de belangrijkste trekpleisters is vanwege zijn prachtige groene oase en adembenemende uitzichten.

De charme van het Xishan-gebergte

Het Xishan-gebergte ligt op slechts een paar kilometer afstand van Kunming en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Het is een plek waar je los kunt komen van de drukte van de stad en kunt genieten van de prachtige omgeving. Het landschap is divers, met bossen, meren, watervallen en bloeiende bloemen in de lente en zomer.

Het Bonsai-bos

Een van de hoogtepunten van het Xishan-gebergte is het Bonsai-bos, dat bekend staat om zijn duizenden bonsaibomen die gevormd zijn door de handen van lokale boeren. In het midden van het bos staat een grote stele van Confucius, die diende als een eerbetoon aan de grote filosoof.

Huating-tempel

De Huating-tempel, gebouwd in de Tang-dynastie, is ook een bezoek waard. Het is een van de oudste en best bewaarde boeddhistische tempels in Kunming. Hier vind je waardevolle boeddhistische schilderijen en beelden, en als je geluk hebt kun je een glimp opvangen van monniken die bezig zijn met hun dagelijkse rituelen.

Wolong-tempel

Andere boeddhistische tempels die een bezoek waard zijn, zijn de Wolong-tempel en de Yuanzong-tempel. Deze oude heiligdommen bieden niet alleen een glimp van de boeddhistische cultuur, maar ook van de geschiedenis en architectuur van China.

Verkenning van het Xishan-gebergte

Het Xishan-gebergte is een populaire bestemming onder toeristen en lokale bewoners vanwege de talloze mogelijkheden om te wandelen en te genieten van de prachtige uitzichten. Hier zijn enkele aanbevelingen:

Wandelmogelijkheden

Er zijn verschillende wandelpaden in het gebergte, die geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderden. Het is aan te raden om goede wandelschoenen te dragen en voldoende water en snacks mee te nemen. Populaire routes zijn onder meer de Taihua-tempelroute en de Baiyun-tempelroute.

Geniet van het uitzicht

Het Xishan-gebergte biedt verschillende uitkijkpunten waar je kunt genieten van een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen en de stad Kunming. De Longmen-berg is een van de beste uitkijkpunten, hier heb je een panoramisch uitzicht op het hele gebied.

Adem frisse lucht in

In de zomer biedt het Xishan-gebergte een koel briesje en frisse lucht, wat een verademing is na de drukke stad en de hitte. In de winter komt er sneeuw en verandert het gebergte in een sprookjesachtig winterlandschap.

Praktische informatie

Het Xishan-gebergte is het hele jaar door geopend voor bezoekers. De entree voor de tempels kan variëren van 20 tot 50 yuan, afhankelijk van welke tempel je bezoekt. Voor de toegang tot het gebergte zelf betaal je ongeveer 30 yuan per persoon.

Het is het handigst om het Xishan-gebergte te bezoeken met het openbaar vervoer. Er gaan regelmatig bussen vanaf de stad naar het gebergte. Er zijn ook taxi’s beschikbaar, maar deze zijn doorgaans duurder.

Conclusie

Het Xishan-gebergte biedt een prachtige escape van de drukte van Kunming, met zijn weelderige groene oase en adembenemende uitzichten. Of je nu komt om te wandelen, te genieten van het uitzicht of gewoon frisse lucht in te ademen, het Xishan-gebergte is zeker een bezoek waard.

Veelgestelde vragen

1. Wat is de beste tijd om het Xishan-gebergte te bezoeken?

Het Xishan-gebergte is het hele jaar door geopend voor bezoekers. In de lente en zomer zijn de bloemen en bomen in bloei, waardoor het gebergte op zijn mooist is. In de winter is er kans op sneeuw en een prachtig winterlandschap.

2. Is het Xishan-gebergte geschikt voor kinderen?

Ja, het Xishan-gebergte biedt verschillende wandelroutes die geschikt zijn voor kinderen. Het is wel belangrijk om goede wandelschoenen te dragen en voldoende water en snacks mee te nemen.

3. Welke tempels zijn het meest de moeite waard om te bezoeken?

De Huating-tempel, Wolong-tempel en Yuanzong-tempel zijn allemaal de moeite waard om te bezoeken vanwege hun geschiedenis en architectuur. De Huating-tempel heeft waardevolle boeddhistische schilderijen en beelden.

4. Hoeveel tijd moet ik uittrekken voor een bezoek aan het Xishan-gebergte?

Een halve dag tot een hele dag is voldoende om het gebergte en enkele van de tempels te verkennen.

5. Wat is de beste manier om het Xishan-gebergte te bereiken?

Het is het handigst om het Xishan-gebergte te bereiken met het openbaar vervoer. Er gaan regelmatig bussen van de stad naar het gebergte. Er zijn ook taxi’s beschikbaar, maar deze zijn doorgaans duurder.

Share the Post:

Related Posts